FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 14 september 2001

Live streams: f 2,50 per halfuur

Helaas is het bericht dat voor het bekijken van de livestreams uit het Big Brother Huis niet gebaseerd op een fabeltje. De prijs is zelfs al bekend: een knaak per half uur.
De officiele site laat momenteel 1 camerabeeld + geluid zien met daaronder de volgende tekst:
Wil je meer zien? Klik dan op 'Ga naar Live Streams'
Kosten Hfl 2,50 (1,13 euro) per 30 minuten
(plus evt. de kosten voor de mobiele telefoon)
Het bekijken van de livestreams kan door op de site een pincode in te voeren. Deze pincode kan worden opgevraagd door een 0900-nummer te bellen van f 2,50 per gesprek. Iedere pincode is een half uur geldig, en op die manier kost BB dan een knaak per half uur.

De site van Big Brother laat 1 stream als teaser gratis zien. Maar, zoals verwacht, dat is een stream waarop niet veel te zien is.

  • Meer reacties hierop op het forum.

''Beelden vierende Palestijnen 10 jaar oud''

DaFunLOvinCrimin@L had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De beelden die CNN dinsdag heeft verspreid over Palestijnen die na de bloedige aanslagen in de VS juichten, waren mogelijk veel ouder materiaal.

Dat zegt Marcio Carvalho, een Braziliaanse student aan de universiteit van Campinas. De beelden dateren, volgens de student, van in het begin van de jaren ’90, toen de Palestijnen de invasie van Koeweit vierden. Carvalho verwondert zich over het feit dat een ‘grootmacht communicatiebeelden gebruikt die niet met de werkelijkheid stroken’. De student zegt dat één van z’n professoren over videobeelden met opnames uit 1991 beschikt waarop net dezelfde beelden te zien zijn. Om z’n ongenoegen te uiten heeft hij emails rondgestuurd naar de grootste kranten en tv-stations, inclusief CNN.

Volgens de student is het vertonen van dit soort beelden een ‘misdaad tegen de publieke opinie’.

Volgens verschillende posters op het Fok!forum, in dit bericht, is het onzin en zijn de beelden wel echt.

NFL Week 2

Naar aanleiding van de aanslagen in de VS afgelopen dinsdag heeft de leiding van de NFL besloten om de wedstrijden van aankomend weekend af te lasten.
Volgens de woordvoerder respecteert de leiding de gevoelens van spelers die eventueel wel de afleiding van een speelronde verwelkomen, maar het lijkt hen beter om een weekend van gebeden, en gedachten aan de ramp te spenderen.

"We moeten bij onszelf te rade gaan en ons terdege realiseren dat we in een geweldig, en eensgezind land leven"

Eerste foto's vanuit WTC

Dankzij de nieuwsdienst Sky News zijn er een aantal foto's die door een anonieme persoon zijn genomen vrijgegeven. De foto's zijn gemaakt vlak na de inslag van het eerste vliegtuig en laat ook de crash van het tweede vliegtuig zien.



Werknemers verlaten kalm hun kantoren na de eerste inslag van het vliegtuig. Velen weten niet wat er aan de hand is. De vrouw glimlacht zelfs tegen de camera.



Brandweermannen snellen de trappen op richting het vuur in de bovenste verdieping. De rook zorgt er voor dat sommige mensen hun mond bedekken met hun hand.



Door de liften die uitgeschakeld waren moesten alle brandweermannen hun uitrusting meedragen.



De uitgang



Brandweermannen coordineren de evacuatie.



Eenmaal buiten blijkt er overal glas te liggen van de eerste inslag.



Het tweede vliegtuig slaat in.



Het vuur grijpt snel om zich heen. Het zal niet lang duren voordat alles instort.



Het stof door de ineenstorting van de torens ligt mijlenver.

