FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 1 februari 2012

Nicolette van Dam bevallen van dochter

Nicolette is woensdag bevallen van een dochter. De actrice en haar vriend Bas Smit hebben hun eerste kindje Lola-Lily genoemd.

"Wat een wonder en wat is ze mooi", reageerde de 27-jarige Van Dam via Twitter. "Alles goed gegaan. Zijn zo gelukkig!"

Woensdag stond in de krant een advertentie van de actrice en haar vriend waarin ze hun dochter verwelkomen. De twee wisten precies wanneer ze het levenslicht zou zien, omdat van tevoren duidelijk was dat het meisje vanwege een stuitligging ter wereld zou komen met een keizersnede. Dat meldde RTL Boulevard woensdagavond.

Nicolette van Dam maakte in juli bekend dat ze zwanger was van haar eerste kindje. Even later vroeg haar vriend Bas Smit haar ten huwelijk. Wanneer de bruiloft plaatsvindt, is nog niet bekend.

[Upd] Dodental voetbalrellen Egypte loopt op

Tijdens ongeregeldheden na een voetbalwedstrijd tussen de Egyptische voetbalclubs Al-Masri en Al-Ahly in de Egyptische havenstad Port Said zijn zeker 73 mensen om het leven gekomen. Aanhangers van Al-Ahly zouden in het stadion in gevecht zijn geraakt met fans van Al-Masri.

Op videobeelden is te zien hoe de fans van Al-Masri jacht maakten op hun rivalen uit de Egyptische hoofdstad Cairo. Zowel op de tribunes als op het veld braken grote vechtpartijen uit. Spelers en trainers renden voor hun leven de catacombes in.

Bij de voetbalwedstrijd tussen Zamalek en Isamaili in Egypte is niet veel later brand uitgebroken op de tribunes. Het is niet bekend of deze iets te maken hebben met de hevige rellen in Port Said. Volgens bronnen zouden boze fans van Zamalek, de aartsrivaal van Al-Ahly, uit woede delen van het stadion in brand hebben gestoken.

Update 21:45 uur:

Fans van Al-Masri, dat de wedstrijd met 3-1 won, zouden direct na de wedstrijd spelers en fans van Al-Ahly hebben belaagd. Hierbij zouden de supporters gebruikt hebben gemaakt van stenen en flessen. De staats-tv meldt dat er naast 73 doden ook zo'n duizend gewonden zijn gevallen. De fans van de twee clubs zouden een historie van vijandigheid hebben.

Update 21:58 uur:

Egypte heeft inmiddels het leger ingezet om fans en spelers van Al-Ahly af te voeren vanuit Port Said.

Update 22:05 uur:

Sherif Ekramy, voormalig keeper van Feyenoord, verdedigde vanavond het doel van Al-Alhy. Hossam Ghaly, eveneens oud-speler van Feyenoord, deed vanavond ook mee. Hij is aanvoerder van het etam en werd een kwartier voor tijd van het veld gestuurd nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg.

Update 22:24 uur:

Op Twitter gaat het hardnekkige gerucht dat Sherif Ekramy, voormalig keeper van Feyenoord, omgekomen zou zijn bij de rellen.

Update 22:36 uur:

Oud-Feyenoorders Sherif Ekramy en Hossam Ghaly zijn niet om het leven gekomen tijdens de rellen. Beiden zijn wel gewond geraakt, maar zijn niet in levensgevaar.

Update 23:38 uur:

Het dodenaantal als gevolg van de hevige voetbalrellen in Egypte is opgelopen tot 74. Dit maakte het ministerie van Volksgezondheid van het land zojuist bekend. Onder de doden zijn ook veiligheidsmedewerkers van het stadion en een agent.

Hieronder de beelden.


Voetbalwedstrijd eindigt in bloedbad (Bron: YouTube)

Beursgang Facebook van 5 miljard dollar

De sociale-netwerksite Facebook heeft woensdag bekendgemaakt dat het bedrijf naar de beurs gaat. Facebook hoopt vijf miljard dollar voor zijn aandelen te krijgen.

Mogelijk verandert het uiteindelijke bedrag de komende drie tot vier maanden nog als de bankiers van Facebook de vraag van investeerders peilen. De beursgang van Facebook is een volgende mijlpaal in het bedrijf dat acht jaar geleden door Mark Zuckerberg werd opgericht.

Politie vindt dode vrouw in woning

De politie heeft woensdagavond in een huis in de Linnaeusstraat in Den Haag een dode vrouw gevonden. Het slachtoffer is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. De politie gaat uit van een misdrijf, meldde een woordvoerster.

Het lichaam werd gevonden nadat een kennis van de vrouw had gemeld geen contact met haar te kunnen krijgen. Toen agenten gingen kijken, troffen zij het levenloze lichaam aan.

[Upd] Nederland laat Israël ontsnappen in Fed Cup

Michaëlla Krajicek is er net niet in geslaagd Nederland op een beslissende voorsprong te zetten in het FED-Cup duel tegen Israël. Ze liet Shahar Peer, de nummer 37 van de wereld, ontsnappen.

Krajicek won de eerste set met 7-5 en kreeg in de tweede set een matchpoint. Dit werd echter niet benut waarna Peer de set in de tiebreak. In de beslissende set was het verzet van Krajicek gebroken en won Peer met 6-1.

Eerder vandaag bracht Bibiane Schoofs Nederland op voorsprong. Ze kon Julia Glushko in twee sets te bedwingen: 6-3 7-5. Zij zal samen met Krajicek het dubbelspel voor haar rekening nemen.

Update 23.28 uur

Nederland is er niet geslaagd de ontmoeting met Israël te winnen. Het beslissende dubbelspel ging verloren. Krajicek en Schoofs namen het daarin op tegen Peer en Glushko. Zij wonnen de partij met 6-7, 6-2 en 3-6. Nederland neemt het in Groep C de komende dagen nog op tegen Groot-Brittannië en Portugal.

Negen bewoners huis uit om schuurbrand

Negen mensen hebben woensdagavond in het Limburgse Stein hun woningen moeten verlaten vanwege een brand in een schuur. De schuur is volgens de politie verwoest, een aangrenzende garage en twee woningen hebben brandschade opgelopen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Het vuur werd omstreeks 19.15 uur ontdekt in de schuur aan de Leentstraat. In de schuur, die tussen twee woonblokken stond, was een auto geparkeerd. Ook die is uitgebrand.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer kon voorkomen dat het vuur, dat werd aangewakkerd door de harde wind, oversloeg naar twee woningen, die wel brandschade opliepen. Rond 20.15 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

De geëvacueerde mensen zijn door familie en kennissen opgevangen. Ze hebben het advies gekregen de nacht elders door te brengen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

[Premier League] Krul held van Newcastle, Arsenal morst punten

Arsenal heeft vanavond opnieuw puntverlies geleden. Op bezoek bij Bolton Wanderers bleven The Gunners op een 0-0 gelijkspel steken. Newcastle United wist, mede dankzij een uitstekend keepende Tim Krul, de drie punten mee te nemen bij Blackburn Rovers (0-2).

Bolton Wanderers en Arsenal maakten er voor rust een saaie wedstrijd van. Namens Arsenal was alleen Theo Walcott echt gevaarlijk, maar zijn poging miste doel. Aan de andere kant zorgde Samuel Ricketts namens Bolton voor gevaar, maar ook hij wist het doel niet te treffen.

Na rust veranderde het wedstrijdbeeld heel snel. Robin van Persie was na een uur spelen erg dichtbij zijn honderdste competitiedoelpunt, maar onze landgenoot schoot op de paal. Tien minuten voor tijd was Van Persie opnieuw dichtbij een treffer, ditmaal raakte hij echter de lat. Door de puntendeling lijdt Arsenal voor de vierde keer op rij puntverlies.

Newcastle United wist wel te winnen. Op bezoek bij Blackburn Rovers kwamen The Magpies na twaalf minuten op voorsprong door een doelpunt van Ryan Taylor. Kort voor rust kreeg Blackburn een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Krul wist de penalty van David Dunn te pareren. De 0-1 stand bleef vervolgens erg lang op het scorebord staan, maar in de blessuretijd van de tweede helft bracht invaller Gabriel Obertan de 0-2 op het scorebord.

Sunderland wist in eigen huis met 3-0 te winnen van Norwich City. Fulham, de ploeg van trainer Martin Jol, leek tegen West Bromwich Albion af te stevenen op een overwinning, maar WBA kwam in de slotfase nog op 1-1. Aston Villa kwam in eigen huis met 0-2 achter tegen het ambitieuze Queens Park Rangers, waar Djibril Cissé zijn debuut opluisterde met een treffer. Villa vocht zich terug tot 2-2, wat tevens de eindstand was.

[Copa del Rey] Gelijkspel bij Valencia - Barça

Valencia en Barcelona hebben woensdag met 1-1 gelijkgespeeld in de eerste halve finale van de Copa del Rey. Lionel Messi had de winnende op zijn voet, maar faalde van elf meter.

De laatste keer dat Barcelona in het Mestalla aantrad in het kader van de Copa del Rey was ruim een half jaar geleden. Toen werd in de finale verloren van Real Madrid. Dit keer was Valencia de tegenstander en ging het om de heenwedstrijd van de halve finale. Na Real Madrid dus opnieuw een zware tegenstander voor de ploeg van trainer Josep Guardiola.

Vanaf de aftrap lag het niveau van de wedstrijd erg hoog.  Valencia was de betere partij en kwam terecht op voorsprong. Jonas was het die de bal na een klein half uur langs José Pinto werkte. Erg lang kon Valencia niet genieten van de voorsprong. Carles Puyol bracht Barça zo’n vijf minuten later alweer op gelijke hoogte.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Barcelona was naar Valencia gekomen voor de overwinning. Twee minuten na rust leek Alexis Sanchez de Catalanen op voorsprong te brengen. Hij schoot raak op aangeven van Lionel Messi, maar deed dat in buitenspelpositie. De goal werd terecht afgekeurd.

Tien minuten na de thee legde scheidsrechter José Luiz Gonzalez de bal op de stip. Verdediger Miguel Brito legde Thiago Alcáranta neer in de zestien. Messi moest het klusje gaan klaren, maar de Argentijn kreeg de bal niet langs penaltykiller Diego Alves.

Via Dani Alves was Barça nog dichtbij de overwinning. De Braziliaan raakte de paal. Daarna werden beide ploegen niet echt meer gevaarlijk en zal de beslissing volgende week dinsdag vallen in Camp Nou.

Snooki woedend over zwangerschapsgeruchten

Realityster Snooki is niet blij met de geruchten dat ze zwanger is. Woensdag verschenen er berichten dat de 24-jarige Jersey Shore-ster in verwachting is van haar eerste kindje.

Snooki stelt dat de geruchten niet waar zijn en vindt de hele situatie een grote belediging. "Waarom zouden ze zeggen dat ik zwanger ben? Dat betekent dat ik een buikje heb", zegt ze op de radiozender Sirius XM. "Blijkbaar vinden ze me dik, dus ik haat jullie."

Snooki werd bekend dankzij haar deelname aan de MTV-serie Jersey Shore. In de show die in 2009 van start ging wordt een groep Amerikanen van Italiaanse afkomst op de voet gevolgd.


Snooki woedend over zwangerschapsgeruchten

21 Jump Street krijgt wereldpremière op SXSW Festival

De film remake van 21 Jump Street zal zijn wereldpremière beleven op het South By Southwest Festival. Dit heeft de organisatie van het filmfestival vandaag bekendgemaakt. In de film, gebaseerd op de jaren tachtig tv-serie met onder meer Johnny Depp, spelen Jonah Hill en Channing Tatum twee agenten die undercover gaan op een highschool.

De door Phil Lord en Christopher Miller geregisseerde film 21 Jump Street zal op 12 maart op het SXSW Festival te zien zijn. Het filmfestival duurt van 9 tot 17 maart. Andere films die op het festival te zien zijn, zijn onder meer de documentaire Big Easy Express, met Mumford & Sons, Edward Sharpe & the Magnetic Zeros en de Old Crow Medicine Show, de documentaire Do-Deca-Pantathalon van Jay en Mark Duplass, over twee broers die hun eigen Olympische Spelen organiseren, de Patrick Forbes documentaire Wikileaks: Secrets & Lies en de zwarte komedie Killer Joe van William Friedkin, met onder meer Matthew McConaughey en Emile Hirsch.

Andere films die op het South By Southwest Festival vertoond worden zijn onder meer Kevin Macdonald's Bob Marley documentaire Marley, Joe Berlinger's Paul Simon doc Under African Skies en de glamrock film Hunky Dory van Marc Evans. Ook de, op het afgelopen Sundance, bejubelde martial arts film The Raid zal op het witte doek te zien zijn.

Eerder maakten we al bekend dat het festival zal worden geopend met de horrorfilm The Cabin in the Woods.

Het erotisch bankroet van de man

Schrijf in je agenda: 9 februari: Dag van het Erotisch Kapitaal. Uitgeroepen door Opzij, de Bijbel (in maandelijkse afleveringen) van het feminisme. Opzij stookt haar lezerspubliek op om op die dag de lippen te stiften, de hoogste hakken aan te trekken of een hooggesloten knalrode blouse. Om daarmee hun vrouwelijke kant te benadrukken. Het is dus de dag van het vrouwelijk erotisch kapitaal. Geen woord over het erotisch kapitaal van de man.

[Serie A] Uitslagen speelronde 21

Deze week stond er in de Italiaanse Serie A een midweekse speelronde op het programma. Juventus kwam niet in actie, aangezien het duel tegen Parma vanwege sneeuw werd afgelast. De Oude Dame zag concurrenten als AC Milan en Internazionale wel punten morsen. Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor speelronde 22.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Parma Juventus afg.
Atalanta Genoa afg.
AC Siena Catania afg.
Napoli Cesena 0-0
Bologna Fiorentina afg.
Udinese Lecce 2-1
Lazio Roma AC Milan 2-0
Internazionale US Palermo 4-4
Cagliari AS Roma 4-2
Novara Calcio Chievo do. 2 feb.

Stand
# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Juventus 20 12 8 0 44 33-13
2 AC Milan 21 13 4 4 43 43-19
3 Udinese 21 12 5 4 41 31-17
4 Lazio Roma 21 11 6 4 39 32-19
5 Internazionale 21 11 3 7 36 34-25
6 AS Roma 20 9 4 7 31 31-25
7 Napoli 21 7 9 5 30 36-24
8 US Palermo 21 8 4 9 28 30-31
9 Genoa 20 8 3 9 27 28-36
10 Cagliari 21 6 8 7 26 20-23
11 Fiorentina 20 6 7 7 25 20-17
12 Parma 20 6 6 8 24 25-33
13 Chievo 20 6 6 8 24 16-25
14 Catania 19 5 8 6 23 22-28
15 Atalanta 20 7 8 5 23 24-25
16 Bologna 20 5 6 9 21 18-26
17 AC Siena 20 4 7 9 19 21-22
18 Lecce 21 4 4 13 16 22-38
19 Cesena 21 4 4 13 16 13-31
20 Novara Calcio 20 2 6 12 12 18-40

Topscorers
0
1 Zlatan Ibrahimovic AC Milan 15
= Antonio Di Natale Udinese 15
3 Edinson Cavani Napoli 12
Germán Denis Atalanta 12
Diego Milito Internazionale 12

Programma speelronde 22
Datum Thuis Uit
za 4 feb, 18:00 Cesena Catania
za 4 feb, 20:45 AS Roma Internazionale
zo 5 feb, 12:30 Genoa Lazio Roma
zo 5 feb, 15:00 US Palermo Atalanta
zo 5 feb, 15:00 Lecce Bologna
zo 5 feb, 15:00 Novara Calcio Cagliari
zo 5 feb, 15:00 Chievo Parma
zo 5 feb, 15:00 Juventus AC Siena
zo 5 feb, 15:00 Fiorentina Udinese
zo 5 feb, 20:45 AC Milan Napoli

Amber Alert voor 10-jarige jongen

De politie heeft een Amber Alert uitgegeven voor een 10-jarige jongen uit Luttelgeest, die sinds woensdag wordt vermist. Michael van Dijk is spoorloos sinds hij de woning van zijn opa en oma heeft verlaten.

De jongen uit de Flevolandse plaats heeft donkerblond haar, is ongeveer 25 kilo zwaar en blauwe ogen. Bij zijn rechteroog zitten twee littekens. Op het moment van zijn verdwijning droeg de 10-jarige een spijkerbroek, zwarte schoenen, een rode jas en een zwartblauwe muts met aan de voorkant een afbeelding.

Noodlanding om poepluier

Qantas-vlucht 825 heeft afgelopen zondag een noodlanding moeten maken wegens een vreemde geur. Het lijkt er nu op dat de reden voor deze geur is gevonden. Het zou gaan om een volgescheten luier.

Het personeel en de passagiers van de Boeing 767 roken afgelopen weekend een vreemde geur in de voorkant van het vliegtuig. De piloten besloten hierop geen risico te nemen en een noodlanding te maken. Uiteindelijk moest er een heftruck aan te pas komen om alle 161 passagiers uit de Boeing te krijgen.

Hoewel de Australische luchtvaartmaatschappij zelf geen mededelingen wil doen, verklaart een medewerker van Qantas op de website Aviation Herald het volgende: "Helaas bleek de geur afkomstig te zijn van een enorm stinkende luier die was gedumpt in het voorste toilet. Volgens de procedures moet een vliegtuig in zo'n geval zo snel mogelijk aan de grond worden gezet. Het is zeer gênant voor ons allen bij Qantas, maar je kunt nooit te voorzichtig zijn."

FOK!focus: Zuid-Koreaanse films

Van een revolutie kun je nog niet spreken wat betreft het uitkomen van Koreaanse cinema in ons kleine kikkerland. De grotere bioscopen richten zich welhaast alleen op Hollywood-producties. Films uit andere landen krijgen niet eens de kans, of verlaten de zaal alweer na één of twee weken. Merkwaardig, vooral wanneer je in achting neemt dat Zuid-Korea één van de grootste filmindustrieën ter wereld heeft. Gelukkig is er nog een sprenkeltje hoop, aangezien er op de dvd-markt in Europa de laatste tien jaar genoeg verschenen is. Vandaar deze tiplijst, een kleine glimp van wat de Zuid-Koreaanse filmindustrie zoal heeft geproduceerd. Lets go!

