Treinreizigers wegsturen en wegwezen

De Intercity van 17.29 uur van Den Haag naar Leiden en Amsterdam CS is donderdagmiddag zonder passagiers vertrokken. De boze machinist weigerde reizigers mee te nemen omdat de verkeersleiding hem het voor deze spitsdienst gebruikelijke tweede treinstel weigerde. De machinist vond dat zijn trein te vol was om veilig te kunnen rijden.

De machinist was door collegaís, de stationschef en passagiers niet op andere gedachten te brengen. Een tweede treinstel dat leeg langs het perron stond mocht ondanks het verzoek van de machinist niet aan zijn trein worden gekoppeld. De man vond toen dat hij "een voorbeeld moest stellen".
Even later vertrok de machinist inderdaad met zijn trein, honderden woedende en verbouwereerde reizigers op het overvolle perron achterlatend. Uiteraard was de volgende trein, waarvoor onder andere het gewraakte treinstel werd ingezet, daardoor nog voller.

Onder de forensen bestond geen begrip voor de eenmansactie, waarvoor NS-collegaís zich ook verontschuldigden. "Hoezo is de trein te vol? Deze trein is altijd zo vol. Het is net een sardines-expres" , aldus een boze reiziger.

Met dank aan Dixidito!