Het virus Willem Engel

Volgens het ‘virus’ Willem Engel zijn de tot nu 11500 doden in Nederland niet door maar met het coronavirus gestorven. Daar bedoelt hij mee dat de mensen al onderliggende lichamelijke problemen hadden en mede daardoor zijn gestorven aan het coronavirus. Een krankzinnige stelling omdat er duizenden mensen gestorven zijn die kerngezond waren. Sporters, gezondheidsgekkies, ze zijn gestorven aan corona.

Uit welke teelbal is deze Willem ontstaan? Uit de teelbal van Cees Engel. O die! Ja die. Hij bezat heel veel vastgoed in Rotterdam. Hij deed niets maar dan ook niets aan onderhoud en liet de bewoners van zijn vastgoed creperen. Deze Cees plaste letterlijk overal tegenaan wanneer hij de behoefte had. Zijn zoon Virus Engel schaamde zich daarvoor in zijn jeugd. De gemeente Rotterdam heeft deze Engel uiteindelijk uitgekocht voor 13 miljoen euro.

En ken je Fort Oranje nog? De eens zo prachtige camping tussen Breda en Rijsbergen. Binnen een decennium is die geworden zoals de huizen in Rotterdam. Cees Engel heeft vier kinderen en tien stiefkinderen. Dit lijkt wel iets te zeggen over zijn wispelturigheid, maar ook over de uitkomst van de karakters van zijn kinderen.

Het virus Willem Engel doet er werkelijk alles aan niet de complottheoriedenker te worden, want ook hij weet dat hij dan steeds ongeloofwaardiger wordt. Hij doet er alles aan om zijn these ‘ik verkondig de echte waarheid over het virus’ te verdedigen. Waar hebben wij dat eerder gelezen? Jezus Christus verkondigde ook ‘de enige waarheid’.

Onderzoekster en communicatiewetenschapper Judith Möller denkt dat ‘cognitieve dissonanties’ een rol spelen in het wereldbeeld van Engel. “Als je uitkomt voor een afwijkende mening, word je daar steeds op aangesproken. Dan ga je op zoek naar: wat bevestigt mijn wereldbeeld, en dan ga je alles aan elkaar lijmen.” (Bron: Trouw)

Conclusie: met de Engeltjes in de buurt heb je geen hemel meer nodig.