Ten Voorde zet grote stap naar titelprolongatie in Porsche Supercup

De Porsche Supercup-race op het circuit van Zandvoort heeft geen Nederlandse overwinning opgeleverd, maar Larry ten Voorde deed wel uitstekende zaken in de strijd om de titel. Na de race op Zandvoort zijn er nog twee races te rijden, komend weekeinde in Monza.

Met Laurin Heinrich en Leon Köhler voorop en kampioenschapsleider Larry ten Voorde en Max van Splunteren op de vijfde en zevende plek werd men richting de Tarzanbocht gestuurd. Ten Voorde leverde in ronde één een plekje in bij Dylan Pereira, maar drie ronden later pakte hij de Luxemburger terug.

Heinrich, Köhler, Simone Iaquinta en Ayhancan Güven reden in de top-4, maar kregen Ten Voorde achter zich aan, terwijl Van Splunteren achter Pereira zat. Na de inhaalactie van Ten Voorde gebeurde er voorin bar weinig meer, hoewel Jaap van Lagen zich nog naar een prima achtste plek reed.

De winst ging zo naar de jonge rookie Heinrich, Köhler zat er de hele race vlak achter, maar kon niet echt een poging wagen en werd tweede. Iaquinta completeerde het podium, voor Güven, Ten Voorde, Pereira en Van Splunteren. Ten Voorde's enige overgebleven concurrent in de titelstrijd, Jaxon Evans, werd tiende.