Opnieuw hevige gevechten in Panjshir vallei tussen Taliban en Afghaans verzet

De hevige gevechten tussen de Taliban en verzetsstrijders in de Panjshir-vallei in het noordoosten van Afghanistan duren voort.

Er gaan verschillende verhalen rond over de gevechten. Het zogenoemde mde Nationale Verzetsfront, onder leiding van militieleider Ahmad Massud, zei dat het zware verliezen heeft toegebracht aan de Taliban en meer dan 1.000 van hun strijders 'te pakken' heeft gekregen. Veel van de Talibanstrijders zouden hierbij zijn gedood of gevangen gezet. De Taliban beweerde echter het tegendeel, ze hadden meer land ingenomen en zouden nu vijf van de zeven districten van de vallei in handen hebben. Het is de enige provincie in Afghanistan die nog niet door de islamisten is veroverd.

De voorzitter van de generale staf van de Amerikaanse strijdkrachten, generaal Milley, waarschuwt voor een burgeroorlog in Afghanistan. Hij wist niet of de Taliban in staat is om hun macht te consolideren, vertelde de hooggeplaatste officier aan de televisiezender "Fox News". Milley waarschuwde dat dit de komende drie jaar zou kunnen leiden tot een reconstructie van Al-Qaeda of een versterking van de terroristische groepering IS in het land.