Doden bij bomaanslag Colombiaanse havenstad

Zeker vijf mensen zijn woensdag om het leven gekomen bij een bomexplosie in de Colombiaanse havenstad Tumaco. Ten minste twintig mensen raakten gewond. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

De bom was volgens Hernando Cortes, de veiligheidschef van Tumaco, vermoedelijk op een motorfiets bevestigd en ontplofte vlak bij een politiebureau. Het dodental kan nog verder oplopen, aldus de politie.

Via Tumaco wordt veel cocaïne gesmokkeld en zowel linkse rebellen, rechtse criminele bendes als drugshandelaren zijn er actief.

[KNVB beker] Uitslag AZ - GVVV

AZ heeft de halve finales van het KNVB-bekertoernooi weten te bereiken. In eigen huis won de ploeg van trainer Gertjan Verbeek met veel moeite van de amateurs van GVVV. De Blauwen kwamen zeer verrassend op 0-1, maar AZ wist uiteindelijk met 2-1 te winnen. Hieronder het verslag en de karakteristieken.

GVVV, dat eerder in het toernooi al wist af te rekenen met Excelsior en Sparta, liet zich in de beginfase van zijn beste kant zien. De ploeg, die werd gesteund door maar liefst 2.500 supporters, kwam na negen minuten op voorsprong door een prachtige treffer van Van Meegdenburg. Zijn voorzet ging uiteindelijk op prachtige wijze in de kruising.

AZ drong aan, maar stuitte telkens op de uitblinkende keeper Jansen. Na twintig minuten tastte de doelman echter mis bij een indraaiende voorzet van Martens. De bal van de Belg verdween in de lange hoek. GVVV kreeg in het vervolg van de wedstrijd kansen op 2-1, maar het doelpunt viel uiteindelijk toch aan de andere kant. Een een-twee tussen Maher en Martens werd door laatstgenoemde prachtig binnengeschoten.

Karakteristieken:

AZ

2 - 1

GVVV

 19' Martens
66' Martens
   9' Van Meegdenburg
 
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: -
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Esteban
Marcellis
Moisander
Klavan
S. Poulsen (Viergever/73)
Maher
Martens
Elm
Beerens
Benschop (Altidore/77)
Holman (Gudmundsson/69)
  Jansen
Hofman
Hulsbos
M. v.d. Valk
Adnane
Bonke
v. Eck (Cusell/64)
Brouwer
Den Hartog
v. Meegdenburg
Snijders (D. v.d. Valk/76)

FOK!weblog bestaat tien jaar

Op 1 februari 2002 werd er het eerste bericht op de subsite geplaatst en sindsdien zijn ze niet meer gestopt. Over welke website hebben we het? FOK!weblog natuurlijk.

Namens FOK!film willen wij onze collega's van harte feliciteren met hun jubileum. Tien jaar is niet iets kleins, het is een hele uitdaging. Op nog tien jaar met nog vele leuke items, video's, afbeeldingen en een goede contentsamenwerking.

Nogmaals, van harte!

FOK!weblog tien jaar

Wat is Dit: Opgave 5 - Uitslag

En met het antwoord dat Hi_flyer gaf (straalkachel), komt er een einde aan een dag plaatjes raden in de vorm van de "Wat is Dit: Jubileum Editie".

Hoewel het voorwerp een beetje triviaal is (het is technisch gezien namelijk ook een verwarming) heb ik meerdere antwoorden goed geteld. Het is in ieder geval geen ventilatorkachel, aangezien er geen ventilator achter zit om de warmte te verspreiden.

Leger ingezet om spelers en fans te redden

De autoriteiten in Egypte hebben woensdagavond het leger ingezet om spelers en supporters van voetbalclub Al-Ahly weg te halen uit het stadion in Port Said, waar eerder op de avond zeker 73 doden vielen tijdens ongeregeldheden. Dat meldden militaire bronnen.

Er zijn onder meer twee helikopters naar het stadion gestuurd om mensen in veiligheid te brengen. Meer dan duizend mensen raakten gewond, nadat supporters het veld hadden bestormd na afloop van de wedstrijd tussen thuisclub Al-Masri en Al-Ahly uit de hoofdstad Caïro.

Studenten Senegal slaags met politie

Studenten zijn woensdag in de Senegalese hoofdstad Dakar slaags geraakt met de politie. Ze staken een bus in brand en dreigden naar het presidentiële paleis te marcheren. Dinsdag kwam een student om het leven bij eerdere protesten tegen president Abdoulaye Wade.

De agenten zetten traangas in om de studenten uiteen te drijven, zei politiechef Haron Sy. Het is de derde opeenvolgende dag dat protesten plaatsvinden. De betogers zijn het niet eens met een beslissing van het hooggerechtshof dat Wade (85) zich kandidaat mag stellen voor een derde termijn. De grondwet stelt dat een president maximaal twee termijnen mag dienen en veel Senegalese en internationale deskundigen zijn van mening dat de beslissing van het hof politiek gemotiveerd is.

Dinsdag gingen duizenden mensen de straat op om het aftreden van Wade te eisen. Agenten bestormden het plein toen betogers probeerden een tankstation in brand te steken. Een student kwam om het leven.

Senegal is een voorbeeld van democratie en stabiliteit op een continent dat geplaagd wordt door coups en burgeroorlogen. Volgens analisten kan Wade's beslissing om zich voor een derde termijn beschikbaar te stellen onrust in het land veroorzaken.


Studenten Senegal slaags met politie (Foto: Novum)

El Ahmadi donderdag terug bij Feyenoord

Karim El Ahmadi voegt zich donderdag weer bij zijn ploeggenoten van Feyenoord. De middenvelder was een paar weken afwezig omdat hij met Marokko speelde om de Afrika Cup.

Marokko werd al in de eerste ronde uitgeschakeld nadat de Atlas Leeuwen verloren van Tunesië (2-1) en Gabon (3-2), alleen het laatste duel tegen Niger, waarbij El Ahmadi in de basis stond, werd gewonnen met 1-0.

Ronald Koeman is blij met het terugkeren van de middenvelder. 'Hij is met zijn manier van spelen toch heel belangrijk voor ons. Voor de wedstrijden dat hij er niet bij was, tegen VVV-Venlo en Ajax, zochten we toch naar een type-El Ahmadi."

FOK!weblog bestaat 10 jaar

Deze woensdag is een bijzondere dag, want het FOK!weblog is jarig. Komt elk jaar voor, natuurlijk, maar dit jaar is net even extra bijzonder. FOK!weblog is namelijk officieel tien jaar oud, of jong, geworden!

Gedurende de dag blikken de webloggers op diverse manieren terug op tien jaar FOK!weblog. Het waren tien geweldige jaren, en er is genoeg enthousiasme om het nog minstens tien jaren vol te houden. Voor de echte kenners zijn er diverse rondes 'Wat is Dit'. Zonder prijs, maar natuurlijk wel voor de eeuwige roem.

Met dit blogje begon het allemaal. En een hele rij blogjes passeerde hierna de revue in de diverse lay-outs van de FOK!weblog. 

[AC] Ghana en Mali completeren laatste acht

Ghana en Mali zijn als laatste landen doorgegaan naar de kwartfinale van de Afrika Cup. Ghana speelde woensdag met 1-1 gelijk tegen Guinee en won de poule met zeven punten uit drie duels. Mali won ondertussen met 2-1 van Botswana en klom daardoor over Guinee heen naar de tweede plaats. De Malinezen haalden zes punten uit drie wedstrijden. Guinee en Botswana zijn uitgeschakeld.

Ghana kwam in Franceville na iets minder dan een halfuur op voorsprong dankzij een prachtige treffer van Emmanuel Agyemang Badu en leek de wedstrijd onder controle te hebben. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Abdoul Rrazzagui Camara van het Franse Sochaux echter tegen. Na rust vond Ghana een remise wel voldoende, Guinee probeerde nog wel te winnen, maar kwam niet meer tot scoren.

In Libreville leek Botswana even Guinee naar de kwartfinale te helpen toen de Zebra's na vijftig minuten op 1-0 kwamen tegen Mali. Mogakolodi Ngele was daarvoor verantwoordelijk. Zes minuten later trok Garra Dembele de stand echter alweer gelijk en een kwartier voor tijd kwam de winnende treffer van Seydou Keita.

Mali speelt zondag opnieuw in Libreville. Dan is in de kwartfinale gastland Gabon de tegenstander. Later zondag speelt Ghana in Franceville tegen Tunesië.


Ghana en Mali completeren laatste acht Afrika Cup (Foto: Novum)

'Te genereuze ECB vergroot risico's banken'

Een te genereuze liquiditeitsvoorziening door de Europese Centrale Bank (ECB) kan de risico's voor banken en het financiële systeem doen groeien, waarschuwt het hoofd van de Duitse Bundesbank woensdag, zes weken nadat de ECB banken 489 miljard euro aan driejarige leningen toekende.

Hoewel de ECB de plicht heeft banken van liquiditeit te voorzien geeft 'een te genereuze liquiditeitsvoorziening banken nieuwe bedrijfsmogelijkheden die hogere risico's voor banken en ook voor het financiële systeem kunnen betekenen', zegt Jens Weidmann, tevens bestuurder bij de ECB, tijdens een toespraak.

De centrale bank keerde in december bij de eerste verdeling van driejarige leningen ooit 489 miljard euro uit aan banken, veel meer dan analisten hadden verwacht. Eind februari krijgen commerciële banken opnieuw de mogelijkheid voor drie jaar geld te lenen in Frankfurt.

Volgens ECB-president Mario Draghi hebben de driejarige leningen een grote 'credit crunch' helpen voorkomen, maar sommige marktkenners zijn bezorgd dat de grote injecties op de lange termijn de inflatie kunnen aanjagen.

Weidmann onderstreepte verder dat het de ECB om 'goede redenen' niet is toegestaan geld te drukken om landen te financieren. Als centrale banken buigen voor de druk van politici kan dat de geloofwaardigheid van de instelling raken en daarmee de prijsstabiliteit, stelt hij.

'Microsofts Spring Showcase toont Halo 4'

Microsoft zal op 29 februari weer een zogenaamde 'Spring Showcase' organiseren. Op deze showcase zal, als we het Finse magazine Pelaaja mogen geloven, ook meer bekendgemaakt worden over Halo 4

Op Twitter is een foto opgedoken waarop te zien is dat het evenement in de agenda-sectie van het blad opgenomen is. In de eerste zin van de beschrijving van het evenement staat dat Halo 4 en andere producten te zien zullen zijn. De op Twitter verschenen foto is hieronder te zien.

 halo4 (geschaalde kopie)

[Upd] Meer dan 70 doden bij supportersgeweld Egypte

Bij supportersgeweld in Egypte zijn woensdag zeker 35 doden gevallen. Dat meldt een medewerker van de gezondheidsdienst van de stad Port Saïd. Dat gebeurde nadat Al Masry uit de havenstad met 3-1 van Al Ahly had gewonnen. Het aantal slachtoffers neemt nog toe. Er zijn honderden gewonden gevallen.

Fans van de winnende ploeg bestormden het veld en vielen spelers en supporters van Al Ahly aan. Daarbij werden onder meer stenen en flessen gegooid. De vijandelijkheden zetten zich ook buiten het stadion voort.

Fans van Al Masry en Al Ahly uit Caïro hebben een langstaande vete. De laatste jaren braken bij ontmoetingen tussen de twee clubs vaker ongeregeldheden uit.

Update 21.35uur
Het dodental is opgelopen tot zeker 73 personen. Dat meldden artsen van vier ziekenhuizen in de stad. 

Honderden mensen raakten gewond. De onderminister van Volksgezondheid in Egypte sprak van "de grootste ramp in de geschiedenis van het voetbal in Egypte".

Onderhandelingen schoonmaak-cao opnieuw vastgelopen

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor schoonmakers zijn opnieuw vastgelopen. Dat meldt FNV Bondgenoten woensdag. De acties van de schoonmakers die sinds begin dit jaar plaatsvinden, gaan door.

Nadat de werkgevers woensdag met een volgens FNV Bondgenoten belabberd eindbod kwamen, bezetten honderd schoonmakers de onderhandelingsruimte. "Als je ons op deze wijze te kakken zet, ontketen je grote woede", zegt president van de Vakbond voor Schoonmakers van FNV Bondgenoten Kadija Tahiri.

De schoonmakers zijn de houding van de werkgevers naar eigen zeggen helemaal beu. Sinds begin dit jaar voeren schoonmakers actie voor een betere cao en meer respect voor hun werk vanuit de werkgevers en de opdrachtgevers, nadat eind vorig jaar de onderhandelingen waren vastgelopen. De werknemers eisen onder meer doorbetaling bij ziekte en meer salaris.

Volgens FNV Bondgenoten vinden de werkgevers schoonmakers geen doorbetaling bij ziekte waard. "Voor schoonmaakmanagers en vrijwel iedere Nederlander is doorbetaling bij ziekte hartstikke normaal, maar wij moeten er nu al meer dan dertig dagen voor staken. Dat is belachelijk. Maar het maakt ons alleen maar standvastiger", vertelt Tahiri.

Ook bieden de werkgevers volgens de vakbond geen zekerheid voor tijdelijke krachten. "En tot overmaat van ramp koppelen de schoonmaakbazen de toekomstige loonstijging van twee dubbeltjes aan het risico van pensioenen."

De werkgevers in de schoonmaakbranche (OBS) stellen woensdag de werknemers juist flink tegemoet te zijn gekomen, zeker in de huidige tijdsgeest. Zo zou waardering voor de schoonmaker uitgangspunt zijn in het eindbod van de OBS, zou ongewenst marktgedrag extra worden bestreden en wordt de werkdruk in de gaten gehouden.

OBS stelt het onredelijk te vinden dat de vakbonden vasthouden aan al hun eisen en houdt daarom vast aan het eindbod. "Deze ontwikkeling is zeker niet in het belang van de 150 duizend schoonmakers, die nu niet kunnen profiteren van een nieuwe cao."

Schoonmakers hebben op verschillende plekken in het land het werk neergelegd. Bij meer dan honderd bedrijven wordt inmiddels niet meer schoongemaakt. Ook hebben actievoerende schoonmakers in vijf steden een mars van respect gehouden.

Zuid-Koreaan opgepakt om Twitterbericht

Amnesty Internationaal heeft woensdag de vrijlating geëist van de 24-jarige Zuid-Koreaan Park Jeong-geun, die al weken vastzit wegens een Twitterbericht. Hij had de boodschap "Lang leve Kim Jong-il!" van de Noord-Koreaanse regering verspreid in Zuid-Korea.

Bij de retweet van de loftuiting aan de overleden dictator gaat het volgens de Zuid-Koreaanse politie om "het verspreiden van Noord-Koreaanse propaganda". Park zit al sinds 11 januari vast. Hem hangt een celstraf van 7 jaar boven het hoofd volgens de Zuid-Koreaanse nationale veiligheidswet.

De activist zegt dat de retweet slechts een grap was.

Lerares moet strippen

Danièle Casadamont uit het Franse Poussan is woedend op Pôle Emploi, het Franse Arbeidsbureau. Zij hebben haar namelijk voorgesteld om voor geld te gaan strippen in een nachtclub. Of we de lerares daadwerkelijk in evakostuum kunnen bewonderen, is nog maar de vraag: de Française is met 53 lentes niet meer een van de jongsten.

Casadamont kreeg onlangs een e-mail van het Franse Arbeidsbureau. Vol verwachting opende ze de post, waarin met de aankondiging 'Nachtclub zoekt stripper, €12 per uur' een passende vacature werd aangeboden. De vrouw is op zijn zachtst gezegd niet blij met het voorstel.

"Als Pôle Emploi al aanbiedt om voor geld uit de kleren te gaan, waar eindigt het dan", vraagt de rijpe vrouw zich af. De vacaturebank weigert echter excuses aan te bieden. "Er is niet aan de hand", zo laat een woordvoerder weten. "Het voorstel is volkomen legaal, er is niets discriminerends aan. Deze vrouw heeft deze baan aangeboden gekregen omdat ze zich heeft ingeschreven voor vacatures in haar regio."

"De e-mails zijn automatisch verstuurd. De computer doet al het werk voor ons", besluit hij. "Daar wringt hem juist de schoen", vindt de oud-lerares. "De machine het werk laten doen is juist het probleem. Het is vandaag de dag al droevig gesteld met het beeld van vrouwen. Het wordt tijd dat ze ermee kappen ons te vragen onze broek te laten zakken."

Ghost Trick: Phantom Detective naar iOS

Vanaf morgen is Ghost Trick: Phantom Detective verkrijgbaar voor iOS. De eerder al op Nintendo DS verschenen game zal te downloaden zijn voor iPhone, iPod en iPad.

In Ghost Trick speel je een geest en moet je de moord op jezelf oplossen. Ook al ben je een geest, je kunt toch voorwerpen bezitten en deze gebruiken om bepaalde situaties te creëren of op te lossen. De eerste twee hoofdstukken van de game zullen gratis te downloaden zijn. Besluit je daarna verder te willen spelen, kost je dat 10 euro.

Houd er rekening mee dat de game niet te spelen is op iPhones lager dan 3GS en iPods ouder dan de derde generatie.

Geleide kogel ontwikkeld in VS

Technici in de Verenigde Staten hebben een kogel ontwikkeld die als een geleide raket zijn doel kan vinden. Volgens het laboratorium kan de kogel een doelwit op meer dan 1,6 kilometer afstand treffen.

Een van de technici zei dat de kogel maar liefst dertig koerscorrecties per seconde kan doorvoeren. Hij denkt dat de kogel wellicht ook voor militaire doeleinden kan worden gebruikt. "We hebben verschillende soorten buskruit geprobeerd om te zien of we de kogel snel genoeg kunnen maken voor militair gebruik", aldus Jim Jones.

Tijdens tests heeft de geleide kogel snelheden tot 730 meter per seconde behaald. Ter vergelijking: de M4, het wapen dat door het Amerikaanse leger wordt gebruikt, vuurt kogels af met een snelheid van zo'n negenhonderd meter per seconde. De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat de kogel met speciaal buskruit militaire snelheden kan behalen.

