Hauger slaat toe in F3-race Zandvoort, titel nadert

Op het circuit van Zandvoort is het raceweekeinde in de Formule 3 weer afgesloten. Titelfavoriet Dennis Hauger sloeg op de zondagochtend een mooie slag in de strijd om het kampioenschap door voor de volgepakte tribunes de winst te pakken.

De derde en laatste race ging van start met kampioenschapsleider Dennis Hauger op poleposition en David Schumacher naast hem, terwijl Victor Martins en Hauger's voornaamste concurrent Jack Doohan op de tweede rij stonden. Hauger, Schumacher en Martins behielden hun plek, Doohan werd na een tikje gepakt door Clement Novalak en Alexander Smolyar.

Verder gebeurde er ronde na ronde eigenlijk niet heel veel in de strijd om de voorste plekken, hoewel Caio Collet nog met een mooie actie naar de zevende stek ging. Met drie ronden te gaan opende Martins in de Hugenholtzbocht de aanval op Schumacher's tweede plek, wat eindigde met een touché en een in de barrière staande Schumacher.

Met Hauger, Novalak en Martins voorop werd het groen voor nog één ronde gezwaaid, hoewel Martins een tijdstraf van tien seconden aan de broek had. Er gebeurde weinig meer en dus ging de winst naar Hauger, voor Novalak en Smolyar - Martins zakte met zijn straf terug naar plek tien, Tijmen van der Helm ging er in de laatste ronde in de Hugenholtzbocht nog af.