Sarah Harding (39) zangeres Girls Aloud overleden aan borstkanker

De zangeres van de Britse hitband Girls Aloud, Sarah Harding, is op 39-jarige leeftijd overleden aan borstkanker. "Ze is vanmorgen vredig ingeslapen", zegt Hardings moeder Marie op Instagram. De muzikante kwam een jaar geleden naar buiten met haar kankerdiagnose.

Harding maakte in augustus 2020 bekend dat bij haar borstkanker in een vergevorderd stadium was vastgesteld. Ze verklaarde later dat Kerstmis 2020 waarschijnlijk haar laatste zou zijn.

In maart 2021 publiceerde ze een autobiografie, onder meer om anderen aan te moedigen om indien nodig medisch advies in te winnen - ook tijdens de coronapandemie. "Hoe eng het ook was om mijn diagnose bekend te maken, het was de juiste beslissing. De hoeveelheid steun die ik daardoor heb ontvangen is ongelooflijk", zei Harding destijds.

De vrouwenband Girls Aloud was in de jaren '00 een van de meest succesvolle muziekgroepen in Groot-Brittannië. Ze werd onder meer bekend met het nummer "Sound of the Underground" en de cover van het Pointer Sisters-nummer "Jump". De vijf leden werden bij elkaar gezet in de muziekshow "Popstars: The Rivals" uit 2002. Ze gingen in 2013 uit elkaar nadat ze in het VK meer dan vier miljoen singles hadden verkocht.