De punt van de kogel bevat een optische sensor die een laserstraal kan detecteren die op het doelwit is gemikt. De sensor stuurt informatie terug naar een sturingssysteem dat op zijn beurt weer piepkleine staartvinnen op de kogel aanstuurt. In computersimulaties kan de geleide kogel een doelwit op 800 meter afstand met een afwijking van minder dan 20 centimeter raken.

[Video] Dunk van het jaar al gemaakt in NBA

De NBA is dankzij de spelerstaking van vorig jaar nog niet zo heel lang bezig, maar toch lijkt de dunk van het seizoen al gemaakt te zijn. Eergisterenavond vloog LA Clippers-speler Blake Griffin echter over Oklahoma City Thunder-speler Kendrick Perkins heen om een fantastische dunk te maken.

De power forward kreeg in het derde kwart de bal aangespeeld en sprong vervolgens hoog over Perkins heen en dunkte de bal met rechts door de ring heen. Mede door deze dunk wonnen de Clippers de partij met 112-110. Na afloop was 'de dunk' echter het gesprek van de dag.

"Ik kreeg de perfecte pass van Chris Paul en kon ervoor gaan. Een dergelijke dunk geeft je altijd iets extra", aldus Griffin. Aangever Paul was ook onder de indruk. "Ik heb Blake achteraf bedankt dat ik daar deel van mocht uitmaken."


De dunk van Griffin. (Bron: YouTube)

EyeAsteroid laat je spelen met je ogen

Tobii Technologies heeft een nieuwe manier gevonden om games te spelen. In het Londense entertainment complex Trocadero is tot 17 februari EyeAsteroid te spelen. Een game die, zoals de naam al doet vermoeden, geheel bestuurd wordt door oogbewegingen. 

Door simpelweg te kijken naar een asteroïde, wordt hij beschoten met een laserstraal. Dit levert een bijzondere ervaring op waarbij het lijkt alsof de game je gedachten leest. Besturing door oogbewegingen kan volgens de makers een intuïtieve, bijna magische dimensie toevoegen aan games. Voorbeelden van toepassingen die zij aandragen zijn onder andere:

  • Het besturen van een personage met een joystick, maar het richten via oogbewegingen
  • Het richten met een controller, maar je gezichtsveld mee laten bewegen met de ogen
  • Het bewerkstelligen van daadwerkelijk oogcontact met andere gamepersonages en hen hier op laten reageren
  • Het aanpassen van de game aan de hand van de aandacht van een speler

De techneuten van Tobii Technologies hebben hun oogscanningssystemen eerder al in tablets, laptops en brillen verwerkt en ze zijn van mening dat deze technologie gebruikt kan worden in bijvoorbeeld ziekenhuizen of door opticiens en politie. 

Er zijn 50 arcadekasten met EyeAsteroid gemaakt door Tobii Technologies, die ongeveer 15.000 euro per stuk kosten. Een video van de arcadekast is hieronder te bekijken. 

Groningse aspirant-agent vermist

Een 30-jarige agent in opleiding van de Groningse regiopolitie is sinds dinsdagochtend vermist. Zowel de familie als de politie maakt zich zorgen over zijn gezondheid. Er bestaat een reële mogelijkheid dat hij zijn dienstpistool bij zich heeft, laat de politie woensdagavond weten.

Het gaat om de in Groningen wonende Friso Wouda. Hij is dinsdag rond 10.45 uur voor het laatst gezien bij een pinautomaat en een supermarkt bij het A-kerkhof. De man was maandagavond niet op zijn werk in Delfzijl verschenen. Onderzoek heeft tot nu toe niets opgeleverd.

De ruim twee meter lange Wouda komt oorspronkelijk uit Friesland en heeft in Leeuwarden gewerkt. Mogelijk verblijft hij in die omgeving.

[KNVB beker] Uitslag Heracles Almelo - RKC Waalwijk

Om 18:45 uur begon de eerste kwartfinale van vanavond uit het KNVB-bekertoernooi. Heracles Almelo win in eigen huis met 3-0 van RKC Waalwijk en plaatst zich daardoor voor de halve eindstrijd. Hieronder het verslag en de karakteristieken. Later vanavond neemt AZ het op tegen de amateurs van GVVV.

De eerste helft was matig en aan beide kansen waren slechts twee mogelijkheden te noteren. Heracles Almelo wist in tegenstelling tot RKC beide mogelijkheden te verzilveren. De Heraclieden kwamen via Samuel Armenteros op voorsprong. Hij schoot de bal van korte afstand raak. Niet veel later wist Kwame Quansah zich met een slimme lichaamsbeweging vrij te spelen en vervolgens de bal achter RKC-goalie Jeroen Zoet te schieten.

Ook na rust was RKC in aanvallend opzicht machteloos en nadat Marko Vejinovic de 3-0 wist te maken, was de spanning er helemaal af. RKC eindigde het duel overigens met tien man, nadat Evander Sno een kwartier voor tijd de rode kaart kreeg. De overwinning betekent voor Heracles de tweede keer dat de ploeg in hun 109-jarig bestaan de halve finales van het bekertoernooi weten te behalen.

Karakteristieken:

Heracles Almelo

3 - 0

RKC Waalwijk

 30' Armenteros
35' Quansah
58' Vejinovic
 
 
 Gele kaart: Quansah (Heracles Almelo), Ten Voorde, Sno (RKC Waalwijk)
  Rode kaart: Sno (73)
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 7812
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Breukers
Rienstra
v.d. Linden
Looms
Quansah (Bruns/76)
Overtoom
Duarte
Vejinovic (Douglas/73)
Armenteros
Everton
  Zoet
Bandjar
Drost
Ramos
v. Mosselveld
Sno
Duits
Braber (Ten Voorde/46)
Meijers
Schet
Németh (Castillion/60)


Jeroen Zoet (RKC Waalwijk) wordt geklopt bij de 1-0 (Foto: Pro Shots)

McLaren presenteert de MP4-27

Het Formule 1-team McLaren heeft vandaag haar Formule 1-bolide voor het seizoen 2012 gepresenteerd. De MP4-27 is een doorontwikkeling van de bolide van vorig jaar waarmee het team uit Woking zes races wist te winnen en tweede werd in de strijd om het constructeurskampioenschap.

Opvallend aan de nieuwe bolide zijn de nieuwe sidepots die duidelijk anders van vorm zijn ten opzichte van vorig jaar en de achterzijde van de auto die ervoor moet zorgen dat het verlies aan neerwaartse druk door het beperken van de geblazen diffuser tot een minimum beperkt zal worden. Daarnaast komt het team niet met een bobbel in de neus zoals vele andere teams wel zullen gaan doen.

Manneken Pist even niet meer

Manneken Pis, het beroemde beeldje van een plassend jongetje in het centrum van Brussel, pist voorlopig niet meer. In verband met de strenge vorst hebben de autoriteiten de watervoorziening van het beeldje afgesloten, meldde een woordvoerder van het toerismebureau in Brussel woensdag.

Manneken Pis is een van dé toeristentrekpleisters van de hoofdstad van België. Het is nog onduidelijk hoe lang het beeldje het zal moeten stellen zonder de kenmerkende waterstraal. "Dat hangt helemaal af van het weer, zodra de temperaturen weer omhoog gaan, zal het weer in werking worden gesteld", aldus de woordvoerster van het toerismebureau.

Manneken Pist niet meer
Manneken Pist niet meer (Foto: ANP)

Sylvie van der Vaart wordt Barbiepop

Sylvie van der Vaart krijgt haar eigen Barbie. De miniversie van Sylvie wordt woensdag onthuld op een grote speelgoedbeurs in Duitsland. De pop heeft de rondingen van de voetbalvrouw, en de jurk en pumps van de Barbie zijn in grotere maten ook door Sylvie gedragen.

Danie Bless, de stylist van Sylvie, heeft ook de pop onder handen genomen. Mini-Sylvie draagt een crèmekleurige cocktailjurk, een kopie van een jurk die de presentatrice droeg in het Duitse tv-programma Let's Dance. De jurk is ontworpen door de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. Ook de make-up en het kapsel van Barbie komen overeen met Sylvie.

"Ik vind het een heel treffende gelijkenis. Ongelooflijk, tot de wimpers aan toe hebben ze het echt goed getroffen", zei Sylvie woensdagavond in RTL Boulevard. Ook echtgenoot Rafael van der Vaart is trots. "Hij ziet het voor mij als een eer."

Van der Vaart is vanaf woensdag ambassadrice van de Europese competitie Ontwerpen met Barbie. Voor deze wedstrijd kunnen kinderen kleding ontwerpen voor de beroemde pop. Bekende modeontwerpers als Karl Lagerfeld en Christian Louboutin buigen zich vervolgens over de ideeën van de kinderen.

Sylvie, die in september ook al een wassen beeld kreeg, is niet de eerste bekendheid met een eigen Barbie. De Zweedse prinses Victoria, Justin Bieber en de personages uit de Amerikaanse televisieserie Mad Men kregen ook een eigen pop.

Win een abonnement op het vernieuwde USA Sports magazine!

USA Sports heeft een complete metamorfose ondergaan. De autoriteit op het gebied van Amerikaanse sporten in Nederland heeft een complete restyling ondergaan en gaat meer dan 100 pagina's tellen per editie! Op 2 februari zal de eerste editie verschijnen. FOK!sport mag tien mooie prijzen weggeven om de restyling te vieren.

USA Sports
In USA Sports zal je alles kunnen vinden over honkbal, basketbal, ijshockey en American football. In de tweemaandelijkse glossy zullen niet alleen de Amerikaanse competities (MLB, NBA, NHL en NFL) in de gaten worden gehouden, maar worden ook de Amerikaanse sporten in Nederland onder de loep genomen. Hiervoor werkt het blad nauw samen met de Nederlandse sportbonden.

FOK! mag in samenwerking met uitgeverij Hels Kabaal tien mooie prijzen weggeven om de restyling te vieren. Er worden drie hoofdprijzen weggegeven die bestaan uit een halfjaarabonnement op USA Sports, inclusief een ESPN America goodybag. Daarnaast worden zeven troostprijzen weggegeven die bestaan uit een proefabonnement op USA Sports. Uiteraard worden beide abonnementen automatisch stopgezet, alhoewel je in goed overleg natuurlijk altijd mag verlengen.

Winnen!
Wil jij ook kans maken op de mooie prijzen? Ga dan naar de prijsvragenpagina! Meedoen kan tot en met 1 februari 23:59!

Ontevreden Tunesiër Chedli verlaat Afrika Cup

De Tunesische middenvelder Adel Chedli heeft de Afrika Cup verlaten. De 35-jarige routinier vloog woensdag naar huis nadat hij in geen van de drie poulewedstrijden van de Adelaars van Carthago gespeeld had. In 2004 won Chedli de Afrika Cup nog met Tunesië.

Chedli, die in zijn vaderland voor Étoile du Sahel speelt, is de tweede speler die eerder dan zijn team het Afrikaans kampioenschap verlaat. Dinsdag werd al bekend dat de Zambiaan Clifford Mulenga naar huis was gestuurd. Samen met twee ploeggenoten was hij te laat teruggekomen na een avondje stappen. Mulenga was echter de enige die zijn excuses weigerde aan te bieden en werd dus weggestuurd. Zambia speelt zaterdag de kwartfinale tegen Sudan.


Ontevreden Tunesiër Chedli verlaat Afrika Cup (Foto: Novum)

Historische getuigenis Spaanse burgeroorlog

Met een stem zo zwak en hees dat het bijna op fluisteren leek legde een oude Spaanse vrouw met zilverwit haar woensdag voor de rechtbank de eerste getuigenis af over gruweldaden begaan door rechtse milities tijdens de Spaanse burgeroorlog (1936-1939).

De historische getuigenis van Maria Martin (81) vond plaats in het kader van het proces tegen de Spaanse rechter Baltasar Garzon, die terechtstaat omdat hij zijn bevoegdheden zou hebben overtreden door een onderzoek in te stellen naar de wreedheden.

Martin vertelde de rechters hoe aanhangers van generaal Francisco Franco in september 1936, toen ze 6 jaar oud was, haar geboortedorp binnenvielen en 27 mannen en drie vrouwen meenamen, onder wie haar moeder Agustina. Ze zag haar nooit meer terug. Martin liet na haar getuigenis kopieën zien van oude familiefoto's alsmede een klein notitieboekje met ezelsoren met daarin een handgetekende kaart van de plaats waarvan zij denkt dat er zich het massagraf met de overblijfselen van haar moeder bevindt.

Tot woensdag hoorde geen enkele Spaanse rechtbank getuigenissen van mensen die geliefden verloren aan Franco-getrouwe troepen die executies uitvoerden en andere misdrijven begingen, aldus een medewerker van het Hooggerechtshof, waar Garzon terechtstaat.

In Spanje is Garzon een controversiële figuur. Mensenrechtenbewegingen lopen met hem weg, maar veel conservatieven zijn van mening dat hij op zoek is naar publiciteit en zich alleen voor linkse zaken inzet. Veel Spanjaarden denken dat Garzon door collega-rechters wordt gestraft voor zijn bekendheid en het openrijten van oude wonden. Volgens het openbaar ministerie heeft Garzon geen misdaden begaan, maar de Spaanse wet staat toe dat burgers iemand kunnen aanklagen ook al ziet justitie daar geen reden toe.

De advocaten van Garzon hebben getuigen als Martin opgeroepen in een poging aan te tonen dat Garzon niet uit linkse overtuigingen handelde, maar de honderdduizenden slachtoffers wil vertegenwoordigen wier rechten tientallen jaren zijn genegeerd. Garzon is van mening dat onder internationale wetgeving de wreedheden niet kunnen worden beschermd door de Spaanse amnestieregeling die in 1977 werd aangenomen. Hij zei dinsdag dat veel misdrijven die hij onderzocht, zoals verdwijningen, 'permanent' zijn, omdat de lichamen nooit gevonden werden en de familieleden hun geliefden dus nooit hebben kunnen begraven.

Ook de 75-jarige Pino Sosa legde woensdag een getuigenis af. Franco-getrouwen namen haar vader mee, samen met andere mannen. "Ze sloegen hen. Ze hielden hen gevangen en deden veel dingen met hen", zei ze. Haar moeder heeft haar echtgenoot nooit teruggevonden. De autoriteiten gaven haar moeder uiteindelijk een overlijdensakte, maar die weigerde ze . "Ze namen hem levend mee en ze wilde hem levend terug", zei Sosa.


Historische getuigenis Spaanse burgeroorlog (Foto: Novum)

'THQ ontslaat 170+ personeelsleden'

Kevin Dent riep een poosje terug dat THQ zijn 2014 en latere line up in de prullenbak had gegooid, THQ heeft dat ontkend. Nu roept Dent dat THQ vandaag zo'n 170+ personeelsleden ontslagen heeft waar THQ geen commentaar op geeft.

Onder de ontslagen zit ook 'Vice President of Tech' Mark DeLoura en volgens Dent moesten journalisten DeLoura maar eens een mailtje binnen THQ sturen vanwege zijn automatische antwoord. DeLoura reageerde hierop via Twitter en zei dat dat valsspelen was maar ontkende helemaal niks van de geruchten.

Een andere bron geeft bij VG247 aan dat deze ontslagen vooral in Engeland zullen vallen. THQ zit de laatste tijd in stormachtig weer. Hun aandelen zijn bijna niks waard en ze dreigen van de beurs afgehaald te worden. Daarnaast zijn er al eerdere ontslagen gevallen in het bedrijf en gaat het bedrijf zich nog alleen maar richten op de 'core'-games.

Werkstraf geëist voor bedreigen nertsenfokkers

Tegen een 39-jarige man uit Vleuten is woensdag een werkstraf van honderd uur geëist voor het bedreigen van nertsenfokkers. De man belde volgens het Openbaar Ministerie nertsenfokkers midden in de nacht op met zware dreigementen.

De verdachte begon volgens justitie in februari vorig jaar met zijn nachtelijke belrondes, nadat hij op televisie een documentaire over nertsenfokkerijen had gezien. Nertsenfokkers uit onder meer Borssele, Gemert en Sevenum werden het slachtoffer van de dreigtelefoontjes.

Eén gezin werd in twee dagen tijd 25 keer gebeld door de man, die dreigde onder meer de kinderen van de nertsenfokker dood te knuppelen. De man werd eind februari opgepakt.

In zijn woning vond de politie achttien zakjes wiet en vijf zakjes met hasj. Hiervoor heeft de officier van justitie een boete van drieduizend euro en twee maanden voorwaardelijke cel geëist.

De rechtbank in Dordrecht doet over twee weken uitspraak.

Game Gear-games voor 3DS

Nintendo heeft in het verleden aangegeven dat er Game Gear-games voor 3DS beschikbaar zouden komen in de eShop en waarschijnlijk zijn de eerste twee titels nu bekend. Bij de leeftijdskeuring in Amerika doken namenlijk Sonic en Shinobi op.

Shinobi is de welbekende sidescrolling ninja-platformgame en Sonic Triple Trouble is een Sonic-game waarin je speelt als Sonic of Tails. Knuckles speelt ook een rol, maar dan als tegenstander. Van beide games is hieronder een gameplayvideo te zien.

gg

SP sluit steun aan hogere pensioenleeftijd niet uit

De SP wil niet uitsluiten dat de partij ooit zal meewerken aan verhoging van de AOW-leeftijd. "Bij ons is niets onbespreekbaar", zei SP-Kamerlid Paul Ulenbelt woensdagavond in de Tweede Kamer.

PvdA-Kamerlid Mariëtte Hamer daagde Ulenbelt uit te verklaren dat zijn partij nooit de AOW-leeftijd zal verhogen. Ze wees daarbij op de opmars van de SP in de peilingen en het feit dat de partij willen meedoen aan een volgend kabinet.

"Van de partijen die nu regeringsverantwoordelijkheid dragen, heb ik geleerd dat je nooit ja of nee moet zeggen op deze vraag, want ik wil ook regeringsverantwoordelijkheid dragen. U krijgt geen nee en geen ja, maar bij de SP is alles bespreekbaar", reageerde Ulenbelt. Hij zei erbij dat er veel maatregelen zijn die de SP eerder zal nemen om een gebrek aan arbeidskrachten op te lossen.