Namen kapers bekend

Volgens bronnen van de nieuwsdienst CNN zijn inmiddels de namen bekend van de 18 kapers die dinsdag voor de reeks van terreuraanslagen in de Verenigde Staten heeft gezorgd. Het is nog niet bekend waar de kapers vandaan komen en men probeert de kapers nog aan een specifieke terreur-cel te verbinden, maar direct en in-direct verwijzen alle namen naar Osama Bin Laden, die nog altijd hoofdverdachte nummer één is.


  • De kapers aan boord van vlucht 11 van American Airlines die de noordelijke toren van het WTC raakte zijn: Walid Al Shehri, Wail Alsheri alias Waleed Alsheri, Mohammad Atta, Aabdul Alomari en Satam Sugami.

  • Aan boord van vlucht 175 die in de zuidelijke toren boorde waren de volgende kapers aanwezig: Marawn Alshehhi, Fayez Ahmed, Mohald Alshehri, Hamza Al Ghamdi en Ahmed Al Ghamdi

  • Aan boord van vlucht 77 die op het Pentagon neerstortte: Khalid Almihdhar, Majed Moqued, Nawaf Al Hazmi en Salem Al Hazmi.

  • De verdachte kapers aan boord van vlucht 93 van United Airlines hadden de volgende namen: Ahmed Al Haznawi, Ahmed Alnami, Ziad Jarrah en Saeed Alghamdi. Dit vliegtuig kwam in Pennsylvania neer.



Mohammed Atta wordt nog altijd als de centrale contactpersoon van deze groep terroristen beschouwd.

Afghaanse minister: We zijn geïnfiltreerd

Nembrionic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Afghaanse minister van volksgezondheid, de schriftgeleerde Mohammad Abbas Akhond, blijkt op 2 februari tijdens een geheim bezoek aan ons land, in een zalencentrum in Almere, een honderdtal hier wonende Afghanen te hebben voorgehouden dat "de heilige oorlog rond Afghanistan wordt uitgebreid".

De minister, die één van de oprichters is van de Afgaanse religieuze regeringspartij Taliban, maakte meteen van de gelegenheid gebruik om in zijn toespraak in Almere en later tijdens bijeenkomsten in Amsterdam en Harderwijk duidelijk te maken dat de terrorist "Osama Bin Laden niet door de regering in Kaboel zal worden uitgeleverd".

Tot verrassing van de aanwezigen onthulde de Afghaanse minister bovendien dat "vertegenwoordigers van zijn regime in Duitsland sleutelposten bij de vreemdelingendienst en douane hebben weten te verkrijgen, waardoor het voor de aanhangers van het Afghaanse regime makkelijker is om Europa binnen te komen".

Uit een antwoord van minister de Vries (Binnenlandse Zaken) op vragen van de VVD Tweede-Kamerleden Rijpstra en Wilders blijkt dat de Afghaanse bewindsman binnenkwam door een in een ander Europees land afgegeven Schengenvisum, net voor het van kracht worden van resolutie 1333 op basis waarvan de verstrekking van visa aan Talibanleiders wordt geweigerd.

Het VVD-Kamerlid Terpstra vindt dat Nederland na de terroristische bomaanslag in New York in Europees verband moet aansturen op meer strikte afspraken om dit soort propaganda bezoeken te voorkomen.

In Nederland wonen inmiddels ruim 50.000 Afghaanse vluchtelingen. Volgens cijfers van de vluchtelingenorganisatie Unhcr herbergt Nederland percentage-gewijs een van de grootste aantallen Afghaanse vluchtelingen in Europa.

De Afghaanse organisaties in ons land maken zich ongerust over mogelijke Amerikaanse akties. De directeur van het Insituut voor Afghanistan dr. M.H. Tanwir heeft de tereuraanslag in New York veroordeeld en zijn medeleven uitgesproken.

Douchende vrouwen stiekem gefilmd

Twee voormalige kamerbewoners aan de Helperbrink in Groningen hebben zeker een half jaar lang vier vrouwelijke huisgenoten stiekem gefilmd als ze onder de douche stonden. De twee mannen van 28 jaar hadden een webcam verstopt in het luchtafvoerkanaal. Ze drukten hun videorecorder telkens aan, wanneer ze voetstappen richting de douche hoorden gaan.

