Peper stapt op...(updated!)

Via de newssubmit kwam het volgende bericht binnen:

Minister Bram Peper van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (zoals het officieel heet) heeft bij koningin Beatrix zijn ontslag aangevraagd. Staatssecretaris de Vries heeft ook zijn functie neergelegd, zoals dat staatsrechtelijk gebruikelijk is. Onze Majesteit beraadt zich op dit moment over het ontslag, dat zij officieel moet verlenen.

Minister van Boxtel neemt voorlopig de zaken waar. Algemeen wordt aangenomen dat Pepers besluit te maken heeft met het rapport over zijn declaratiegedrag tijdens zijn burgemeesterschap van Rotterdam. De conclusies van dat rapport worden a.s. vrijdag openbaar gemaakt. Peper zal maandagmiddag om 15.45 uur een toelichting geven op zijn ontslagaanvraag.

Zou dit komen door de FOK!-poll van 6 maart??

doei bram! groeten aan neelie :-)


Wat Peper (60) nu gaat doen is nog niet bekend. Hij wil natuurlijk dolgraag met z'n vrouw op vakantie, maar er is één probleem... Hij kan dat niet meer declareren. (flauw grapje)


Bedankt Verbal en fish, voor het melden van dit nieuws.


UPDATE! UPDATE! UPDATE!

Peper heeft in een brief aan premier Kok waarom hij is opgestapt. De voormalig minister motiveert zijn vertrek als bewindsman met de wens zich ten volle te kunnen verdedigen tegen de kritiek op zijn declaraties. (Dat heeftie wel nodig ook ) "Het belang van het openbaar bestuur en mijn wens om in vrijheid te (kunnen) reageren op de bevindingen in de rapportages, en om deze te kunnen aanvechten, laten zich, naar mijn mening, niet verenigen met de voorzetting van het ministerschap", aldus Peper in de brief aan Kok.

Peper zei dat hij twee weken geleden zijn positie heeft bepaald. "Mijn analyse is onafhankelijk van het rapport." In die analyse wordt hij volledig gesteund door premier Kok en PvdA-fractievoorzitter Melkert.

De minister benadrukte dat hij zich heel goed voelt en niet gekrenkt is. "Ik heb geen talent voor slachtofferschap", zei hij. "En ook niet voor frustratie."
Submitter:  Bron: AD / Nu.nl