Nep-arts werd gezocht in VS

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gearresteerde Amerikaan die als volkomen ongediplomeerde assistent-chirurg vier jaar lang de operatiekamers van Nederlandse ziekenhuizen onveilig maakte, is de beruchte Sean Eireann R. De Amerikaanse justitie had al sinds juni 1997 een prijs staan op het hoofd van de 33-jarige kwakzalver.

Sean R. heeft volgens de Amerikaanse justitie op basis van valse diploma's vele banen gehad in de medische wereld. Zo deed hij zich onder meer voor als dokter, verpleegkundige en technicus. Hij staat bij de US Marshals Service te boek als iemand met 'vele contacten in de Verenigde Staten en overzee'.

De fop-arts vestigde zich in 1997 in Amsterdam, waar het hem met behulp van vervalste diploma's en getuigschriften lukte om zich bij drie Amsterdamse ziekenhuizen binnen te praten. Zo verkleedde hij zich als medicus in het VU, het Boven-IJ en het Slotervaart-ziekenhuis.

Sean R. zit inmiddels in een justitiecel in Amsterdam, in afwachting van de uitlevering waar de Amerikaanse autoriteiten om hebben gevraagd. R. liep tegen de lamp doordat hij zijn boetes wegens verkeersovertredingen niet betaalde. Toen het Justitieel Incassobureau die boetes wilde innen, bleek dat er een internationaal opsporingsbevel tegen hem was uitgevaardigd wegens fraude. Sean Eireann R.

Klik voor foto's en een volledig opsporings bericht op de volgende link: MostWanted