Een vrouw ontdekte de zaak bij toeval, toen ze het douchegordijn beter wilde vastmaken. Haar oog viel op de glinsterende lens van de camera. De gewaarschuwde politie heeft de videobanden met douchescènes in beslag genomen. Beide mannen hebben een bekentenis afgelegd en een dag later hun biezen gepakt.

gemeenschap stiekem gefilmd

Justitie heeft de zaak eerder al met een boete van 750 gulden afgedaan. Maar op last van het gerechtshof moest het openbaar ministerie de gluurders alsnog voor de rechter brengen. Donderdag stonden M.S. uit Lent en M.J.B.M. uit Hoogeveen alsnog voor de politierechter. Het idee om hun naakte medebewoonsters te filmen hadden ze samen bedacht. „Het leek ons wel spannend, achteraf kan ik mezelf wel voor de kop slaan” zei M. tegen de politierechter.

S. heeft toegegeven dat hij ook stiekem de gemeenschap heeft gefilmd die hij in die periode met een andere vrouw had. Officier van justitie mr. T. Wiersma sprak van „een grove inbreuk op de privacy” en eiste opnieuw een boete van 750 gulden, en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken.

De politierechter doet op 27 september uitspraak.

Koningin bezoekt rampgebied Enschede

Koningin Beatrix is vanmiddag rond twee uur aangekomen voor een bezoek aan het gebied in Enschede dat vorig jaar getroffen werd door de vuurwerkramp. Ze begon haar bezoek bij het projectbureau Wederopbouw aan de Voortsweg in Enschede.

Er was flinke belangstelling van omwonenden. In het projectbureau kreeg de koningin van directeur P. Kuenzli uitleg over de maquette van de nieuwe wijk. Een woordvoerder van de gemeente legde uit hoe het project precies gestalte wordt gegeven.

De koningin kreeg inzage in allerlei reacties van bewoners die zij bij eerdere bijeenkomsten over de wederopbouw op papier hebben gezet. In het pand heeft de koningin ook een gesprek met de commissaris van de koningin in Overijssel, Hendrikx, en burgemeester Mans van Enschede. Ook architect Pi de Bruijn en wethouder R. Bleker van ruimtelijke ordening nemen deel aan het gesprek.

Later op de middag heeft de koningin een gesprek met nabestaanden en slachtoffers van de vuurwerkramp, ook bezoekt zij het voormalig rampgebied. Daarna opent ze het nieuwe stadskantoor in Enschede.

Bij de vuurwerkramp op 13 mei 2000 vielen 22 doden en honderden gewonden. Bijna 1500 bewoners van de getroffen wijk Roombeek-West raakten ontheemd.

Sprinkhanennasi te gewaagd

ieniemienieisevil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Heerlense scharrelslager John Janssen begon een half jaar geleden aan een gewaagd experiment. Hij breidde zijn assortiment uit met kant-en-klaarmaaltijden bereid met insecten. Helaas blijken de meeste Limburgers nog niet rijp te zijn voor nasi met sprinkhanen en krekelkroketten.

De MKZ-crisis was de aanleiding voor Janssens gedurfde stap. Met de reële kans voor ogen dat de vleestoevoer binnen korte tijd zou opdrogen, zocht de slager naar een alternatief. Krekels, sprinkhanen en meelwormen zijn vooralsnog aan de aandacht van de bio-industrie ontsnapt, dus de scharrelslager kon ze zonder gewetensbezwaren gaan verkopen.

Rotje verstoort 3 minuten stilte

guppekoppie en osado hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een rotje heeft de drie minuten stilte in de stationshal van Utrecht Centraal verstoord. De knal klonk één minuut na twaalf uur, toen het in de hal vrijwel stil was.

