Tong's voetbalverhalen #37

FC Twente heeft legendarische doelmannen voortgebracht. De Duitser Wolfgang Klef en de oer-Hollandse Piet Schrijvers in de jaren zeventig. Later Sander Westerveld en Hans de Koning. Sander Boschker mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. Als recorddoelman met de meeste wedstrijden en de hoogste leeftijd.

Wie wel vergeten is, is Daniel Fernandes. De ongekende koopwoede van voorzitter Joop Munsterman kende geen grenzen. Een Tsjechisch-Canadese-Portugese doelman werd binnengehaald. Hij speelde destijds ook nog in Roemenië voor CFR Clul en in Duitsland voor VFL Bochum. Geen grote naam, wel een leuk CV.

Hij zou voor vier en een halve maand tijdelijk worden vastgelegd. Door een "klein" foutje, zeg maar misverstand, werd het vier en een half jaar, voor meer dan een ministerssalaris. Geld over de Balkenendenorm gegooid. 

Nadat ie uitgeleend was geweest aan Pathitrakikos en Paok Saloniki verdween Daniel Fernandez van de voetbalradar. Hij drijft tegenwoordig als oliemagnaat Onasis op zijn matras van geld. Telt zijn zegeningen en dollars. Dromend over de wedstrijden die hij nooit heeft gespeeld. Op zijn Grieks noemt Kim Holland dat.

Ze zijn niet helemaal achterlijk in de Griekse achterhoek.

tong80