Lammers over GP: "Als land kunnen we ontzettend trots zijn"

Jan Lammers, sportief directeur van de Grand Prix van Nederland, kijkt terug op een bijzonder geslaagd weekend in de Zandvoortse duinen. De oud Formule 1-coureur groeide zelf op in Zandvoort en racete diverse malen in de Formule 1 op het circuit in de duinen. Als medeorganisator looft hij de lokale bevolking en noemt het raceweekend "historisch".

"Wat een fantastisch weekend, we hebben de wereld verrast. We kijken terug op een zeer geslaagd internationaal evenement met Max als geweldige winnaar. Als klein jongetje groeide ik op in Zandvoort en was ik gelijk verliefd op het autoracen. Prachtig om hier dan nu als sportief directeur te staan", zo stelt Lammers in een verklaring van de organisatie.

De oud-coureur benadrukt ook de steun die de organisatie uit de badplaats ontving. "Van de Zandvoortse gemeenschap heb ik het hele weekend alleen maar positieve geluiden gehoord. Maar ook als land kunnen we ontzettend trots zijn."

"Ik wil iedereen bedanken voor de fenomenale organisatie achter de schermen. Wat een klus hebben we de afgelopen twee jaar geklaard. Maar het was het bloed, zweet en tranen waard. We zien graag dat dit evenement als een van de voorbeelden wordt gebruikt waardoor de evenementenbranche weer meer ruimte krijgt. Het was historisch", zo besluit Lammers zijn euforische terugblik op het weekend.