Yorin the money

“Weet je wat we doen ?” vroeg Hummie aan Sjonnie.
“Nou Hums, wat heb je bedacht ?”
“Kijk, dat live via internet is leuk natuurlijk..”
“Ja”
“Mag ik uitspreken asjeblieft ?” beet ze hem toe.
“Natuurlijk. Mijn excuses”
“live is leuk, maar het moet natuurlijk wčl wat opleveren !”
Sjonnie begon nu toch wel licht opgewonden te raken. Geld opleveren! Hij vond ’t ge-wel-dig! Geld was zijn grootste fetisj!
“Ik hou van je, Humsepums !”
Verlegen bloosde onze BB oermama.
“Wacht nou even,” zei ze speels, “er is nog meer !”
Sjonnie popelde op zijn stoel; “Vertel! Vertel!”
“Als we nou eens 2.50 per half uur vragen aan al die mensen die onze kijkcijfers genereren ?”
Sjonnie kreeg bij de gedachte alleen al een bijna-zaad-in-de-broek ervaring.
“Je bedoelt dat we de mensen die zorgen dat de adverteerders ons rijk maken min of meer ook nog eens een poot gaan uitdraaien ?”
“Precies!” antwoordde ze voldaan. Haar glimlach verbreedde zich.
Sjonnie schoof wat dichter naar haar toe. De bobbel in zijn broek begon nu toch wel oncomfortabele vormen aan te nemen.
“Weet je ?” fluisterde hij haar toe terwijl hij met zijn tong haar oorlel beroerde. “dat zou ons wel eens de woede van al die internettende bb-fans op de hals kunnen halen...”
“FOK! Die eikels” barstte ze uit. “De internetters zullen me echt aan m’n gleuf glijden. Daar verdienen we geen ene moer mee. Ja een bak met goudvissen of een zak pepernoten misschien, maar geen keiharde pegels. Mijn Mercedes is toe aan vervanging, want de asbak is vol, en zo’n betaalsysteem is daarin rete-handig. Een nieuwe ster zou binnen een uurtje binnen te slepen moeten zijn.”
“Ja maar wat als nou niemand die streams bekijkt ?” probeerde Sjonnie nog, maar het mocht niet baten.
“Dan kijken ze toch lekker niet. Dan komt er niks binnen via internet, maar dan hebben we altijd nog de tientallen miljoenen guldens aan reclame-inkomsten, de honderden miljoenen aan royalties van de buitenlandse uitzendingen, een paar miljoen aan verkochte videobanden enzovoort. Die enkele miljoenen die we via internet binnen gaan halen zijn toch maar een extraatje. En het mooiste van alles: Stel dat ze WEL betalen. Dan weten we dat ze bereid zijn om te betalen en kunnen we volgend jaar nog veeeeeel meer geld vangen van die hersenloze internetters !”
Sjonnie begon alweer te grijnzen.
“Okee,” gaf Sjonnie toe, “je hebt gelijk. FOK! Die internetters. Dat is toch geen echt volk.
Weet je wat ? Ik ga ff met Yorin bellen en ze zeggen dat die reclamekreet van internet, tv en radio smelten samen onzin prima werkt. Poor internet losers never knew what hit them.”
“That’s the spirit,” glimlachtte Humster tevreden terwijl ze hem speels een tik op de billen gaf.. “O, en vraag ze meteen wanneer ze dat betaalsysteem voor de tv en radiouitzendingen willen. Ik heb ’t er al stiekum met ze over gehad en ze zagen dat idee van 2,50 per half uur wel zitten. Vooral aan de arbeiders die graag ’s morgens in de auto of op ’t werk luisteren zullen grif betalen !!!”
Sjonnie hield ’t niet meer en met een natte plek in zijn broek wandelde hij naar de telefoon.
Humsepums had zich stilgehouden, maar stiekem had ook zij al meerdere orgasmes achter de rug.

Moraal van dit verhaal:
FOK! Yorin en betaal geen rooie cent voor de streams. Enne, heb je zo’n klotekastje die je kijkgedrag bijhoudt ? Ga dan gewoon bij de buren kijken. Da’s goed voor de reclameinkomsten van Yorin.

Yorin the movement ? More like Yorin the money.
En ja, ik ben pissed !