Ulenbelt kwam tijdens het debat fel in botsing met een ander PvdA-Kamerlid, Roos Vermeij. Die had hem verweten te liegen, omdat Ulenbelt ontkende dat de SP vorig jaar achter de schermen met de PvdA heeft gesproken over mogelijkheden om de AOW-leeftijd te verhogen. "Het is jammer dat we de heer Ulenbelt niet onder ede kunnen horen", zei Vermeij.

Ulenbelt reageerde woest. "Dat je eerst het gore lef hebt om met dit pensioenakkoord in zee te gaan, en dan de SP verwijten gaat maken. U zou zich moeten schamen", zei hij tegen Vermeij. De PvdA is volgens Ulenbelt verantwoordelijk voor de verdeeldheid in de vakbeweging.

De SP is faliekant tegen verhoging van de AOW-leeftijd. De PvdA heeft juist steun gegeven aan het pensioenakkoord, dat onder meer inhoudt dat de AOW in 2020 naar 66 jaar gaat en naar verwachting in 2025 naar 67 jaar, afhankelijk van de levensverwachting. Het kabinet had steun van de PvdA nodig, omdat gedoogpartner PVV tegen is.

De Tweede Kamer bespreekt woensdag en donderdag de wetsvoorstellen die de uitwerking vormen van het pensioenakkoord.

Beschonken schippersechtpaar krijgt vaarverbod

In Terneuzen is dinsdag een schippersechtpaar uit Gent aangehouden omdat ze hun binnenvaartschip beide onder invloed van alcohol hadden bestuurd. Beiden kregen een vaarverbod opgelegd.

Het Belgische schip had rond 22.45 uur een aangemeerd zeeschip geraakt in de Zevenaarhaven. De waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten trof een man en een vrouw aan die te veel alcohol hadden genuttigd. Het koppel van 49 jaar werd aangehouden en naar een politiebureau gebracht, waar de ademanalyse bevestigde dat ze te diep in het glaasje hadden gekeken.

De man mocht twaalf uur niet meer varen en de vrouw zes uur.

Bouhanni wint eerste rit Ster van Bessèges

De eerste etappe van de Ster van Bessèges is gewonnen door de Fransman Nacer Bouhanni. De renner van FdJ was in de etappe van Beaucaire naar Bellegarde de sterkste in de massasprint. De Ster van Bessèges is traditioneel de eerste rittenkoers van Europa.

In de etappe bleken alle ontsnappingen kansloos, waardoor een massasprint niet te vermijden was. Daarin bleek de 21-jarige Bouhanni de snelste, voor de Luxemburger Jempy Drücker en onze landgenoot Bobbie Traksel. De Duitser Marcel Kittel, rijdend voor 1t4i, werd vierde.

Nieuwe Forza-DLC volgende week

Volgende week komt de 'America Le Mans Series Pack'-DLC uit voor Forza 4. In de DLC, die 560 MSP kost, zitten tien nieuwe voertuigen. Welke dit zijn kun je hieronder bekijken, voor Season Pass-houders is de DLC gratis.

De tien nieuwe auto's zijn:

  • 1986 #2 Audi Sport quattro S1
  • 1991 Mazda #55 Team Mazdaspeed 787B
  • 1992 Alfa Romeo 155 Q4
  • 1995 Ford Mustang Cobra R
  • 2010 Dodge Quinton “Rampage” Jackson Challenger SRT8
  • 2011 #2 Audi Sport North America R18 TDI
  • 2011 Bentley Platinum Motorsports Continental GT
  • 2011 Holden HSV GTS
  • 2011 Panoz #050 Panoz Racing Abruzzi
  • 2011 Volkswagen Polo GTI

Wat is Dit: Opgave 4 - Uitslag

Het is avdbree gelukt om het voorwerp van deze opgave te raden (VHS-band). Hiermee worden dus 5 punten verdiend. Voor de lifters zijn er 2 punten.

In de tussenstand blijft marijano bovenaan staan met 9 punten, nog steeds gevolgd door beneeh maar nu met 8 punten. Chesben, avdbree, eQuaL en Ursul volgen met 5 punten.

Om 20.15 begint alweer de laatste opgave van deze jubilieum editie van de wat is Dit.

Ridley Scott heeft drugsdrama op het oog

Ridley Scott legt momenteel de laatste hand aan de Alien-prequel Prometheus, maar hij heeft zijn volgende film al op het oog. De Britse regisseur is in onderhandeling voor The Counselor, over een gerespecteerd advocaat die zich met drugshandel inlaat en langzaamaan de criminaliteit in wordt gezogen. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Het scenario van The Counselor is geschreven door Cormac McCarthy en is zijn eerste filmscript. Hij schreef in 1976 al een scenario voor een twee uur durende aflevering van de tv-serie Visions, getiteld The Gardener's Son. McCarthy is vooral bekend als auteur van boeken, waarvan er tot nu toe drie werden verfilmd. Zijn misdaadroman No Country for Old Men werd verfilmd door de Coen Brothers.

De 74-jarige Scott is momenteel in gesprek met de 78-jarige McCarthy en is van plan The Counselor ook te produceren. Over cast, crew en premièredatum is nog niets bekend.


Ridley Scott heeft drugsdrama op het oog (Foto: Novum)

Veel mannen weg bij kinderopvang sinds zedenzaak

Sinds de Amsterdamse zedenzaak eind 2010 aan het licht kwam, zijn tientallen mannen gestopt als leider bij kinderdagverblijven. Een deel is overgestapt naar de naschoolse opvang waar oudere kinderen worden opgevangen. Anderen werken helemaal niet meer in de kinderopvang, blijkt uit een rondgang van de NOS.

De mannen die zijn gestopt met werken op een kinderdagverblijf hebben dat vooral gedaan nadat ouders bezwaar hadden aangetekend tegen de aanwezigheid van mannelijke leiders. Sommigen zeggen om 'vage redenen' te zijn ontslagen. Ze zouden volgens hun werkgevers niet meer in de groep passen.

Er zijn geen exacte gegevens bekend over het aantal mannen dat voor en nadat de Amsterdamse zedenzaak aan het licht kwam op een kinderdagverblijf werkt. Volgens de Brancheorganisatie Kinderopvang is ongeveer een procent van het personeel man.

Hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak Robert M. heeft bekend als crècheleider op onder meer het Amsterdamse kinderdagverblijf 't Hofnarretje tientallen kinderen te hebben misbruikt. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen M. begint in maart.

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD) liet woensdag weten de aangescherpte kwaliteitseisen voor kinderopvang wettelijk vast te gaan leggen. Nu staan de eisen nog in zogenoemde beleidsregels die door het ministerie zijn opgesteld. De Raad van State oordeelde eind vorig jaar echter dat die regels voor gemeenten onvoldoende basis bieden om sancties op te kunnen leggen aan kinderopvangorganisaties.

Kamp stuurt de wettelijke regels begin maart naar de Eerste en Tweede Kamer. De minister verwacht dat de regels begin mei in werking kunnen treden.

Seksuele fantasieën door verleden

Je herkent het vast wel, je zit 's avonds laat in je eentje voor je laptop, je besluit wat porno op te zoeken en bekijkt de schunnige video's en afbeeldingen, totdat je aandacht blijft hangen op een filmpje van een bepaalde (actie)scene. Vanaf dat moment nemen je verlangens het over en wordt je opgewonden. Je lichaam en geest spannen zich op dat moment in waardoor alle andere gedachtes verdwijnen. Uiteindelijk bereik je hiermee je orgasme.

Door porno raakt je lichaam zowel fysiek als geestelijk geprikkeld. Je voorkeur naar het soort porno dat jij bekijkt wordt beïnvloed door gevoelens die je hebt meegemaakt aan het begin van je leven. De gevoelens lopen van machteloosheid, schuldgevoel, schaamte, angst of eenzaamheid. Door de seksuele fantasieën probeer je de gevoelens van toen de baas te zijn.

Een voorbeeld zou kunnen zijn: 'Je ouders zijn gescheiden omdat je vader ook wel eens zin had in een andere vrouw.' Vanaf dat moment voedt je moeder je op met het feit dat alle mannen onbetrouwbaar zijn.

Zodra je dus seksueel actief wordt, zijn het juist deze 'gevallen' die jouw seksuele fantasieën beïnvloeden

Kinderen halen nat pak in Vlaardingen

Twee jongens uit Vlaardingen zijn woensdagmiddag door het ijs gezakt. Een fietser die het zag gebeuren sprong de jongens van 8 en 10 jaar achterna en wist hen met hulp van omstanders op het droge te krijgen. Het duo lag enkele minuten in het water en is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar een ziekenhuis.

Ondanks waarschuwingen waren de twee toch het ijs bij de Frank van Borselenstraat in Vlaardingen opgegaan. De politie roept ouders op hun kinderen te vertellen dat het ijs de komende dagen nog echt te dun is om veilig te betreden.

Rayman 3HD komt eraan

Nadat Ubisoft Rayman 2 ongeveer een miljoen keer opnieuw uitgebracht heeft is het eindelijk tijd voor Rayman 3. Met Rayman 3 HD wordt het derde deel opnieuw uitgebracht voor 360 en PS3 op 21 maart.

De game wordt overgezet naar XBLA en PSN door hetzelfde team dat Beyond Good & Evil over heeft gezet naar HD. In de onderstaande trailer wordt de datum bevestigd en zien we hoe de game er uit gaat zien. Of de de nadruk die gelegd wordt op Beyond Good & Evil ook nog wat te betekenen heeft is niet bekend. Waarschijnlijk niet...

Politiek wil AOW-uitkering niet verhogen

Het kabinet en de Tweede Kamer zijn niet van plan de AOW drastisch te verhogen. De initiatiefnemers van het burgerinitiatief 'AOW omhoog!' hebben nul op het rekest gekregen.

De initiatiefnemers hadden 41 duizend handtekeningen verzameld en bereikten zo dat hun pleidooi voor een hogere AOW-uitkering door de Tweede Kamer en minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) moest worden besproken. Dat gebeurde woensdag.

Initiatiefnemer Jaap Duppen mocht als eerste het woord voeren. Hij betoogde dat de AOW-uitkering in de loop der jaren vijftien tot zeventien procent is achtergebleven bij de gemiddelde inkomensstijging, en dat het daarom tijd is voor een drastische verhoging.

Minister Kamp zei niet aan het verzoek te zullen voldoen, omdat hij niet gelooft dat de AOW inderdaad zo ver is achtergebleven. Verschillende Kamerleden wezen er ook op dat de AOW de laatste tien jaar juist meer is gestegen dan het gemiddelde inkomen. De SP pleitte voor nieuw onderzoek, maar volgens Kamp is dat overbodig.

Het was de tweede keer dat de Tweede Kamer een burgerinitiatief behandelde sinds de mogelijkheid in 2006 werd ingevoerd. De eerste keer was in 2007. Toen ging het om een initiatief tegen 'fout vlees'.


Politiek wil AOW-uitkering niet verhogen (Foto: Novum)

System F en Gouryella in Lumines-soundtrack

Sony heeft de volledige soundtrack voor Lumines Electronic Symphony bekendgemaakt. In totaal zijn er 33 gelicenseerde tracks te horen in deze puzzelgame voor PlayStation Vita. De game verschijnt op 22 februari, tegelijk met het apparaat zelf.

Lumines is een vallende-blokken-game die zwaar leunt op muziek en groot werd op PSP. De volledige soundtrack is als volgt:

"4 AM" - Kaskade
"Aganju" - Bebel Gilberto
"Always Loved A Film" - Underworld
"Apollo Throwdown" - The Go! Team
"Automatons" - Anything Box
"Autumn Love" - SCSI-9
"Bang Bang Bang" - Mark Ronson & The Business
"Celebrate Our Love" - Howard Jones
"Close (To The Edit)" - Art of Noise
"Disco Infiltrator" - LCD Soundsystem
"Dissolve" - The Chemical Brothers
"Embracing The Future" - B.T.
"Flyin' Hi" - Faithless
"Good Girl" - Benny Benassi
"Gouryella" - Gouryella
"Hey Boy Hey Girl" - The Chemical Brothers
"Higher State of Consciousness" - Wink
"In My Arms" - Mylo
"Kelly Watch The Stars" - Air
"Moistly" - LFO
"Out Of The Blue" - System F
"Pacific 707″ - 808 State
"Played-A-Live (The Bongo Song)" - Safri Duo
"Rocket (Tiesto Remix)" - Goldfrapp
"Sunriser (Publicmind Remix)" - Ken Ishii
"Superstar" - Aeroplane
"The Future of the Future (Stay Gold)" - Deep Dish
"The Sun Rising" - The Beloved
"What's Your Number" - Ian Pooley
"Windowlicker" - Aphex Twin
"Wolfgang's 5th Symphony" - Wolfgang Gartner
"Wooden Toy" - Amon Tobin
"Yesterday When I Was Mad (Jam & Spoon Mix)" - Pet Shop Boys

Strenge nachtvorst in aantocht

Nederland krijgt woensdagnacht voor het eerst deze winter te maken met strenge vorst. Vooral in het oosten van het land en in het uiterste zuiden van Limburg wordt het met temperaturen van -10 of lager koud, voorspelt Weeronline. Ondertussen liggen de gevoelstemperaturen door de gure wind nog lager: hier en daar kan het aanvoelen als -20 graden.

De koudste temperatuur tot nu toe werd dinsdagnacht bereikt. Toen werd het in het zuiden van Limburg het koudst van heel Nederland. De thermometer gaf daar een temperatuur van -9,8 graden aan.

In het oosten schommelt het kwik woensdagnacht tussen de -10 en -12 graden. In het noorden en midden van het land is het met temperaturen van tussen de -8 en -10 graden een klein beetje warmer. In het zuiden komen plaatselijk temperaturen van -12 graden voor, vooral door het sneeuwdek van vijf tot tien centimeter.

Tot in het weekend blijft het koud, met overdag temperaturen onder het vriespunt. De wind neemt de komende dagen wel in kracht af. Vanaf donderdag maken de Wadden kans op een enkele sneeuwbui en vrijdag wordt mogelijk het hele land bedolven onder een laag sneeuw.

Maak je eigen monsters voor Skyrim

Bethesda heeft vandaag een trailer vrijgegeven van de Creation Kit voor The Elder Scrolls V: Skyrim, een tool zodat handige gamers Skyrim kunnen redesignen.

Samen met een begeleidende devdiary lees en zie je meer over de mogelijkheden van deze tool. Er zijn al meerdere aanpassingen voor Skyrim beschikbaar, maar deze officiële tool zal voor pc-gamers binnenkort beschikbaar komen in Steam. Hierdoor worden updates van mods ook overzichtelijker voor gebruikers.

Zing de longen uit je lijf

Voor mensen die denken dat ze goed genoeg zijn voor de talentenshows op de tv is er goed nieuws. Je kunt al oefenen met het Wii-spel We Sing Pop!. Het spel komt in 23 maart in twee smaken uit: de gewone editie en de variant waar er twee Logitech USB-microfoons zijn meegeleverd.

We Sing Pop! heeft acht multiplayermodi waaronder een modus waarin je met z'n vieren tegelijkertijd zingt. Het spel maakt gebruik van de originele artiesten en video's. Er zijn een nieuwe Blind en Expert Mode in de solo game. Je kunt ook zangles nemen en jezelf weer beluisteren en effecten bij je optreden toevoegen. Het spel belooft een grondige analyse van je zangprestaties.

De nummers die je ten gehore kan brengen zijn:

Adele - Rolling in the Deep Bruno Mars - Just the Way You Are
Coldplay - Clocks Cyndi Lauper - Girls Just Want to Have Fun
Enrique Iglesias - Hero Fergie - Big Girls Don't Cry
FloRida feat. David Guetta -
Club Can't Handle Me
Florence + the Machine - Dog Days Are Over
Hanson - MMMBop Jason Mraz - I'm Yours
Jessie J - Nobody's Perfect Kelis - Milkshake
Lady Gaga - Bad Romance Lady Gaga - Born This Way
Nelly Furtado - I'm Like A Bird Nicole Scherzinger - Don't Hold Your Breath
Outkast - Hey Ya! Owl City - Fireflies
Peter Andre feat. Bubbler Ranx -
Mysterious Girl
Pussycat Dolls - When I Grow Up
Rihanna - Don't Stop the Music Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancin'
Sonny & Cher - I Got You Babe The Killers - When You Were Young
Tinie Tempah ft. Eric Turner -
Written in the Stars
Vanilla Ice - Ice Ice Baby
Village People - Y.M.C.A. Wet Wet Wet - Love Is All Around
Wham! - I'm Your Man Wretch 32 feat. Example - Unorthodox

Heerenveen ontfermt zich over Tannane

Sc Heerenveen heeft Oussama Tannane aangetrokken. De club en de aanvaller hebben elkaar gevonden in een contract tot de zomer van 2013, met de optie voor nog een seizoen. De 17-jarige Amsterdammer vertrok afgelopen herfst bij de beloften van PSV na een conflict.

Tannane staat bekend als een groot talent en speelde eerder in de jeugdopleidingen van FC Utrecht en Ajax. Bij Ajax kwam hij regelmatig in opspraak vanwege zijn gedrag. Tannane kan zowel op de vleugels als achter de spits uit de voeten.

"Oussama is erop gebrand om bij Heerenveen zijn definitieve doorbraak te bewerkstelligen", laten de Friezen weten op hun website. Tannane sluit eerst aan bij Jong Heerenveen voordat hij de mogelijk wordt ingezet in het eerste elftal.

Sutil haalt uit naar Hamilton

Formule 1-coureur Adrian Sutil werd gisteren door de rechter in München veroordeeld tot anderhalf jaar voorwaardelijk en het betalen van een boete van 200.000 euro voor het aanvallen van Eric Lux. Lewis Hamilton had in de zaak moeten getuigen, maar gaf aan andere verplichtingen te hebben. "Hij is een lafaard," zo wist Bild uit de mond van Sutil op te tekenen.

De zaak draaide om een incident in een nachtclub in Shanghai waar Lotus Renault GP na afloop van de Grand Prix van China aan het feestvieren was. Hamilton en Sutil waren ook in de club, maar laatstgenoemde zou zich vervelend gedragen hebben, waarna Genii Capital-medeoprichter Lux Sutil verzocht te vertrekken. Deze wilde de Luxemburger met champagne overgieten, maar raakte hem in de hals, waarna Lux met verwondingen naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

Sutil was er dan ook niet over te spreken dat Hamilton geen duidelijkheid over de zaak wilde geven. "Hij is geen kerel. Zijn vader stuurde me wel een sms om me geluk te wensen in het proces, maar van Lewis hoorde ik niets. Met iemand zoals hij wil ik niet bevriend zijn," zei de Duitser.

