538 Breda ja of nee?

Even uit je plaat gaan! Hartstikke losgaan! We zitten al meer dan een jaar opgesloten! De aasgieren kopen te veel kaartjes en verkopen ze weer voor woekerprijzen soms tot 15000 euro. Ik zeg maar zo: als je 15000 voor over hebt dan doet het waarschijnlijk ook geen pijn wanneer het niet doorgaat, financieel gezien dan. Maar de emotionele schade zal groot zijn voor heel veel jongeren als ook dit feest in Breda van radio 538 ook weer niet doorgaat.

10.000 Mensen, vooral jongeren zullen op het Chasséveld in Breda helemaal losgaan. Voor de meesten heeft het kaartje 37,50 euro gekost. De overheid noemt het een Feeldlab m.a.w. een grote, zo niet de grootste in Nederland, test, wat is de uitkomst wanneer je geteste mensen loslaat en alle coronaregels niet hoeft na te leven. Een paar honderd meter ligt het Amphia ziekenhuis waar behoorlijk wat mensen zijn opgenomen met corona. Ook de IC ligt zo goed als vol. Een grotere paradox is er niet: daar waar mensen vechten voor hun leven en daar waar maar één superverspreider rond hoeft te lopen die het hele zooitje aan kan steken. Meer dan 300.000 mensen tekende al een petitie om het NIET door te laten gaan. Terecht?

Zij die hun vrijheid terug willen hebben en de realisten staan lijnrecht tegenover elkaar. Zij die erg kwetsbaar en binnen 48 uur kunnen sterven en zij die er een lichte griep van hebben. Die laatste willen hun vrijheid terug, logisch. Bij jonge mensen is de drive alles uit het leven te halen hoger dan bij degene die driekwart al heeft meegemaakt. We moeten ze dan ook niet veroordelen.

Het feest gaat niet door, weer een bevestiging van het zwabberbeleid van onze overheid. Ik zou die De Jonge direct wegsturen en zou hem schoenenverkoper maken daar heeft hij meer verstand van dan van beleid maken en consequent uitvoeren. Niet de mensen die feest willen vieren maar hij is verantwoordelijk voor de chaos rondom de uitvoering van de coronaregels en natuurlijk Pinokio alias MP. Of niet dan?