De politie is achter een jongen aangerend, die het rotje omhoog gooide op een van de roltrappen. Ze kamt de trein uit waarin de dader zou zijn gestapt. Nader onderzoek leverde niets op.

Volgens een woordvoerder van de spoorwegpolitie heeft een getuige de voornaam en de naam van de school waarop de dader zit genoemd. Aan de hand hiervan hoopt de politie de dader alsnog aan te houden. Hem zal verstoring van de openbare orde en illegaal vuurwerkbezit ten laste worden gelegd.

Smart- Battle gehaald

De derde Battle hield in dat de bewoners 4 uur lang in een auto moesten blijven zitten. En wat voor een...
De 5 overgebleven bewoners moesten allen plaatsnemen in een Smart. Zoals je waarschijnlijk weet is een Smart een bijzonder kleine auto (zie foto's), en dus is het bijzonder moeilijk om met 5 personen 4 uur lang stil te zitten in het voertuig.


De eerste die uit de auto stapt krijgt geen punten. De volgende krijgt er vijf, oplopend tot 20 punten. Deze punten tellen mee voor de captain-Battle. De laatste die alleen in de auto achterblijft, mag deze wanneer hij het Huis verlaat, meenemen. Houdt iedereen het vier uur lang vol, dan mogen de bewoners als beloning terug naar de rijke kant.
Bron: Big-Brother.nl
De bewoners zijn ook inderdaad netjes 4 uur blijven zitten, wat inhield dat ze weer het rijke gedeelte van het Huis mochten betreden. Het was Andries die als allerlaatste uit de auto kwam, dus hij wordt eigenaar van de Smart. Volgens Big-Brother.nl geeft hij het voertuig aan zijn moeder.

Big Brother blijft The Battle

Even was er sprake van een naamsverandering bij Big Brother. De toevoeging The Battle zou komen te vervallen. Dit is nu niet meer het geval.
In verband met de gebeurtenissen in de Verenigde Staten zou Yorin hebben besloten de derde Big Brother reeks niet meer te betitelen als 'The Battle'. Dit bericht werd echter nergens bevestigd.

In de openingsuitzending van Big Brother, gisteravond, viel ook van een naamsverandering niets te merken. 'The Battle' stond nog onafgebroken in beeld en de termen 'Battle' en 'Battelen' werden onverminderd gebruikt. MediaWatchers meldt vandaag dat er bij Big Brother intern overleg is geweest, en dat is besloten de naam toch te handhaven.

"De toevoeging 'the Battle' is na rijp beraad toch gehandhaafd, in de hoop dat de kijker begrijpt dat er geen enkele relatie is met de toestand in de VS," aldus uitvoerend producent Boudewijn van Schaik.

Bier met vaccin tegen HIV-virus

Een slok bier is binnenkort genoeg om u te beschermen tegen het hiv-virus. Tenminste, als een Amerikaans bedrijf erin slaagt een ultragoedkoop vaccin te maken uit biergist, zo meldt de New Scientist.

Alex Franzustoff van Globelimmune uit Denver, Colorado, heeft een hiv-gen gestopt in gist. Wanneer deze veranderde gistcellen in muizen worden gespoten, wordt het immuunsysteem actief en maakt extra T-cellen aan. Aanmaak van die T-cellen, die afrekenen met het virus, is essentieel voor de werking van een vaccin. Tot nog toe is het vaccin in klinische proeven geïnjecteerd. Maar het bedrijf werkt nu aan een orale versie, die dus met de mond kan worden ingenomen, bijvoorbeeld gemengd met bier.

Eigenaar wil WTC herbouwen

De New Yorkse vastgoedmagnaat Larry Silverstein, eigenaar van het World Trade Center, wil het gebouwencomplex opnieuw opbouwen. Dat heeft hij vrijdag in de krant Wall Street Journal gezegd.