Hamilton werd vandaag bij de presentatie van de nieuwe McLaren gevraagd een reactie te geven op de woorden van Sutil. "Volgende vraag," zei een woordvoerder van McLaren. Hamilton sloot zich hierbij aan. "Ik doe wat hij zegt," zei hij lachend.

D66 wil snorfiets op rijbaan

De fractie van D66 in de gemeenteraad van Amsterdam wil snorfietsen van het fietspad verbannen. Volgens de partij zijn met name de zeer populaire snorscooters de oorzaak van veel ongelukken.

"Het fietspad moet weer het domein worden van fietsers", zo stelt D66 Amsterdam. Binnen 30km-zones zijn er al plannen om dit te doen, maar dat gaat de partij niet ver genoeg. "Laten we dit snel uitbreiden met een complete gang naar de rijbaan", aldus raadslid Ivar Manuel.

De partij wijst op onderzoek waaruit blijkt dat van de 22 duizend snorfietsen die op de hoofstedelijke fietspaden rijden, 94 procent te hard gaan. Zesduizend Amsterdammers tekenden een petitie tegen overlast van scooters op het fietspad.

Verkeersverenigingen BOVAG en RAI noemen het plan gevaarlijk. "Als de snorfietser zonder helm met 25km per uur tussen het snelle autoverkeer wordt geplaatst, kun je de gevolgen voor de verkeersveiligheid op je vingers natellen", stellen ze. Strengere handhaving en krappere marges voor de constatering van snelheidsovertredingen ligt volgens de organisaties meer voor de hand. Bovendien zouden ouderen die zich wel netjes aan de snelheid houden aan onnodige risico's worden blootgesteld.

De gemeente Amsterdam wil scooteroverlast, naast de verbanning van fietspaden in 30km-zones, tegengaan door verbreding van de paden. Ook wil de stad fietsstroken op de weg rood gaan verven.

Jury Nobelprijs voor de Vrede onder vuur

Het comité dat de Nobelprijs voor de Vrede uitreikt is afgedreven van de selectiecriteria die Alfred Nobel voor ogen had toen hij de prijs in het leven riep. Naar die beweringen wordt onderzoek gedaan door een overheidsinstituut dat stichtingen en fondsen in Stockholm controleert.

Secretaris van de Nobelstichting Geir Lundestad stelt echter dat de jury dicht bij Nobels doel van bevordering van 'broederschap tussen landen' blijft.

De deadline voor het aandragen van genomineerden voor de prijs van 2012 verloopt woensdag. De Russische mensenrechtenactivist Svetlana Gannoesjkina en de Oekraïense oud-premier Joelia Timosjenko zouden zijn genomineerd, hoewel dat niet kon worden bevestigd.

FOK!weblog door de jaren heen

Zo, ik heb mijn tijdmachine eens aangezet en ga jullie meenemen op een reisje in de tijd door de verschillende layouts die het FOK!weblog heeft gebruikt.

In den beginne zag je dit als je een bezoekje bracht aan onze site. Dat uiterlijk hebben we tot halverwege 2004 gebruikt waarna we deze layout gingen gebruiken. Die hebben we tot 2005 gebruikt toen het weer eens tijd was voor een likje verf en een nieuwe opmaak.

Het beroemde bruine kleurtje is in 2007 ingeruild voor een wat stemmiger grijs en wederom een compleet nieuwe opmaak. En pas in 2011 is het grijs verdwenen en is de huidige opmaak er voor in de plaats gekomen.

En wat de toekomst ons gaat brengen, geen flauw idee, maar wie weet zijn we vanaf volgende week pimpelpaars met gele stippen.

Amerikaan voor rechter om eten hersenen

Een Amerikaan is aangeklaagd voor het doodslaan van een zwerver met een bijl en het opeten van zijn hersenen en andere lichaamsdelen. De man wordt woensdag voorgeleid.

De 35-jarige Tyree Lincoln Smith werd opgepakt in Florida. Hij zou de dakloze Angel Gonzalez met een bijl hebben doodgeslagen. Vervolgens at Smith een oogbal van Gonzalez op, evenals een deel van zijn hersenen. Het lichaam van Gonzalez werd in december in een verlaten huis aangetroffen.

Helikopters evacueren ingesneeuwde Oost-Europeanen

In Servië en Bosnië zijn woensdag helikopters ingezet om tientallen mensen te evacueren uit ingesneeuwde dorpen. De helikopters werden ook ingezet om dorpen te bevoorraden die door het barre winterweer van de buitenwereld zijn afgesloten. Het dodental als gevolg van de bittere vorst in Oost-Europa is inmiddels opgelopen tot ten minste 75.

Tot dusver zijn vijf mensen in Servië doodgevroren. Helikopters hebben onder andere negen mensen ontzet die naar een begrafenis waren gegaan, maar niet meer in staat waren terug naar huis te gaan.

Alleen in Oekraïne kwamen de afgelopen dagen al 43 mensen om het leven door de kou. Het ministerie zei dat in een week tijd 28 doodgevroren daklozen zijn gevonden. Verder zijn acht mensen in het ziekenhuis bezweken en zeven thuis van de kou omgekomen. In sommige delen van Oekraïne komt de temperatuur niet boven de -30 graden Celsius uit. De autoriteiten hebben vanwege de barre weersomstandigheden scholen en crèches gesloten.

Minstens 720 mensen zijn met onderkoelings- en bevriezingsverschijnselen in het ziekenhuis beland. De autoriteiten hebben meer dan 1730 opvangcentra opgezet door het hele land. Daklozen worden daar voorzien van thee, koffie, gekookte aardappelen met varkensvet, een traditioneel Oekraïens gerecht.

De Oekraïense premier Mikola Azarov heeft de bevolking opgeroepen waakzaam te blijven, warme kleding te dragen en behulpzaam te zijn. "Ik roep burgers, bedrijven en organisaties op niet onverschillig te zijn en mensen die zichzelf niet kunnen helpen te ondersteunen en beschermen", aldus Azarov. "We zijn één volk."

In Roemenië, waar de temperaturen tot -32,5 graden Celcius zijn gedaald, zijn de afgelopen 24 uur zes daklozen omgekomen. Honderden mensen zijn in opvangcentra ondergebracht.

Vijf mensen kwamen de afgelopen 24 uur in Polen om door onderkoeling. Daarmee komt het dodental in Polen vooralsnog uit op twintig. Rusland had één dode te betreuren.


Helikopters evacueren ingesneeuwde Oost-Europeanen (Foto: Novum)

The Descendants

De op Hawaii woonachtige Matt King (George Clooney) is de belangrijkste begunstigde van een enorm stuk land dat al zo'n anderhalve eeuw in zijn familie is. De ongerepte grond (zo'n 10.000 hectare) moet echter worden verkocht en Matt moet beslissen aan wie. Iemand die er tal van winkels en woningen wil gaan plaatsen maar wel een boel geld biedt, of iemand die het land laat zoals het is? Een groot aantal van Matts neven wil dat hij voor het geld gaat. Ondertussen heeft Matt een veel groter probleem. Zijn vrouw Elizabeth (Patricia Hastie) heeft namelijk een bootongeluk gehad, ligt in coma en gaat daar niet meer uitkomen. Alsof Matt al niet genoeg aan zijn hoofd heeft, vertelt zijn oudste dochter Alexandra (Shailene Woodley) hem iets wat Matts wereld nog meer op zijn kop zet. 

Kruidenthee Zonnatura blijkt suikerdrankje

De Avondmelange-oplosthee van Zonnatura bestaat voor 90,4 procent uit suikers en is voor slechts 1,3 procent kruidenextract. Dat stelt Foodwatch. Volgens de consumentenorganisatie misleidt de fabrikant de consument door te beweren dat de thee natuurlijk is en geen kunstmatige toevoegingen kent.

Zonnatura stelt op zijn website dat de kruidenthee '100% natuurlijk' is en een '100% natuurlijk kruidenextract' is. Volgens Foodwatch bestaat de thee vooral uit druivensuiker, rietsuiker en honing. Ook zit er slechts 1,4 procent honing in, terwijl op de verpakking de honing juist wordt aangeprezen.

Door de grote hoeveelheid suiker heeft de thee geen rustgevende werking, zoals de fabrikant beweert, maar wekt de drank juist energie op. En dat is juist niet bevorderlijk voor de nachtrust. "Dit is suikerwater in plaats van een rustgevende, biologische kruidenmelange", aldus Foodwatch.

Zonnatura geeft tegenover de voedselvorsers van Foodwatch toe dat de bewering dat het bedrijf al vijftig jaar voor '100% natuurlijke en biologische' en 'zo min mogelijk bewerkte' producten staat niet geldt voor de Avondmelange.

Foodwatch neemt vaker producten onder de loep. De organisatie richt zich vooral op misleidende reclame en ongefundeerde gezondheidsclaims. Ook wordt ieder jaar het Gouden Windei uitgereikt voor het meest misleidende product.


Kruidenthee Zonnatura blijkt suikerdrankje (Foto: Novum)

Schatzoekers moeten Spanje zilveren munten teruggeven

Het Amerikaanse bergingsbedrijf Odyssey Marine Exploration moet de zeventien ton zilveren munten die het in 2007 in een gezonken negentiende-eeuws Spaans galjoen vond, teruggeven aan Spanje. Dat heeft een Amerikaanse rechter dinsdag bepaald.

Het bedrijf, dat de schat voor de kust van Portugal vond, richtte zich tevergeefs tot de rechter nadat een federale rechtbank in Atlanta vorig jaar al had beslist dat het de munten moest teruggeven aan de Spaanse regering.


Schatzoekers moeten Spanje zilveren munten teruggeven (Foto: Novum)

Videoclip Nicki Minaj geweerd van tv-zender

De Amerikaanse zender Black Entertainment Television (BET) weigert de nieuwste videoclip van Nicki Minaj uit te zenden. BET vindt het nummer Stupid Hoe en de bijbehorende clip aanstootgevend, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Hoewel de zender geen officiële reden geeft voor het in de ban doen van de clip, zegt een ingewijde dat BET de clip te grof vindt voor televisie. In de videoclip is de 29-jarige New Yorkse te zien in haar lingerie, terwijl ze rapt over dames van lichte zeden.

Minaj maakte in 2010 haar debuut met het album Pink Friday. De hiphopartieste, die als Onika Tanya Maraj in Trinidad en Tobago ter wereld kwam, mocht al met veel grote namen samenwerken. Zo rapte ze op hits van onder anderen Kanye West, Rihanna en Britney Spears.

Het nieuwe album van Minaj, Pink Friday: Roman Reloaded, komt later dit jaar uit en is, hoewel de titel misschien anders doet vermoeden, geen herziene versie van haar debuutalbum.


De gewraakte clip

Scheurende gitaren in Lollipop Chainsaw

Warner Bros Interactive Entertainment kondigt de soundtrack aan van Lollipop Chainsaw met muziek van Jimmy Euringer (a.k.a Little Jimmy Urine).

Jimmy is de front-man, songwriter en programmeur voor de band Mindless Self Indulgence. Hij maakt ook deel uit van het duo bekend als The Left Rights, een muzikaal project in samenwerking met de gitarist van Mindless Self Indulgence, Steve Right?. Urine componeerde alle muziek in de boss battles, inclusief de stem van Zed, de punk boss van Lollipop Chainsaw, ontwikkeld door SUDA 51 en Grasshopper Manufacture.

Lollipop Chainsaw is een zombieverhaal van een lieve maar moordlustige zombie jager Juliet Starling en haar onderzoek naar een kolossale zombie uitbraak. Met haar kettingzaag in haar hand zaagt, hakt en splijt Juliet haar weg door hordes zombies. Maar al snel realiseert zij zich dat deze horde alleen het begin is van een invasie van zombies die vastbesloten zijn elke tegenstand, dus ook cheerleaders met rondzwaaiende kettingzagen, te doden.

Lollipop Chainsaw komt ergens dit jaar uit voor PlayStation 3 en Xbox 360.

Lollipop Chainsaw

Paranormale vliegtuigactiviteiten in 7500

Vandaag is de eerste trailer voor de thriller 7500 verschenen. De film wordt geregisseerd door Takashi Shimizu, de regisseur van The Grudge en heeft onder meer Amy Smart en Ryan Kwanten in de hoofdrollen.

Brad (Ryan Kwanten) en Pia Martin (Amy Smart) nemen plaats in vlucht 7500 van Vista Pacific. Vanuit Los Angeles reizen de twee naar Tokyo om te genieten van een fijne vakantie. Tijdens de tienurige vlucht hebben ze alle tijd om te genieten van de rust, de on board entertainment en gratis hapjes en drankjes. De vlucht wordt alleen anders dan iedereen dacht: een onverklaarbare, bovennatuurlijke kracht valt de passagiers en personeel aan. Niemand lijkt veilig in de meest intense vliegtuigvlucht ooit.

De film verschijnt op 31 augustus 2012 in de Amerikaanse bioscoopzalen. Een releasedatum voor Nederland is op dit moment nog onbekend.

Releasedatum Gotham City Impostors bekend

Warner Bros. Interactive Entertainment en DC Entertainment hebben bekendgemaakt dat Gotham City Impostors 7 februari beschikbaar zal zijn voor Windows en op 8 februari voor PlayStation Network en Xbox LIVE.

In deze multiplayer-FPS speel je een 'normale' inwoner van Gotham City die aan de kant van Batman staat, of aan de kant van Joker. Met eigengemaakte wapens en gadgets gaat elk team van maximaal zes spelers met elkaar de strijd aan. Jouw personage kun je naar eigen smaak aankleden en verbeteren met de verdiende ervaringspunten. 

Gotham City Impostors is een download-only titel die wordt uitgebracht voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Gotham City Impostors

Nederlander ontvoerd in de Filipijnen

Een Nederlandse en een Zwitserse toerist zijn woensdag in het zuiden van de Filipijnen door gewapende mannen ontvoerd. Ook de Filipijnse gids van het tweetal werd meegevoerd. In de door het ministerie van Buitenlandse Zaken als onveilig aangeduide regio is de aan Al-Qaida gelieerde groepering Abu Sayyaf actief.

De Nederlandse ambassade in Manilla heeft de ontvoering bevestigd. Gezegd werd dat aan de zaak wordt gewerkt. Buitenlandse Zaken in Den Haag is rond 15.00 uur ook geïnformeerd over de ontvoering, maar wil zoals gebruikelijk bij ontvoeringen verder geen mededelingen doen.

Lokale media spreken van een 52-jarige vogelaar die samen met de 47-jarige Zwitser en een lokale gids zou zijn ontvoerd door vijf mannen gewapend met geweren, pistolen en een M-16-machinegeweer.

De ontvoering voltrok zich in de eilandprovincie Tawi-Tawi. De ontvoerden werden meegenomen naar een boot die vervolgens wegvoer, zeiden de Filipijnse autoriteiten. Buitenlandse Zaken ontraadt alle reizen naar dit gebied vanwege het risico op terroristische activiteiten, piraterij en ontvoering.

De terreurorganisatie Abu Sayyaf wordt ervan verdacht voor kerst een Australiër te hebben ontvoerd. In januari dook een videoboodschap van hem op waarin hij om zijn leven smeekt en verzoekt twee miljoen euro losgeld te betalen.

De gouverneur van Tawi-Tawi, Sadikul Sahali, heeft een crisisteam ingeschakeld om achter de ontvoerders aan te gaan.

Feyenoord wil langer door met Cabral

Feyenoord wil langer door met Jerson Cabral. Martin van Geel, technisch directeur van de Rotterdamse ploeg, heeft de aanvaller een aanbieding gedaan om zijn huidige contraact open te breken en te verlengen.

"Het was een goed gesprek met Jerson. Ik verwacht dat hij en zijn zaakwaarnemer snel met antwoord zullen komen", liet Van Geel weten in de nieuwe uitgave van Voetbal International. Bruno Martins Indi en Kelvin Leerdam, die beiden nog een contract tot de zomer van 2013 hebben, komen volgens Van Geel ook in aanmerking voor een nieuw contract.

Lily (3) krijgt giraffebrood

De driejarige Lily Robinson heeft het voor elkaar gekregen dat de Britse supermarktketen Sainsbury's voortaan giraffebrood verkoopt. Het meisje suggereerde dat tijgerbrood meer op een giraffe dan op een tijger lijkt, en merkte op dat het brood daarom beter giraffebrood genoemd kan worden.

Het meisje schreef de keten ruim een half jaar geleden een brief, waarin ze haar idee presenteerde. Binnen twee weken kreeg het meisje antwoord van Chris King van Sainsbury's. Hij noemde haar voorstel een 'briljant idee' en voegde een cadeaubon van 3 pond (circa 3,60 euro) bij, 'om een eigen tijgerbrood, en misschien wat snoepjes, als dat van papa en mama mag, te kopen'.

Klanten en andere betrokkenen deelden de visie van het pientere meisje. De brieven werden op Facebook geplaatst, en kregen ruim 150.000 'likes'. Dit was een gegronde reden voor Sainsbury's om het brood vanaf 31 januari daadwerkelijk om te dopen tot giraffebrood.

PVV wil laag straffende rechters toch niet ontslaan

De PVV wil niet langer dat rechters worden ontslagen als ze niet zwaar genoeg straffen. De partij komt terug van uitspraken van PVV-leider Geert Wilders, die vorig jaar zei dat rechters moeten worden ontslagen als ze te lage straffen opleggen. PVV-Kamerlid Lilian Helder noemde dat woensdag een 'fout standpunt'.

Helder zei in een debat over de rechterlijke macht dat het 'juridisch gewoon niet kan' rechters om die reden te ontslaan. "De PVV zegt altijd dat we niet aan de democratische rechtstaat willen tornen en dan moeten we dat ook niet op deze manier doen. De regering ontslaat geen rechters die niet zwaar genoeg straffen."

De partij vindt wel dat rechters niet meer voor het leven worden benoemd. "Ook rechters zijn mensen en moeten tussentijds kunnen worden beoordeeld", vindt Helder. Rechters moeten wat de PVV betreft worden aangesteld voor een termijn van bijvoorbeeld tien jaar. "Een herbenoeming moet vervolgens worden verdiend door goed werk af te leveren."

