FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 13 maart 2000

Mobiele tandarts opgepakt

Politie uit Florida heeft een man opgepakt die ervan verdacht wordt een illegale tandartspraktijk te bedrijven vanuit zijn 20 jaar oude Ford Mustang. De verdachte, Oscar Alfredo Lopez, gebruikte zelfgemaakte boren (ongesteriliseerd) en had, in z'n met roestige auto-onderdelen bestrooide appartement, een eigen laboratorium gemaakt. Lopez werd gearresteerd toen een undercover agent hem vroeg een rotte tand weg te halen. Nog voordat er een tandje was getrokken, stormde de politie binnen en arresteerde hem De politie had de valsstrik gezet nadat ze telefoontjes binnen kregen over iemand die tankundig en medisch werk deed in z'n auto, zo zei de politie.

De man had vooral klanten in de arme wijken van Miami. Daar vonden de meeste mensen de 30 tot 60 dollar, die hij vroeg voor de behandeling, een koopje.

Lopez wordt nu vervolgd voor het houden van een tandartspraktijk zonder vergunning, het illegaal hebben van de verdovende drugs en het runnen van een ongeregistreerd tandheelkundig laboratorium. Volgens de man zelf is hij één van de vele illegale tandartsen in Miami. Vorig jaar werd er ook al een vrouw opgepakt, met een praktijk in haar vervallen garage...

Vreemde lui die Amerikanen

Treinkaartje vergoed bij vertraging

bazelaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens minister Netelenbos moet de NS bij een vertraging van een half uur of meer zowel de kaartjes vergoeden als de eventueel geleden schade. Ook bij vertragingen die optreden door het uitvallen van treinen moet de NS dokken . Binnenkort kun je dus na een vertraging van meer dan een half uur binnen 2 weken de vergoeding op je bankrekening bijgeschreven zien.
De NS kan hier niet echt blij mee zijn. Als een overvolle trein een vertraging heeft van meer dan een half uur kan dat de NS een flinke bom duiten gaan kosten, vooral omdat er iedere week wel van deze vertragingen voorkomen

Veronica stapt toch uit HMG

bazelaar meldde ons via de newssubmit het volgende:

Veronica heeft besloten hun aandelen te verkopen en alsnog uit de Holland Media Group te stappen om zelfstandig verder te gaan. Of Veronica haar naam mag blijven gebruiken is nog maar de vraag. Zowel 'Veronica' als 'The Young One' zijn namen die in bezit zijn van de HMG.

Misschien is het verstandig om in het forum al na te gaan denken over een nieuwe naam

Peper stapt op...(updated!)

Via de newssubmit kwam het volgende bericht binnen:

Minister Bram Peper van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (zoals het officieel heet) heeft bij koningin Beatrix zijn ontslag aangevraagd. Staatssecretaris de Vries heeft ook zijn functie neergelegd, zoals dat staatsrechtelijk gebruikelijk is. Onze Majesteit beraadt zich op dit moment over het ontslag, dat zij officieel moet verlenen.

Minister van Boxtel neemt voorlopig de zaken waar. Algemeen wordt aangenomen dat Pepers besluit te maken heeft met het rapport over zijn declaratiegedrag tijdens zijn burgemeesterschap van Rotterdam. De conclusies van dat rapport worden a.s. vrijdag openbaar gemaakt. Peper zal maandagmiddag om 15.45 uur een toelichting geven op zijn ontslagaanvraag.

Zou dit komen door de FOK!-poll van 6 maart??

doei bram! groeten aan neelie :-)


Wat Peper (60) nu gaat doen is nog niet bekend. Hij wil natuurlijk dolgraag met z'n vrouw op vakantie, maar er is één probleem... Hij kan dat niet meer declareren. (flauw grapje)


Bedankt Verbal en fish, voor het melden van dit nieuws.


UPDATE! UPDATE! UPDATE!