Ook burgemeester Rudolph Giuliani riep de zakenwereld al op om de heropbouw van de twee verwoeste torens te ondersteunen. "Het zou een absolute tragedie zijn om dit deel van New York niet opnieuw op te bouwen", aldus Silverstein, die twee maanden geleden een huurovereenkomst voor het gebouwencomplex ondertekende. "Het zou koren op de molen zijn van de terroristen".

Piloten willen vuurwapens in cockpit

Verkeersvliegers pleiten na de kapingen in de VS nu wereldwijd voor het bezit van vuurwapens, die zij binnen direct bereik in de cockpit willen hebben.

Ook KLM-piloten hebben gisteren het beschikbaar stellen van vuurwapens voor een veilige(re) vlucht genoemd als enige antwoord op terroristen, die nu met messen en scharen hun bloedige werk hebben gedaan, zonder de mogelijkheid van afdoend verweer.

De KLM-leiding heeft een einde gemaakt aan de openlijke bewapeningsdiscussie die KLM-vliegers op het internet voerden. Maar bij de excuses voor die 'censuur' vanwege de gevoeligheid, werd wel te kennen gegeven dat die discussie op een andere plaats en tijd wél kan worden gevoerd.

Piloten beschikken nu niet over vuurwapens. In de drukcabine van vliegtuigen levert dat bij ongecontroleerd gebruik ook risico's op voor de vliegveiligheid. Wel zijn bijvoorbeeld handboeien aan boord, maar dan moeten agressieve passagiers eerst wel kunnen worden overmeesterd.

R'dam: extremistische moslims aangehouden

Een arrestatieteam heeft donderdag vier extremistische moslims in Rotterdam aangehouden. De arrestanten zijn volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk betrokken bij een internationaal netwerk van extremistische moslims. Ook is er volgens het landelijk parket in België iemand aangehouden.

Bij het doorzoeken van de woning waarin het viertal verbleef, zijn spullen in beslag genomen. De politie heeft onder meer een aantal (mogelijk valse) paspoorten en apparatuur om creditcards te vervalsen meegenomen.

De arrestaties zijn het resultaat van intensieve samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische justitie en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten van beide landen.

Het OM zegt dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn dat de verdachten in verband kunnen worden gebracht met de recente aanslagen in de Verenigde Staten. Het OM doet voorlopig verder geen mededelingen.

Ferrari weekend zonder sponsorlogo's

TheFoxMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Formule-1-renstal Ferrari rijdt dit weekeinde de Grand Prix van Italië zonder sponsorlogo's op de wagens. Het team van wereldkampioen Michael Schumacher wil een daad stellen uit solidariteit met de slachtoffers van de aanslagen in de Verenigde Staten.

,,Na overleg met onze sponsors en leveranciers gaan we zonder technische en commerciële logo's rijden. De wedstrijd zal zondag een pure sportaangelegenheid zijn zonder commerciële doeleinden en zonder vreugde'', verklaarde Ferrari.

Alle F1-teams houden vrijdag een minuut stilte op het circuit van Monza. Na de eerste vrije training laten ze de motoren gedurende tien minuten niet draaien.

VS vraagt Pakistan om steun

De regering van de VS heeft Pakistan gevraagd door zijn luchtruim te mogen vliegen als besloten wordt tot aanvallen op doelen in Afghanistan. Een zegsman zei dat vergeldingsmaatregelen niet op korte termijn worden verwacht.

In een telefoongesprek met VS-minister Powell heeft de Pakistaanse president Mussharraf herhaald te zullen meewerken aan terrorismebestrijding. Afghanistan zou onderdak bieden aan Osama bin Laden die donderdag door de VS is aangemerkt als hoofdverdachte van de aanslagen.

Het Taliban-bewind heeft verklaard dat Bin Laden noch Afghanistan in staat is kamikaze-piloten op te leiden.