Wilders zei vorig jaar februari in het tv-programma Uitgesproken WNL dat na vijf of zes jaar moet worden bekeken of rechters te veel voorwaardelijke en taakstraffen hebben opgelegd. Als dat het geval is, zouden ze maar in dienst moeten gaan van 'de sociale dienst of het Riagg'. Zo nodig komt de PVV met een initiatiefwet, zei hij.

De rechtbank in Amsterdam sprak Wilders in juni vrij van haatzaaien en aanzetten tot belediging van moslims.


PVV wil laag straffende rechters toch niet ontslaan (Foto: Novum)

FNV: minister negeert stakingsrecht

Leraren hoeven de lesuren die zijn vervallen door de staking van vorige week, niet in te halen. Dat zegt FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Zij gaat daarmee in tegen minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA).

Van Bijsterveldt zei dinsdag in de Tweede Kamer dat de leraren de gemiste lessen moeten inhalen, omdat leerlingen anders te weinig les hebben gekregen. Volgens Jongerius is dat in strijd met het stakingsrecht. "Staken is nog steeds een grondrecht, ook voor leraren. Daar hoort dus niet bij dat mensen die staken, de gemiste tijd moeten inhalen."

Als Van Bijsterveldt bezwaren heeft tegen de lerarenstaking, had ze volgens Jongerius vooraf via de rechter moeten proberen de staking te verbieden.

Donderdag staakten volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb), een onderdeel van de FNV, zo'n 22 duizend leraren tegen het inkorten van de zomervakantie, de bezuinigingen op het passend onderwijs en de nullijn voor salarissen.

FBI valt verkeerde huis binnen

De FBI is eind januari met groot machtsvertoon een huis binnengevallen en heeft de bewoonster van het pand zeker een halfuur onder schot gehouden. Pas toen realiseerden de agenten zich dat ze de verkeerde woning te pakken hadden.

Judy Sanchez zei dat ze 26 januari wakker werd van zware voetstappen op de trap. Toen ze in de keuken poolshoogte ging nemen zag ze dat haar deur met een hakbijl werd ingeslagen. Agenten dwongen haar op de grond te gaan liggen, terwijl haar 3-jarige dochtertje in de naastgelegen kamer een keel opzette.

Uiteindelijk bleek dat de FBI-agenten op zoek waren naar een andere bewoner, een vermoedelijke drugsdealer, van dezelfde verdieping in het appartementencomplex. De FBI heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en betaalt de schade aan de woning.

Ook ijsmaatregelen in Groningen en Amsterdam

Op steeds meer plaatsen in Nederland worden maatregelen genomen om de aangroei van natuurijs te bevorderen. Na Friesland heeft nu ook de provincie Groningen een vaarverbod afgekondigd op een aantal vaarwegen. In Amsterdam wordt een sluis gesloten waardoor schaatsen in de grachtengordel sneller mogelijk moet worden.

De Eenhoornsluis in de Korte Prinsengracht is volgens Waternet nog niet eerder gesloten om ijsvorming te bevorderen. De theorie is dat de stroomsnelheid van het water afneemt, waardoor het makkelijker kan bevriezen. Als het experiment niet werkt gaat de sluis na een nachtje weer open.

In Groningen worden delen van het Reitdiep, het Drents Diep, het Zuidlaardermeer, het Oldambtmeer en het Noord-Willemskanaal afgesloten voor schepen. Het vaarverbod gaat komende nacht in en blijft van kracht zolang er ijs ligt. De maatregel komt volgens de provincie niet alleen schaatsers ten goede, maar moet ook steigers en kades beschermen.

Friesland sloot dinsdagavond al een aantal vaarwegen af. De belangrijke vaarroutes voor de beroepsvaart blijven voorlopig wel open. Dat verandert als de vorst aanhoudt en er zicht komt op een Elfstedentocht.

Ook werden eerder in Friesland en in de omgeving van Amsterdam gemalen uitgezet om de aangroei van een goede ijsvloer te bevorderen.

Blessure Van der Vaart valt mee

De blessure die Rafael van der Vaart dinsdag opliep tijdens een duel van Tottenhan Hotspur blijkt mee te vallen. De 28-jarige middenvelder verliet tegen Wigan Athletic al na een halfuur het veld met een kwetsuur aan zijn kuit. "Alles gaat goed, maar uit voorzorg ging ik naar de kant", zegt de Oranje-international op Twitter.

Van der Vaart stond aan het begin van het seizoen al een maand aan de kant met een hamstringblessure. Hij kreeg in december opnieuw klachten aan zijn hamstring, maar toen bleek het mee te vallen. Van der Vaart scoorde dit seizoen zeven keer in 21 optredens voor de ploeg van trainer Harry Redknapp.

De Spurs wonnen het Premier Leagueduel dinsdag met 3-1. Gareth Bale (2) en Luka Modric vonden het net op White Hart Lane.


Blessure Van der Vaart valt mee (Foto: Novum)

Vermoeide Djokovic laat Davis Cupduel schieten

Novak Djokovic speelt volgende week niet mee in het Davis Cupduel van Servië tegen Zweden. De kersverse winnaar van de Australian Open wordt na zijn loodzware finale tegen Rafael Nadal gespaard door teamcaptain Bogdan Obradovic.

Het was geen makkelijke beslissing voor Obradovic om Djokovic thuis te laten. "Maar het is belangrijker hem te sparen om zijn positie als nummer een van de wereld te behouden." Djokovic wilde dolgraag voor zijn land uitkomen maar werd teruggefloten door zijn captain. "Ik had moeite hem te overtuigen om niet te spelen tegen Zweden, maar ik denk dat wij ook zonder hem kunnen winnen."

Vorig jaar troffen de twee landen elkaar in de kwartfinale. De Serviërs waren toen met 4-1 te sterk voor Zweden. Janko Tipsarevic (9) en Viktor Troicki (22) zijn wel van de partij voor het thuisduel van 10 tot en met 12 februari in Nis in Servië.


Vermoeide Djokovic laat Davis Cupduel schieten (Foto: Novum)

Pelé: "In Brazilië tipt niemand aan Neymar"

De Braziliaanse legende Pelé heeft lovende woorden over voor Santos-aanvaller Neymar. De jongeling ontving onlangs de Ferenc Puskás-prijs.

Neymar kreeg die prijs naar aanleiding van zijn wonderschone treffer tegen Flamengo, waarin hij verscheidene tegenstanders op onnavolgbare wijze passeerde. Pelé is van mening dat er in Brazilië momenteel geen betere speler actief is dan Neymar. De legende wil de jongeling beschermen tegen de grote druk van buitenaf.

"Natuurlijk is het verdiend dat hij die prijs kreeg. Momenteel zijn er in ons land geen spelers die kunnen tippen aan Neymar", vindt Pelé tegenover Globoesporte. "Gelukkig is hij opgeleid bij Santos."

Vanzelfsprekend worden de prestaties van de 19-jarige aanvaller onder een vergrootglas gelegd. Ook wordt de jongeling veelvuldig gelinkt aan grote Europese clubs, zoals FC Barcelona en Real Madrid. "We moeten Neymar hiertegen beschermen, zodat we niet teleurgesteld zullen worden", denkt Pelé.

Haase naar kwartfinales ATP Zagreb

Robin Haase heeft de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Kroatische Zagreb bereikt. Onze landgenoot trof in de achtste finales Matthias Bachinger. Haase wist de Duitser in drie sets te verslaan; 7-6, 3-6 en 6-3.

In de kwartfinales wacht mogelijk een confrontatie met de als tweede geplaatste Rus ALex Bogomolov. Hij zal eerst wel moeten afrekenen met Luká Lacko uit Slowakije.

Zynga ontkent plagiaatbeschuldigingen

De directeur van webgamebedrijf Zynga noemt de recente plagiaatbeschuldigingen onzin. Volgens Mark Pincus verbetert zijn bedrijf bestaande spelconcepten om de beste games op de markt te brengen. Dat schrijft de website computerandvideogames.com.

De makers van de iPhone-game Tiny Tower noemden het Zynga-spel Dream Heights vorige week een schaamteloze kopie. Pincus geeft aan dat de games van Zynga niet origineel hoeven te zijn. Ze zijn succesvol omdat ze de beste uitvoeringen van bestaande spelconcepten bieden. Volgens hem evolueert het bedrijf games op dezelfde manier als grote bedrijven als Facebook, Google en Apple bestaande technologieën verbeteren.

Het is niet de eerste keer dat Zynga beschuldigd wordt van plagiaat. Vorig jaar waren er klachten dat de Facebook-game Farmville erg veel gelijkenis vertoont met My Farm. Zelf treedt Zynga hard op tegen plagiaat. Het Amerikaanse bedrijf won een rechtszaak van de Braziliaanse gamestudio Vostu dat steevast elk spel zou kopiëren.


Zynga ontkent plagiaatbeschuldigingen (Foto: Novum)

Wekelijkse verkoopcijfers Japan

De wekelijkse verkoopcijfers vanuit Japan zijn weer bekend. Deze week is de gehele top 3 vernieuwd met als nieuwe nummer één de game Armored Core V voor PlayStation 3. Er staat ook eindelijk weer eens een PSV-titel in de top 20.

Software

[PS3] Armored Core V - 163.906 / NEW
[3DS] Resident Evil: Revelations - 146.559 / NEW
[PSV] Tales of Innocence R - 54.853 / NEW
[3DS] Mario Kart 7 - 29.230 / 1.433.958 (-17%)
[3DS] Monster Hunter 3G - 27.032 / 1.186.898 (-14%)
[360] Armored Core V - 24.719 / NEW
[3DS] Super Mario 3D Land - 23.003 / 1.288.495 (-12%)
[PS3] The Idolmaster Vol. 4 - 18.179 / NEW
[3DS] Rhythm Thief - 14.928 / 46.526 (-53%)
[3DS] Inazuma Eleven Go: Shine / Dark - 10.479 / 370.804 (-26%)
[PSP] Mobile Suit Gundam - 9.121 / NEW
[WII] Just Dance Wii - 7.837 / 519.199 (-6%)
[PS3] Warriors Orochi 3 - 7.419 / 355.033 (-31%)
[PSP] Monster Hunter Freedom 3 - 7.072 / 178.978 (-13%)
[PS3] Final Fantasy XIII-2 - 6.405 / 769.079 (-26%)
[WII] Wii Party - 6.280 / 2.279.598 (-12%)
[WII] Wii Sports Resort - 6.056 / 856.483 (-8%)
[3DS] Nintendogs + Cats - 5.397 / 487.201 (-9%)
[WII] Mario Kart Wii - 5.326 / 3.495.100 (-13%)
[WII] Kirby's Return to Dream Land - 4.873 / 590.133 (-21%)

Hardware

Console Deze week Vorige week Totaal
3DS 84.789 80.960 4.789.379
PS3 22.924  21.155  7.785.255 
PSV  18.942  15.219  535.423 
PSP   16.008  17.181  18.856.144 
WII 10.396  10.173  12.247.494 
NDS  1.918  2.022  32.822.683 
360  1.235  1.588  1.543.125 
PS2  713  903  21.777.812 

Wat is Dit: Opgave 3 - Uitslag

Deze opgave was marijano er erg snel bij, na 2 minuten was het goede antwoord al gegeven (oorbellen). De 6 punten voor deze ronde zijn dus binnen (en slechts één lifter met 3 punten). Het zijn dus geen haarspelden zoals de meeste dachten.

Hierdoor staat marijano bovenaan met 9 punten, gevolgd door beneeh met 6 punten en Chesben, eQuaL en Ursul met 5 punten.

Volgende opgave om 17.15.

3from1at4: Weeping Willows

Vroeger, toen MTV nog alleen maar muziek uitzond hadden ze om vier uur 's middags altijd het onderdeel: Three from one at four. Drie liedjes van één zanger/zangers of groep. 

Heb jij een muzikale act die wij als FOK!kers ook moeten kennen, mail ons dan. Wij proberen drie clips te vinden en misschien is jouw act volgende keer wel de 3 from 1 at 4.

We beginnen deze keer met een Zweedse band luisterend naar de naam Weeping Willows:

Lost Love

Furieuze draak in AMD Radeon-techdemo

Techdemo's laten altijd goed zien wat de makers van hardware willen bereiken met hun hardware. AMD heeft nu een video online gezet waarin ze tonen wat hun Radeon HD 7900 videokaart allemaal op je scherm kan toveren.

De nadruk in de video ligt op de belichtingsopties in DirectX 11. AMD: "AMD Radeon HD 7900 series DirectX 11 tech demo that demonstrates the rendering of complex lighting that would normally require a deferred rendering path for reasonable performance, in a forward renderer, thus maintaining universal hardware MSAA support and proper alpha blending support. This technique also supports one bounce global illumination effects by spawning virtual point light sources where light strikes a surface."

We raden je aan om onderstaande video in HD op volledig formaat te kijken. 

Madonna houdt borsten binnenboord bij Super Bowl

Madonna belooft dat er 'zeker geen tepels' voorbijkomen in haar optreden in de pauze van de Super Bowl. De zangeres grapt daarmee over het incident tijdens een eerdere editie van het grootse sportevenement, waarbij Janet Jacksons ontblote borst te zien was.

"Ik val niet graag in herhaling en doe niet wat anderen al eerder hebben gedaan", dolt Madonna in de Tonight Show van Jay Leno. De zangeres is bloednerveus voor het optreden dat live wordt uitgezonden. "Omdat er gespeeld wordt is er geen tijd om een soundcheck te doen. Het is een beetje een circusact: ik rol mijn tapijtje uit, voer m'n showtje op en verdwijn weer."

De Super Bowl is de finale van de American-footballcompetitie. Het optreden tijdens de pauze van het evenement wordt gezien als een prestigieuze aangelegenheid. Acht jaar geleden was de eer aan Janet Jackson en Justin Timberlake. De zanger ontblootte 'per ongeluk' Jacksons borst, wat voor veel opschudding zorgde.

Eerste screenshot Bond-film Skyfall verschenen

De eerste, officiële still van de Bond-film Skyfall is vandaag vrijgegeven. Op de foto is een bebaarde Daniel Craig als de Briste geheim agent James Bond te zien.

In Skyfall wordt Bonds loyaliteit voor M getest als haar verleden haar bedreigd. Als MI6 onder aanval komt te liggen moet 007 het gevaar opsporen en vernietigen, ongeacht hoe persoonlijk het ook wordt. De film draait vanaf 1 november in de Nederlandse bioscoopzalen.

Skyfall

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Stroetinga wint Open NK op Weissensee

Arjan Stroetinga heeft het Open Nederlandse kampioenschap op natuurijs weten te winnen. Op de Oostenrijkse Weissensee was de marathonschaatser na honderd kilometer de snelste in de massasprint.

Achter Stroetinga wist Crispijn Ariëns de tweede plek te pakken, net voor Karlo Timmermans. Stroetinga, die twee maanden geleden op kunstijs Nederlands marathonkampioen wist te winnen, won de Open Nederlandse titel ook al in 2008.

EFF helpt gebruikers Megaupload

Gebruikers van filesharingwebsite Megaupload hoeven voorlopig niet bang te zijn dat hun persoonlijke bestanden verdwijnen. Non-profitorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF) is de gebruikers woensdag te elfder ure te hulp geschoten.

Vorige maand hebben Amerikaanse aanklagers Megaupload uit de lucht gehaald en zeven personen aangeklaagd. De aanklagers beweren dat Megaupload het downloaden van films, muziek en ander auteursrechtelijk beschermd materiaal heeft gefaciliteerd.

Vrijdag werd duidelijk dat twee Amerikaanse hostingproviders donderdag mogelijk een begin zouden maken met het verwijderen van de bestanden van de servers die Megaupload huurde. Megaupload werd echter niet alleen gebruikt voor het uitwisselen van illegale kopieën van films en muziek, maar ook om bijvoorbeeld familiefoto's en persoonlijke documenten te delen.

De EFF kondigde woensdag aan dat zij samenwerkt met de hostingbedrijven Carpathia en Cogent Communications Group om de website www.megaretrieval.com op te zetten. De website moet Amerikaanse gebruikers in staat stellen hun bestanden terug te krijgen.


Filmpje uit vervlogen tijden...

Gephotoshopte Rachel Weisz verboden

Een advertentie van L'Oréal Paris met Rachel Weisz is verboden in het Verenigd Koninkrijk. De foto van de 41-jarige actrice is volgens de Advertising Standards Authority (ASA) te veel bewerkt met Photoshop.

In de reclame wordt een crème aangeprezen die zorgt voor een stevige en gladde huid. De foto van Weisz is 'misleidend en overdreven', zo luidt het oordeel van de reclamewaakhond.

De foto is zo bewerkt dat de huid van de actrice egaler en zachter lijkt dan in werkelijkheid, aldus de ASA. Hierdoor geeft de foto geen goed beeld van het effect dat de aangeprezen crème heeft.

Het is niet de eerste keer dat een reclame van het cosmeticamerk wordt verboden. Reclames met de modellen Twiggy en Christy Turlington en actrice Julia Roberts in de hoofdrol werden eerder verboden omdat ook aan deze foto's te veel was gesleuteld.

Geen amateurvoetbal door vrieskou

De KNVB heeft alle wedstrijden in het amateurvoetbal op 4 en 5 februari afgelast. De bond besloot tot een algehele afgelasting vanwege de huidige en de te verwachten weersomstandigheden. De temperaturen blijven naar verwachting tot het eind van deze week onder nul, waardoor de velden onbespeelbaar worden.

De clubs uit de topklasse zaterdag en zondag zijn daardoor ook een weekeinde vrij. De afgelasting geldt voor alle districten en landelijke competities veldvoetbal.

'Ajax vroeg bankgarantie toen bank dicht was'

De mislukte transfer van Mounir El Hamdaoui naar Ajax is zowel in Amsterdam als in Florence nog altijd het gesprek van de dag. Ajax meldde dat de overgang is afgeketst omdat de ploeg er niet uitkwam met El Hamdaoui over de afwikkeling van zijn contract. Fiorentina komt echter met een geheel andere lezing.

