FOK! Wat een weer: zozo, eindelijk echt overal zonnig!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo mede-anti-Formule 1 fans.   (Satire natuurlijk, of meen ik het echt? )

Gisteren was het wederom niet overal even zonnig. Was het eerst vooral het noorden dat geteisterd werd door hardnekkige bewolking, maar deze keer waren ze in een strook over het zuiden van het land de klos. Verder scheen op heel veel plaatsen wel de zon. Het was onder de bewolking net aan 20 graden en ook in de zon was het nog maar 21 graden.

Onweersbuien waren niet eens zo ver weg. Tot in het noorden van Frankrijk maakten ze acte de precense. Behoorlijk heftige buien waren en zijn dat. Ook in het Alpengebied vonden we buien en datzelfde was ook het geval in en rond de omgeving van Italie. Verder was het in Europa behoorlijk zonnig en droog. Ondertussen zien we het in het noorden van Scandinavie al redelijk afkoelen. 

Vandaag is het dan echt in het hele land zonnig. Bewolking krijgt weinig kans meer en dat komt omdat de stroming nu duidelijk meer vanaf land komt en niet meer vanaf noordelijke wateren. Het spreekt voor zich dat het ook in Zandvoort zonnig is. De temperaturen liggen daar rond de 21 graden, maar als je dieper het woeste binnenland intrekt als backpacker dan kom je al gauw waarden tegen die na een lange slopende tocht zullen uitkomen bij 25 graden in Brabant en Limburg. De wind heeft nu een oostelijke voorkeur en is niet meer dan zwak tot matig.

De dagen erna komt er steeds wat bij aan temperatuur. Woensdag t/m vrijdag is het uitstekend weer. Veel zon en droog en met 24 tot 28 graden is het gewoon echt genieten geblazen. Op de zogezegde hitte-haters na. DIT IS GEEN HITTE! Gewoon voor iedereen prima uit te houden. En nee, het gaat ook niet benauwd worden, want de aangevoerde lucht is droog. 

Benauwd zou het misschien wel op vrijdag kunnen worden. Dan beginnen fronten zich wat meer op te dringen. Als er neerslag op vrijdag gaat vallen zal dat in de vorm van onweersbuien zijn.

Enfin, een uitstekende week voor de boeg.

Fijn weekend!  

 
Werken in Oostenrijk (Foto: Schoonvader van Charged)
De schoonvader van Charged is op werkbezoek in Oostenrijk. (Foto: Schoonvader van Charged.)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.