Scholen met allochtonen huiverig voor stilte

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enkele middelbare scholen met allochtone leerlingen zitten in hun maag met de oproep vandaag drie minuten stilte in acht te nemen. 'We zijn bang dat we met zo'n stilte onbeheersbare reacties uitlokken', aldus directeur Vaartjes van de vmbo-afdeling van de Rotterdamse Scholen Gemeenschap.

Het Thorbecke College in Utrecht wil ruzie voorkomen door de stilte alleen af te kondigen in de aula. Op die manier kunnen andersdenkenden zich desgewenst aan de herdenking onttrekken, zegt rector Drossaert.

Ook op de vmbo-afdeling Calvijn van scholengemeenschap Nieuw West in Amsterdam durven veel leraren de herdenking niet goed aan. Ze zijn bang voor een herhaling van de reacties van allochtone leerlingen eerder deze week.

De meeste scholen onderstrepen dat slechts een kleine minderheid van de allochtone leerlingen sympathie koestert voor de aanslagen op de VS. 'Het gaat om pakweg zeven fanatiekelingen op duizend leerlingen, van wie vijfhonderd islamitisch', aldus rector Kwekel van het Christelijk College Henegouwen in Rotterdam, die wel meedoet aan de herdenking. 'Maar het zijn vaak wel leerlingen die goed van de tongriem gesneden zijn en veel invloed hebben op anderen.'

De meeste scholen vermijden een politieke discussie over de aanslagen. 'We benadrukken de zaak vanuit de menselijke kant', aldus rector Vonk van het Rotterdamse City College. 'Leerlingen kunnen verschillend denken, maar een aanslag waarbij onschuldigen sterven, kán natuurlijk niet.'

Aantal alcoholdoden in Estland stijgt

Het aantal doden in Estland door het drinken van een zelfgebrouwen alcoholische drank, is donderdag opgelopen tot 51. Nog 88 slachtoffers liggen in een ziekenhuis, aldus de politie.

Inmiddels zijn tien verdachten aangehouden. Ze zouden betrokken zijn bij de productie en de verkoop van het brouwsel met het giftige methanol. Volgens minister van Justitie Rask worden zij vermoedelijk aangeklaagd wegens doodslag zonder opzet. Daarop staat maximaal drie jaar celstraf in het Baltische land.

Advies : Niet stoppen op de vluchtstrook

Automobilisten krijgen het dringende advies niet op de vluchtstrook of in de berm te stoppen voor de drie minuten stilte op vrijdag om 12.00 uur. Op dat tijdstip worden de slachtoffers van de aanslagen in de Verenigde Staten herdacht.

Het advies komt van de ANWB, verkeerscentrale TIC en de verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). ,,Stoppen op de vluchtstrook is levensgevaarlijk'', zegt een woordvoerder van TIC.

Het KLPD benadrukt dat stoppen op de vluchtstrook niet is verboden. ,,De richtlijn is dat wij het gedogen als een automobilist echt geen andere mogelijkheid ziet. Maar ook dan mag de verkeersveiligheid niet in het geding komen'', zegt een woordvoerder.

Op televisie en radiostations is vrijdagmorgen een verkeersbericht voorgelezen, waarin automobilisten is verzocht even voor 12.00 uur een parkeerplaats langs de snelweg te zoeken. ,,Er zijn genoeg mogelijkheden: rustplaatsen, benzinepompen en anders gewoon even een afrit nemen'', zegt de woordvoerder van TIC.

ANWB en TIC hebben het verkeersbericht donderdag opgesteld nadat minister Netelenbos (Verkeer) had aangekondigd dat automobilisten hun voertuig langs de kant van de snelwegen mogen parkeren om de slachtoffers van de terreuraanslagen in de VS te herdenken. Zij zei toen ook dat stilstaan op de vluchtstrook is toegestaan. ,,Zij had het al op de radio gezegd voordat het goed was overlegd met ANWB en TIC. Dat was even lastig'', aldus de woordvoerder van TIC.