De Italiaanse ploeg beweert dat Ajax nog om een bankgarantie vroeg, terwijl de banken in Italië al lang en breed gesloten waren. "Bij een transfer moet je eerst tot overeenstemming komen met de club, dan met de speler. Vervolgens is er de medische keuring en dan kan het contract worden getekend", aldus Pantaleo Corvino, sportief directeur van Fiorentina.

"Dat hebben we allemaal gedaan en niet in de laatste minuten. De speler moest nog wat zaken oplossen met Ajax en keerde terug naar Amsterdam. Om drie uur 's middags stuurden wij het ondertekende contract naar Ajax. Als zij hun handtekening er onder hadden gezet en het hadden teruggestuurd, dan was de transfer rond geweest."

"In plaats daarvan, vroegen zij om 18.36 uur opeens om een bankgarantie", vervolgt Corvino, die nog altijd niet kan snappen dat de zaken zo zijn gelopen. "Toen waren de banken al dicht. Ik kon niets meer doen. Om 19.30 uur stuurde Ajax alsnog het contract, maar toen was het al een half uur te laat."

In Italie sloot, in tegenstelling tot vele andere landen, de transfermarkt gisteren al om 19:00 uur. "Zoiets is me nog nooit gebeurd. Het voetbal wordt te bureaucratisch. Ik ben zeer verbaasd", besloot Corvino, die eerder deze week wel spits Amauri wist te presenteren. Hij komt over van Juventus.

Scorsese sleept nominatie filmprijs hond binnen

Het is Martin Scorsese gelukt om de dobermann Blackie genomineerd te krijgen voor een Golden Collar Award. De hond is te zien in de avonturenfilm Hugo van de regisseur, die flink campagne voerde om hem genomineerd te krijgen voor zijn acteerprestaties.

De directeur van de Amerikaanse website Dog News Daily, die de prijsuitreiking voor acterende honden organiseert, kan niet om de nominatie heen. Meer dan vijfhonderd fans van de hond hebben daar op Facebook om gevraagd. "Dankzij de steun van fans over de hele wereld, is de campagne van de heer Scorsese succesvol gebleken", aldus de directeur.

Blackie is genomineerd in de categorie beste hond in een speelfilm. De dobermann neemt het onder meer op tegen de jack russell Uggie, die genomineerd is voor zijn rollen in The Artist en Water for Elephants, en Cosmo, het hondje uit Beginners.

Scorsese schreef zondag een open brief in de Amerikaanse krant Los Angeles Times, omdat hij het oneerlijk vond dat de hond niet genomineerd was voor zijn spel in de avonturenfilm Hugo. De 14-koppige jury van de hondenprijs is het er nu over eens dat Blackie een kans verdient.


Scorsese sleept nominatie filmprijs hond binnen (Foto: Novum)

Arshavin wil niet praten met Anzhi

Andrei Arshavin is niet geïnteresseerd in de grote geldzakken van Anzhi Makhachkala en blijft hoe dan ook tot aan de zomer speler van Arsenal.

Anzhi heeft zich bij Arsenal gemeld voor de Russische international. De steenrijke club hoopt Arshavin voor het sluiten van de Russische transfermarkt op 24 februari over te nemen. Maar Phil Smith, zaakwaarnemer van Arshavin, geeft tegenover Goal.com aan dat zijn cliënt het niet ziet zitten om voor het einde van het huidige seizoen te vertrekken uit Londen.

Arshavin heeft een doorlopend contract bij Arsenal tot 2013. "Andrei vindt dat het nog geen tijd is om terug naar Rusland te gaan", zegt Smith tegen Goal.com. "Hij heeft het gevoel dat er nog veel te doen is bij Arsenal. Hij wil hier nog een prijs pakken, zijn ambities vervullen en terugkeren in zijn oude vorm voor het EK."

"De Russische markt is open tot 24 februari. Iemand van Anzhi heeft ons benaderd. Maar we gaan niet in gesprek want Andrei wil niet weg en Arsenal wil hem niet laten gaan. Het zal allemaal afhangen van komende zomer."

Arshavin is dit seizoen niet zeker van een basisplaats. Hij is ver verwijderd van zijn oude vorm en werd tien dagen geleden tegen Manchester United zelfs uitgefloten in eigen stadion toen hij in het veld kwam voor Alex Oxlade-Chamberlain.

Oppositie wil bezuinigingsopties zien

De oppositie in de Tweede Kamer wil dat het kabinet de maatregelen die worden overwogen om extra te bezuinigen, woensdag nog openbaar maakt. De aanleiding is een bericht in De Telegraaf dat het kabinet opties in kaart heeft laten brengen om vijftien miljard euro extra te bezuinigen.

ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob vindt dat het kabinet de Tweede Kamer moet laten weten welke maatregelen worden overwogen. "Het gaat om heftige zaken, die hard zullen inslaan in de samenleving", stelde Slob.

Slob kreeg bijval van alle andere oppositiepartijen. "Als er lijsten rondgaan, willen wij die graag hebben", zei D66-leider Alexander Pechtold. Volgens PvdA-Kamerlid Mariette Hamer heeft het kabinet de 'morele plicht' om de opties openbaar te maken, omdat het vorige kabinet dat ook heeft gedaan.

VVD en PVV zeiden geen bezwaar te hebben tegen een reactie van het kabinet op het bericht over de bezuinigingsopties.

Volgens De Telegraaf heeft het kabinet een 'keuzemenu' laten maken ter waarde van vijftien miljard. Op de lijst staan onder andere het beperken van de hypotheekrenteaftrek en verhoging van de pensioenleeftijd naar 68. Ook de zorg wordt niet ontzien.

Vicepremier Maxime Verhagen (CDA) wilde woensdagmiddag niet ingaan op het 'keuzemenu'. "Het ligt voor de hand dat er nu al wordt nagedacht", zei hij alleen. Verhagen benadrukte verder dat het gaat om de keuzes die het kabinet uiteindelijk maakt, en niet over alle mogelijkheden. "Maar de tijd van gemakkelijke keuzes is voorbij."

[Serie A] Nog twee duels vanwege sneeuw afgelast

De duels Bologna - Fiorentina en Siena - Catania in de Serie A van woensdagavond zijn afgelast. Door hevige sneeuwval zijn de velden niet bespeelbaar. Dinsdag ging het treffen tussen Parma en Juventus al niet door vanwege een sneeuwstorm in het midden en noorden van Italië. Wanneer de wedstrijden worden ingehaald, is nog onduidelijk.

De voorzorgsmaatregelen die Siena had genomen mochten niet baten. De club had het veld afgedekt om afgelasting te voorkomen.

Voor woensdag staan onder meer nog de affiches Lazio Roma - AC Milan en Internazionale - Palermo op het programma. Er worden ook vier andere duels gespeeld.

Remakerechten Black Out verkocht aan België

De remakerechten van de film Black Out van Arne Toonen zijn nu al verkocht aan België. Dat maakten de producenten Bert Nijdam en Maarten Kuit van Orange Film/Hazazah Pictures vandaag bekend.

De Nederlandse producenten reageerden opgetogen: "Wij zijn enorm trots op dit succes. Naast de remake in België hebben ook andere landen veel belangstelling voor Black Out. Het is een verhaal dat qua inhoud internationaal aanspreekt en ook de personages kunnen in het buitenland goed gecast worden."

De Belgische producenten zijn Jan Vrints van Mollywood (Hasta la Vista) en Tomas Leyers van Minds Meet (Little Baby Jesus of Flandr). Thrillerschrijver Luc Deflo (Lust) zal de Belgische versie van het scenario schrijven. Het is de bedoeling dat de Belgische remake van Black Out nog in 2012 in de Belgische bioscopen te zien is.

De Nederlandse versie draait sinds 26 januari in de bioscoop. Onze review van Black Out kan je hier vinden.

Musicalactrice verslaat filmsterren voor Misérables

De Britse Samantha Barks heeft de rol van Eponine te pakken in de muziekfilm Les Misérables. De musicalactrice, die met de film haar debuut maakt op het witte doek, is verkozen boven sterren als Taylor Swift, Scarlett Johansson, Evan Rachel Wood en Glee-ster Lea Michele, die ook audtitie deden.

De 21-jarige Barks, die in Groot-Brittannië bekend werd van een talentenjacht van de BBC, kreeg het nieuws dinsdagavond te horen na haar laatste optreden in de musical Oliver in het Britse Manchester. Producent Cameron Mackintosh bracht haar na het optreden het goede nieuws.

"Het was een enorme verrassing, ik ben in shock", zei Barks in het BBC-programma Breakfast. Ze heeft de rol van Eponine eerder gespeeld in het theater.

Les Misérables is gebaseerd op de gelijknamige musical die weer een bewerking is van het boek van Victor Hugo dat zich afspeelt in het Frankrijk van de negentiende eeuw. Het romantische drama wordt geregisseerd door Tom Hooper, die vorig jaar een Oscar won voor The King's Speech. Barks is in de film te zien naast onder andere Anne Hathaway, Hugh Jackman en Russell Crowe.

 
Samantha Barks gaf al een voorproefje bij de Brit Classic Awards in 2011.

Timberlake in honkbalfilm met Eastwood

Justin Timberlake heeft weer een grote filmrol binnengesleept. De 31-jarige popster heeft getekend voor een rol in de honkbalfilm Trouble with the Curve, waarin hij te zien zal zijn naast Clint Eastwood en Amy Adams. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

In Trouble with the Curve speelt Eastwood, 81 jaar oud inmiddels, een bejaarde honkbalscout die met zijn dochter, gespeeld door Adams, een laatste keer op zoek gaat naar nieuw talent. Timberlake speelt een jonge scout die het aanlegt met het personage van Adams.

In maart moeten de opnames van Trouble with the Curve beginnen. De film wordt het regiedebuut van Robert Lorenz, die met Eastwood een productiebedrijf heeft.


Timberlake in honkbalfilm met Eastwood (Foto: Novum)

Scarlett Johansson krijgt Duitse Gouden Camera

Scarlett Johansson krijgt in Berlijn de Gouden Camera voor beste internationale actrice. Dat maakte de jury woensdag bekend. De prijs wordt zaterdag uitgereikt namens het Duitse mediabedrijf Hörzu. Vorig jaar won de Amerikaanse actrice Renée Zellweger de prijs.

"Het is opmerkelijk hoe snel Scarlett Johansson tot de hoogste kringen in Hollywood is gestegen", laat de jury weten. De 27-jarige actrice wordt geroemd om haar rollen in grote Hollywood-films, maar ook in kleine onafhankelijke producties.

Johansson was te zien drama's als Lost in Translation, The Other Boleyn Girl en de Woody Allen-films Match Point en Vicky Cristina Barcelona. Ook speelde ze de rol van Black Widow in de superheldenfilm Iron Man 2. Daarnaast sprak ze de stem in van Mindy in de tekenfilm The Spongebob Squarepants Movie.

De 47e editie van de Gouden Camera is zaterdag live te volgen op de Duitse tv-zender ZDF.


Scarlett Johansson krijgt Duitse Gouden Camera (Foto: Novum)

Katy Perry gevraagd voor 3D muziekfilm

Popster Katy Perry is gevraagd om een 3D-film te maken over haar leven als zangeres en tieneridool. Filmstudio Paramount heeft het initiatief genomen voor de film en is in onderhandelingen met het management van Perry, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De film over de 27-jarige Perry moet een documentaire worden met beelden van optredens en archiefmateriaal. De gesprekken over de film zijn in een vroeg stadium. Een regisseur is nog niet aangesteld en geen van beide partijen wil veel loslaten over het project.

De muziekfilm Justin Bieber: Never Say Never moet als voorbeeld dienen van de documentaire over de pasgescheiden Perry. De film over de Canadese tienerzanger leverde in de Verenigde Staten ruim 73 miljoen dollar op en brak daarmee het record van de muziekfilm This Is It over Michael Jackson.


Katy Perry gevraagd voor 3D muziekfilm (Foto: Novum)

Werkstraf voor beramen huurmoord op stiefvader

De Tilburgse vrouw die vorig jaar een huurmoordenaar inschakelde om haar stiefvader om te leggen moet een werkstraf van 240 uur uitvoeren. De rechtbank in Breda acht haar schuldig aan uitlokking van moord en legde een gevangenisstraf van 108 dagen op, maar die heeft ze al uitgezeten in voorarrest. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De zwakbegaafde 20-jarige Tilburgse had vorig jaar vijfhonderd euro betaald aan de beoogde moordenaar, een voorschot op de afgesproken 2500 euro. Ze had hem benaderd omdat ze dacht dat haar stiefvader haar moeder mishandelde. Haar tante had gezegd dat de moeder met blauwgeslagen ogen en wurgstriemen om haar nek rondliep. De man die hem uit de weg moest ruimen stapte echter naar de politie.

Haar advocaat liet eerder weten dat ze haar stiefvader alleen bang wilde maken door het betalingsbewijs te laten zien. Maar daarin ging de rechtbank niet mee, onder meer omdat ze de huurmoordenaar honderden berichten had gestuurd. Ze had hem naam, adres en foto van haar stiefvader doorgegeven, evenals het kenteken van zijn busje en de tijden waarop hij thuis zou zijn.

Uit een psychiatrisch onderzoek in opdracht van de rechtbank werd de zwakbegaafdheid van de vrouw vastgesteld. Ook zou ze niet nadenken over de gevolgen van haar acties.

De deskundigen concludeerden dat het niet goed zou zijn als de vrouw, die vorig jaar in gevangenschap beviel van een baby, opnieuw de cel in moet. Ook haar moeder en haar stiefvader namen het eerder al voor de verdachte op.

De rechtbank is het met de deskundigen eens dat niemand erbij gebaat is als de vrouw de cel in gaat, mede vanwege haar traumatiserende jeugd met veel geweld. Wel kreeg ze 257 dagen voorwaardelijke celstraf opgelegd met een proeftijd van twee jaar.

De vrouw moet zich ook laten begeleiden door de reclassering. Ze heeft een baan en een woning gevonden en is aangemeld voor begeleiding door een GGZ-instelling.

Lijkschouwer Amy Winehouse geeft fout toe

De lijkschouwer van Amy Winehouse heeft toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt. De man stelde zijn vrouw aan als autopsieassistent, maar zij was niet gekwalificeerd. "In november werd duidelijk dat ik een fout heb gemaakt bij het selectieproces", verklaarde de patholoog-anatoom dinsdagavond, schrijft boulevardkrant The Sun.

Desondanks staat de lijkschouwer achter de resultaten. "Ik ben er zeker van dat alle onderzoeken correct zijn verlopen." Zijn echtgenote legde haar baan als autopsieassistent in november neer omdat ze niet aan de eisen voldeed.

Lijkschouwers mogen in Groot-Brittannië pas worden benoemd als ze minimaal vijf jaar ervaring hebben in zowel de juridische als medische wereld. De vrouw van Winehouses patholoog-anatoom heeft volgens The Sun slechts tweeënhalf jaar ervaring. Daarom zouden de dertig zaken waaraan zij werkte, waaronder die van Winehouse, ongeldig kunnen worden verklaard.

Winehouse stierf in juli op 27-jarige leeftijd. Na uitvoerig onderzoek bleek in oktober dat de zangeres overleed aan de gevolgen van alcoholmisbruik. Haar bloed bleek vijfmaal de toegestane limiet voor autorijden te bevatten.

Nominaties Rembrandt Awards bekendgemaakt

De films Gooische Vrouwen en De Heineken Ontvoering maken dit jaar de meeste kans op Rembrandt Awards. Dat blijkt uit de nominaties voor de Nederlandse publieksprijzen die woensdagochtend bekend zijn gemaakt. De films zijn allebei zes keer genomineerd, waaronder voor beste Nederlandse film, beste lied, beste acteur en actrice.

De twee films gaan in de categorie beste Nederlandse film de strijd aan met acht andere titels: All Stars 2: Old Stars, Alle Tijd, Black Butterflies, De Bende van Oss, New Kids Nitro, Nova Zembla, Rabat en Sonny Boy. Ook buitenlandse films maken kans op de publieksprijs. In die categorieën is het romantische drama Water for Elephants met drie nominaties de grootste kanshebber.

Gooische vrouwen-acteurs Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Susan Visser, Peter Paul Muller zijn genomineerd voor hun spel. Ze nemen het onder andere op tegen Carice van Houten, die is genomineerd voor Black Butterflies, Ricky Koole voor Sonny Boy en Halina Reijn, die kans maakt op een Rembrandt voor haar rol in het ontvoeringsdrama Isabelle.

Bij de buitenlandse actrices zijn dat onder anderen Reese Witherspoon voor Water for Elephants, Natalie Portman voor Black Swan en Mila Kunis voor Friends with Benefits.

Ook bij de mannen zijn een aantal acteurs uit dezelfde film genomineerd. Zo maken Achmed Akkabi en Nasrdin Dchar kans op een Rembrandt voor hun spel in Rabat en Rutger Hauer, Teun Kuilboer en Reinout Scholten van Aschat voor hun rollen in De Heineken Ontvoering.

In de categorie Buitenlandse acteur maakt Javier Bardem kans op een Rembrandt voor zijn rol in Biutiful, Tom Cruise voor Mission Impossible - Ghost Protocol en Robert Pattinson voor Water for Elephants.

Alain Clark maakt kans op de prijs voor de titelsong van Gooische Vrouwen en Lange Frans en Trijntje Oosterhuis voor hun nummer in het ontvoeringsdrama. De shortlist is samengesteld door een vakjury onder leiding van filmjournalist René Mioch. Filmliefhebbers kunnen via de website hun stem uitbrengen.

De jury verwelkomt dit jaar de categorie beste jeugdfilm. In die categorie zijn onder meer Penny's Shadow, Dolfje Weerwolfje, Mijn Opa de Bankrover en Patatje Oorlog genomineerd. De prijzen worden op maandag 12 maart uitgereikt.


Nominaties Rembrandt Awards bekendgemaakt (Foto: Novum)

Baas busbedrijf bedankt medewerkers met miljoenen

De achttienhonderd medewerkers van een Australisch busbedrijf hebben vijftien miljoen Australische dollar (12,1 miljoen euro) te verdelen gekregen. De gift is een bedankje voor hun loyaliteit. Dat werd woensdag door de directeur bekendgemaakt.

De medewerkers kregen een bonus uitgekeerd die uiteen liep van 8300 dollar tot wel dertigduizend dollar, nadat de familie Grenda het familiebedrijf van de hand had gedaan. Het busbedrijf, dat 66 jaar in handen van de familie Grenda was, werd verkocht voor 400 miljoen dollar.

