BraziliŽ - ArgentiniŽ gestaakt, officials willen spelers van veld halen

Een krankzinnige situatie tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Brazilië en Argentinië. De wedstrijd is gestaakt nadat officials van de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten vier Argentijnse spelers van het veld wilden halen.

Emiliano Buendia, Emiliano Martinez (beiden Aston Villa), Giovani Lo Celso en Cristian Romero (beiden Tottenham Hotspur) zouden omdat ze in de afgelopen veertien dagen in Groot-Brittannië zijn geweest bij aankomst in Brazilië eerst twee weken in quarantaine moeten. Volgens de Braziliaanse autoriteiten hebben de vier Argentijnen hun reisdocumenten onjuist ingevuld. Het kwartet dient op last van de Braziliaanse overheid in isolatie te gaan en het land zo snel mogelijk te verlaten, zonder verder aan enige activiteiten deel te nemen.

Het leek allemaal uiteindelijk goed te komen aangezien de vier gewoon meegingen naar het stadion en drie zelfs hun opwachting maakten in de basis. Na enkele minuten kwamen er echter officials het veld op om de spelers er vanaf te halen. De Argentijnse ploeg verdween uiteindelijk naar de kleedkamers. "We zijn hier al drie dagen, maar jullie wachten tot de wedstrijd bezig is om plots jullie gezag te tonen?” aldus een woedende Lionel Messi bij het verlaten van het veld.

Inmiddels is de wedstrijd definitief gestaakt en zal vanavond ook niet meer worden hervat.