Moby maakt excuses

De Amerikaanse popster Moby heeft donderdag via zijn website excuses gemaakt voor uitlatingen die hij dinsdag deed na de aanslag op het World Trade Center in New York. Hij had de FBI en de CIA beschuldigd van nalatigheid.

,,Het spijt me als ik mensen pijn heb gedaan met mijn updates'', schrijft Moby op zijn website, waar hij een soort dagboek bijhoudt. Moby werd dinsdag wakker in zijn appartement in New York door de enorme explosie van het eerste vliegtuig dat zich in het World Trade Center boorde. De popartiest schrijft in zijn laatste boodschap op zijn webpagina dat hij hoogstwaarschijnlijk een vriend heeft verloren door de ramp in New York.

Direct na de aanslag uitte de maker van hits als Porcelain, Go en Everytime you touch me zijn woede over wat hij omschreef als het falen van de Amerikaanse overheid en overheidsdiensten als de FBI en de CIA. ,,De honderdduizenden mensen die alleen moeten slapen omdat hun geliefden zijn vermoord door internationale terroristen zijn in de steek gelaten door de instanties waaraan ze belasting betalen'', schreef Moby dinsdag.

Een dag later maakte de artiest zijn excuses aan de bezoekers van zijn website. ,,Soms weet ik niet hoe ik anders moet reageren. Maar toon alsjeblieft begrip. Datgene wat de meesten van jullie hebben gezien op televisie, heb ik bekeken vanaf mijn dak.''

Doden bij treinongeluk Brennerpas

Op de Brennerpas in Noord-Italië heeft zich vrijdagochtend een treinbotsing voorgedaan waarbij ook de internationale trein van Napels naar München was betrokken. Volgens de Italiaanse televisie zijn twee mensen omgekomen en zijn er vijf gewond geraakt.

De doden zouden medewerkers van de spoorwegen zijn. Het ongeluk gebeurde vlakbij de grens tussen Italië en Oostenrijk. Twee goederentreinen botsten op elkaar, waarna de sneltrein op de ontspoorde wagons inreed.

8 mensen aangehouden op JFK Airport

Ten minste acht mensen zijn donderdag gearresteerd op John F. Kennedy en LaGuardia airport. Onder hen waren er vier die al eerder in het oog vielen op een van de vliegvelden waarvandaan dinsdag de vliegtuigkapingen plaatsvonden.

De gedachten werden ingesloten vanwege het bij zich dragen van valse documenten. Een van de mannen droeg daarnaast ook nog eens een valse pilotenvergunning.

De FBI sluit niet uit dat ze met deze arrestatie een nieuwe reeks kapingen en aanslagen heeft voorkomen.

[Update]Tien politiemensen levend onder puin

Tien politiemannen die sinds het ineenstorten van het World Trade Center in New York werden vermist, zijn levend onder het puin van de Twin Towers teruggevonden. Dat heeft een New Yorkse politieman vrijdag meegedeeld.

De agenten liggen nog steeds onder de resten van het gebouw omdat een nabijgelegen pand dreigt in te storten, aldus de agent die op voorwaarde van anonimiteit sprak.

UPDATE

Een woordvoerder van de Port Authority, het bureau dat eigenaar is van het World Trade Center, noemde het bericht van de redding ,,niet waar''. Eerder werd gemeld dat een van de bedolven politiemannen zijn vrouw mobiel had gebeld om aan te geven waar ze zich zo ongeveer bevonden. ,,Het ziet ernaar uit dat deze mevrouw emotioneel in de war was'', aldus de woordvoerder.

Er is sprake van meer tegenstrijdige berichten vanaf de plaats van de ramp. De enorme chaos die ter plekke heerst en het feit dat het moeilijk is om officiële, bevestigde informatie te krijgen zijn daar een oorzaak van. Donderdag zouden vijf brandweermannen levend zijn gevonden. Later bleek dat het er twee waren, die kort daarvoor tijdens hun reddingswerk vast kwamen te zitten in de puinhopen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.