Peper heeft in een brief aan premier Kok waarom hij is opgestapt. De voormalig minister motiveert zijn vertrek als bewindsman met de wens zich ten volle te kunnen verdedigen tegen de kritiek op zijn declaraties. (Dat heeftie wel nodig ook ) "Het belang van het openbaar bestuur en mijn wens om in vrijheid te (kunnen) reageren op de bevindingen in de rapportages, en om deze te kunnen aanvechten, laten zich, naar mijn mening, niet verenigen met de voorzetting van het ministerschap", aldus Peper in de brief aan Kok.

Peper zei dat hij twee weken geleden zijn positie heeft bepaald. "Mijn analyse is onafhankelijk van het rapport." In die analyse wordt hij volledig gesteund door premier Kok en PvdA-fractievoorzitter Melkert.

De minister benadrukte dat hij zich heel goed voelt en niet gekrenkt is. "Ik heb geen talent voor slachtofferschap", zei hij. "En ook niet voor frustratie."

Ex-verdachte eist alsnog vervolging

Een ex-verdachte in een ontuchtzaak wil zichzelf alsnog laten vervolgen om eerherstel te krijgen. Zijn Advocaat, Mr. R. Speijdel, begint in opdracht van de ex-verdachte vandaag een procedure bij het Arnhemse gerechtshof, waarmee hij de eerder geseponeerde zaak aanvecht. Het hof moet beslissen of het OM alsnog tot vervolging moet overgaan.

Tegen de Hengeloër zijn vorig jaar drie aangiftes gedaan van ontuchtige handelingen met kinderen. De zaak is na een uitvoerig politie-onderzoek geseponeerd wegens 'onvoldoende, onbruikbaar of niet overtuigend bewijs', aldus het OM.
De ouders die aangifte deden blijven echter volhouden dat hun kinderen door de Hengeloër zijn misbruikt. De ex-verdachte heeft inmiddels aangifte gedaan wegens smaad, nadat zijn werkgever en die van zijn vrouw lasterlijke brieven ontvingen.

Via de artikel-12-procedure, die doorgaans door slachtoffers van een delict wordt aangewend, eist hij nu dat hij alsnog wordt vervolgd 'Omdat dat de enige manier is tot rehabilitatie', aldus Speijdel. De kans bestaat natuurlijk altijd dat bij een eventuele vervolging de man ALSNOG schuldig wordt bevonden.

Toegegeven, hij heeft wel lef

Regering heeft door dat autorijden te duur wordt

Het is nu zo vaak tegen de staatssecretaris gezegd dat autorijden té duur wordt, het punt is nu op de agenda gezet (zo hee, stap 1 binnen 3 maanden, dat is bijzonder in de Nederlandse politiek). De staatssecretaris gaat het kabinet voorstellen om de motorrijtuigenbelasting te verlagen als compensatie voor de enorm gestegen brandstofprijzen.

Dat kan natuurlijk niet even snel, en er moet gelijk weer een of andere ingewikkelde regeling om kleine auto's goedkoper te maken, want die zijn meestal zuiniger.

Nou ben benieuwd, waarschijnlijk is de brandstofprijs allang weer op het normale niveau voor er ook maar iets bekend is uit Den Haag vandaan.
Politiek

De Bus volgende week in Alkmaar

R@b kwam via de newssubmit met het volgende BUS-nieuwtje:

De Bus staat nog niet in Den haag of de volgende lokatie is alweer bekend.
De Bus staat vanaf zondag 19 maart vijf dagen in Alkmaar. Op het terrein van de huisvuilcentrale in de Boekelermeer slaan SBS en de buspassagiers hun kampement op. De opdracht die de deelnemers te doen krijgen is óók al bekend. Ze moeten kaasberries schilderen. Dit komen ze te doen in de Waag, de oostelijke vleugel van het Waaggebouw waar tijdens de kaasmarkten de kazen gewogen worden. Vanaf 7 April gaat de kaasmarkt weer beginnen en rennen kaasdragers met kaasberries over de markt

Een aantal foto's en andere BUS-attributen staan op R@b's site.



Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.