"We (Geoff, zijn vader Ken en zijn broer Scott, red.) zaten bij elkaar en dachten: hoe kunnen we de mensen bedanken die ons hebben gebracht waar we nu zijn? Het was een makkelijke beslissing voor ons", zei directeur Geoff Grenda. "We hebben veel loyale mensen in dienst gehad gedurende onze 66 jaar durende reis en dit was onze manier om diegenen te bedanken die nog steeds bij ons zijn." Grenda beschreef de dankbaarheid van het personeel als 'overweldigend'.

Volgens een chauffeur van het busbedrijf belden sommige medewerkers met de bank, omdat ze dachten dat er een fout was gemaakt toen ze zagen dat de bonus op hun rekening stond. "Goede bazen zijn moeilijk te vinden en Ken was een hele goede baas - een uit duizenden", aldus de buschauffeur.

Kou leidt tot meer telefoontjes noodnummer dieren

Door de kou van de afgelopen dagen krijgt het noodnummer voor dieren 144 meer vragen en meldingen. "Normaal zitten we op ongeveer zevenhonderd meldingen per dag, maar gisteren waren dat er al 1060", zegt een politiewoordvoerder woensdag. Er zijn volgens hem genoeg animal cops om de toestroom af te handelen.

Veel mensen zien dieren in de kou lopen en vragen zich af of dat wel kan. "Iemand belde bijvoorbeeld omdat hij zich afvroeg of kangoeroes nu wel buiten horen te lopen."

Bij het begin van de winter kreeg de politie vooral meldingen over paarden in de modder. "Nu vragen mensen zich af of paarden wel tegen de kou kunnen. Wij vragen dan wat voor ras het is, of het drinkwater is bevroren en of het dier beschutting heeft."

Soms wordt het alarmnummer ook gebeld door mensen die zich afvragen of ze bijvoorbeeld hun konijn nog buiten kunnen houden. "Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dat kunnen ze beter bij de dierenzaak vragen."

De alarmlijn kreeg bij de lancering enkele dagen duizend telefoontjes per dag. Dat aantal zakte daarna terug naar ongeveer vijfhonderd, maar door een campagne in januari nam het toe tot zo'n zevenhonderd.

De kou blijft voorlopig aanhouden, verwacht Weeronline. De komende nachten wordt het -10 graden. Donderdagochtend wordt door een matige wind een gevoelstemperatuur tot -20 graden verwacht. Overdag wordt het nauwelijks warmer dan -4 graden. Vrijdag gaat het mogelijk sneeuwen en wordt het met een maximum temperatuur van een graad onder nul iets warmer.

Eerder was de verwachting dat de kou na het weekeinde zou wegtrekken, maar nu lijkt de dooi in ieder geval uitgesteld tot halverwege volgende week. "En omdat de verwachtingen op lange termijn onzeker zijn, groeit daarmee de kans dat de kou langer aanhoudt", zegt een woordvoerder van Weeronline.

Dat betekent niet meteen dat de kans op een Elfstedentocht toeneemt. Zondag wordt meer sneeuw verwacht en dat is funest voor het ijs. Speculeren op een Elfstedentocht heeft volgens de woordvoerder nog geen zin. "We moeten eerst maar eens een week hetzelfde weer houden." Één zekerheid durft hij al wel te geven. "De kans dat het er in februari van komt is groter dan de kans dat het er in januari van komt."

Van 't Schip vertrekt als trainer Melbourne Heart

John van 't Schip vertrekt aan het einde van het seizoen als trainer bij zijn Australische werkgever Melbourne Heart. De 48-jarige oud-speler van Ajax en Genoa wil zijn aflopende contract niet verlengen en keert terug naar Europa. Over de reden van zijn vertrek maakte de oefenmeester niets bekend.

Van 't Schip koos in 2009 voor een Australisch avontuur bij Melbourne Heart en eindigde in zijn eerste seizoen op de achtste plaats. Momenteel staat Melbourne na negentien gespeelde wedstrijden op een vijfde plaats in de Australische A-League. Voorzitter Peter Sidwell prijst de inzet en betrokkenheid van de oud-international en had hem graag voor de club behouden.

In Nederland was Van 't Schip jarenlang assistent van Marco van Basten bij Ajax en Oranje. In het seizoen 2001-2002 was hij hoofdtrainer van FC Twente.

Melbourne Heart is tevens de club van Nederlander Rutger Worm. De voormalig NEC-speler is een vaste waarde in het elftal van Van 't Schip en speelde tot dusver veertig wedstrijden.

Sulejmani: "Sinds oktober niet 100% fit"

Miralem Sulejmani vertelt in Voetbal International dat hij al sinds oktober niet meer 100% fit op het voetbalveld staat. De Servische aanvaller denkt vaak terug aan de laatste bal die hij schiet tijdens de warming-up voor het thuisduel tegen Feyenoord.

Op dat moment schoot het in de lies van Sulejmani en een slechte wedstrijd volgde. Sindsdien heeft Sulejmani pijn aan de lies en daar kwam een aantal weken later ook pijn aan zijn enkel bij. In het duel met Excelsior incasseerde hij een forse tik van Excelsior-verdediger Samuel Scheimann. De winterstop werd vervolgens benut om operatief een botsplinter bij zijn enkel te verwijderen.

"Sinds oktober heb ik me nooit meer honderd procent fit gevoeld. Ik heb dat lange tijd verzwegen, want ik wilde niet opgeven en voelde me goed genoeg om van waarde te kunnen zijn voor Ajax. Soms speelde ik met pijnstillers, dat moet dan maar"
, geeft Sulejmani nu toe in VI.

De knieblessure die hij in het uitduel bij Feyenoord opliep, staan hier los van. Vooral zijn lies- en enkelklachten speelden steeds meer op tijdens wedstrijden die hij speelde. Thuis tegen ADO Den Haag was het zelfs zo erg dat ook het publiek er genoeg van had. Sulejmani raakte geïrriteerd en wist vervolgens zelfs te scoren. Ook tijdens het uit-duel bij AZ kreeg hij niet eens meer een bal van de grond.

De Ajacied hoopt na zijn uitleg op iets meer begrip: "Niemand weet hoeveel pijn ik soms heb. De supporters weten niet dat ik al maanden met die liesblessure rondloop en daarom dus tegen het eind van een wedstrijd soms terugval. Snelheid en explosiviteit zijn belangrijke wapens in mijn spel, die kon ik dan niet meer gebruiken. Ik verwijt de fans niet dat ze me uitfloten, zij kenden de situatie niet."

Het eerste blogje

Het eerste blogje ooit op het FOK!weblog geplaatst is dit blogje. Oplettende lezertjes valt het vast op dat het op 29 Januari is geplaatst en niet op 1 Februari. Dat komt doordat ze eerst wat aan het testen zijn geweest. Wat verder opvalt is dat er geen blogicoontjes gebruikt worden.

En de website waar naar verwezen wordt, die bestaat nog steeds. Dankzij het eerste blogje op het FOK!weblog natuurlijk.

Ajax gaat strenger controleren bij thuisduels

Ajax zal naar aanleiding van het incident rondom het bekerduel tegen AZ de toegangscontrole in het stadion flink verscherpen. Het doel van deze controle is het weren van personen met een stadionverbod. Tijdens het bekerduel tegen AZ wist een supporter met stadionverbod op het veld te komen en AZ-keeper Esteban aan te vallen.

Vanaf de aankomende thuiswedstrijd, komende zondag tegen FC Utrecht, zal bij alle ingangen strenger gecontroleerd worden op het bezit van een geldig legitimatiebewijs voor personen vanaf veertien jaar. Mocht er geen legitimatiebewijs getoond kunnen worden, dan kan de toegang tot het stadion worden geweigerd. Daarmee volgt Ajax artikel 3.1 op van de KNVB Standaardvoorwaarden.

Deze strenge controle kan er wel toe leiden dat de wachttijden om het stadion langer kunnen worden. Daarom adviseert Ajax de supporters om op tijd naar de Amsterdam ArenA te komen.

De KNVB tuchtcommissie heeft naar aanleiding van het incident bij Ajax-AZ een boete en een voorwaardelijke straf opgelegd aan de Amsterdamse ploeg. Mochten er binnen twee jaar opnieuw wanordelijkheden zijn, dan riskeert Ajax een thuiswedstrijd zonder publiek. Ajax roept supporters dan ook op om er samen voor te zorgen dat dit niet zal gebeuren.

Narsingh hoopt met Assaidi naar Ajax te vertrekken

Gisteren probeerde Ajax op de laatste dag van de transferperiode Luciano Narsingh aan te trekken, maar de buitenspeler gaf aan het seizoen het liefst bij sc Heerenveen af te willen maken. Een overstap in de zomer behoort volgens Narsingh wel tot de mogelijkheden.

"De trainer van Ajax zei in De Telegraaf mooie dingen over me. Ik hoop dat Heerenveen en Ajax er na deze transferwindow uit zullen komen", liet Narsingh weten aan De Telegraaf. "Ajax is een club waar ik graag voor wil uitkomen." Narsingh werd als jeugspeler weggestuurd bij de Amsterdammers.

"Ik ben in de E’tjes weggestuurd, maar daar was ik het eigenlijk wel mee eens. Ik blonk niet echt uit, heb me pas veel later goed ontwikkeld", aldus de aanvaller, die van mening is dat hij bij Ajax past. "Ik kan voor snelheid op de flanken zorgen, ben een speler met een actie en een voorzet. Met zulke goede spelers achter me kan ik alleen nog maar beter worden."

Het liefst zou hij samen met teamgenoot Oussama Assaidi de overstap naar Amsterdam maken: "Ajax heeft een streepje voor. Ik ben toch een Amsterdammer en hoop dat Ajax bij me terugkomt. Maar PSV of FC Twente zou ook heel mooi zijn. Het zou een droom zijn om met samen met mijn ploeggenoot Oussama Assaidi naar Ajax te gaan."

Leraar met ex-leerlinge in pornofilm

Een Australische leraar moet momenteel vrezen voor zijn baan. De beste man blijkt namelijk te zien in een pornofilm. Hierin gaat hij van bil met een oud-leerlinge van hem.

Leerlingen van de Oberon High School in de stad Geelong ontdekten deze week dat hun leraar Engels bijklust als pornoacteur. Al snel ging het filmpje als een lopend vuurtje door de school.

Verontruste ouders trokken direct aan de bel toen ze het bewuste filmpje zagen. Op de beelden is te zien hoe de naakte docent in bed ligt met een geblinddoekte vrouw. Zij blijkt een oud-leerling van hem te zijn.

De onderwijsraad heeft de zaak inmiddels in onderzoek. De leraar, die 'van onbesproken gedrag' is, is vandaag niet op school verschenen.

Gestaakt duel AGOVV - Volendam uitgespeeld

Het gestaakte competitieduel tussen AGOVV en FC Volendam in de Jupiler League wordt uitgespeeld op maandag 13 februari. Dat maakte de KNVB woensdag bekend. Het treffen tussen beide clubs werd vrijdag in Apeldoorn na 31 minuten stilgelegd vanwege het uitvallen van de lichtmasten.

Volendam leidde op dat moment met 2-0. Robert Mühren had na negen minuten de score geopend. Michiel Kramer verdubbelde na een kwartier de marge.

De wedstrijd wordt hervat met een directe vrije trap voor AGOVV op de helft van Volendam. Het restant van de wedstrijd dient zo veel mogelijk onder gelijkblijvende omstandigheden te worden afgewerkt.

Kesler adviseur rvc FC Twente

Henk Kesler gaat bij FC Twente aan de slag als adviseur van de raad van commissarissen. Dat meldt de eredivisieclub. Kesler stapte in 2010 op als directeur betaald voetbal van de KNVB. De 62-jarige bestuurder uit Enschede vervulde die functie bijna tien jaar. Kesler was eerder al werkzaam bij Twente als bestuurslid.

De Tukkers maakten ook bekend dat Henk Keizer, Hein Trebbe en Joop de Winter toetreden tot de raad van commissarissen. Gerard Oude Vrielink en Hennie ten Hag doen op korte termijn een stapje terug.

"Twente staat aan de vooravond van een nieuwe fase in haar bestaan.Op sportief gebied is Europa het doel, maatschappelijk gezien heeft Twente grote ambities, daarop moet de organisatie worden afgestemd", aldus voorzitter Joop Munsterman. 

Webgames steeds populairder

Gratis online spelletjes zijn het afgelopen jaar flink in populariteit toegenomen. Zo is het totaal aantal gespeelde spellen van webgamegigant Spil Games in 2011 met meer dan een miljard gestegen naar elf miljard, maakte het Nederlandse gamebedrijf woensdag bekend.

De groei is vooral te danken aan jongeren. Volgens een woordvoerder van het bedrijf vinden zij online spelletjes interessanter doordat games steeds vaker de mogelijkheid bieden om highscores met anderen te delen. Ook vrouwen vormen een belangrijke groep spelers voor webgamebedrijven.

Spil Games werkt momenteel aan de afronding van het jaarlijkse State of Gaming-verslag waarin belangrijkste trends in online gaming worden gepresenteerd. Happy Harvest, Landleven en Millionaire City waren afgelopen jaar de meest gespeelde webgames in Nederland.


Webgames steeds populairder (Foto: Novum)

Pedobear-wandschildering van fietstunnel verwijderd

Een fietstunnel tussen Tolsteeg en de Watervogelenbuurt in Utrecht moet het voortaan stellen zonder wandschildering. Het 28 meter lange kunstwerk dat door studenten van het Grafisch Lyceum Utrecht is gemaakt bleek namelijk een afbeelding te bevatten van Pedobear. Het beertje wordt op internet vooral geassocieerd met pedofilie.

Het kunstwerk was kennelijk bij wijze van grap opgeleukt met het beertje. ProRail kon er echter de humor niet echt van inzien. De spoorbeheerder liet de wandschildering dan ook in haar geheel verwijderen. Ook het Grafisch Lyceum is niet blij met het staaltje creativiteit van de grappenmaker(s).

Hof Zweden weigert beroepszaak The Pirate Bay

Het Hooggerechtshof in Zweden weigert de beroepszaak te horen van Carl Lundström en Fredrik Neij, respectievelijk geldschieter en beheerder van de populaire torrentsite The Pirate Bay. De twee mannen zijn schuldig bevonden aan het faciliteren van het inbreuk maken op het auteursrecht. Zij kregen daarvoor respectievelijk vier en tien maanden cel opgelegd. Die celstraffen blijven gehandhaafd.

Het Zweedse persbureau TT tekende uit de mond van de advocaat van Lundström op dat zijn cliënt 'zeer waarschijnlijk' in beroep gaat bij het Europese Hof van Justitie.

The Pirate Bay stelt gebruikers in staat om bestanden te downloaden via zogeheten .torrent-bestanden. Lundström en Neij ontkennen schuldig te zijn, omdat The Pirate Bay zelf geen auteursrechtelijk beschermd materiaal aanbood.

Providers Ziggo en XS4ALL moesten per vandaag de Piratebay blokkeren voor hun abonneés. XS4ALL heeft inmiddels aangekondigd hier tegen in beroep te gaan. 


Hof Zweden weigert beroepszaak The Pirate Bay (Foto: Novum)

Bookmakers rekenen niet op Elfstedentocht

Ondanks de vrieskou komt er ook deze winter geen Elfstedentocht. Dat verwacht online wedkantoor Unibet. Gokkers die inzetten op het doorgaan van de 'tocht der tochten' kunnen bij een juiste voorspelling 2,65 keer hun inzet terugkrijgen. Blijft de Bonkevaart ook dit jaar leeg, krijg je voor elke ingezette euro slechts 1,40 euro terug.

Ook op de eventuele deelname van enkele opvallende namen kan worden gegokt. Dat Evert van Benthem speciaal voor de Elfstedentocht overvliegt uit de Verenigde Staten staat 1,40 genoteerd. De voorspelling dat de winnaar van 1985 en 1986 thuisblijft kan 3,45 keer de inzet opleveren. Ook op de deelname van Sven Kramer kan worden ingezet.

De temperaturen blijven naar verwachting tot het eind van deze week onder nul. Daarna zet mogelijk de dooi in. Voor een Elfstedentocht moet er over het gehele, bijna 200 kilometer lange parcours ongeveer vijftien centimeter ijs liggen.

Massa mag eerste testdag in Jerez rijden

Felipe Massa mag van het Formule 1-team van Ferrari op de eerste testdag gaan rijden met de nieuwe 2012-auto. Vrijdag zal de bolide in Maranello gepresenteerd worden, waarna de Braziliaan volgende week in Jerez in actie mag gaan komen.

Massa zal de eerste twee dagen in actie gaan komen, waarna Fernando Alonso het stuur over zal gaan nemen. Bij de eerste test in Barcelona zal Alonso eerst twee dagen rijden voordat Massa weer achter het stuur zal kruipen. Voor de laatste test in Barcelona wordt de volgorde weer omgedraaid.

Ferrari hoopt dat vrijdag of zaterdag in Fiorano de nieuwe auto al onderworpen kan worden aan een shakedown. Er wordt in Italië mogelijk sneeuw verwacht, waardoor het rijden van de auto op die dagen nog onzeker is.

Voorstel FIFA: rode kaart bij strafschop schrappen

Wereldvoetbalbond FIFA overweegt om de rode kaart die er bij een strafschop uitgedeeld kan worden te schrappen. Dit is een van de voorstellen die op 3 maart bij de bijeenkomst van de spelregelcommissie IFAB in Londen besproken zal worden.

Eén van de zaken die besproken zal gaan worden is de zogenaamde driedubbele straf. Als een verdediger een doorgebroken aanvaller in het strafschopgebied neerhaalt dan krijgt hij rood, wordt hij geschorst en krijgt zijn ploeg een penalty tegen. Omdat er veelvuldig geklaagd is over de zwaarte van deze maatregel wordt overwogen om de rode kaart om te zetten in een gele.

Verder komt het onderwerp van de doellijncamera's weer tersprake. Een aantal systemen zal worden uitgeprobeerd. Van de systemen die er nu zijn zullen een aantal doorgaan naar de tweede ronde.

Daarnaast wordt overwogen om in verlengingen één extra wissel toe te passen. Hierdoor mogen bij wedstrijden die langer dan de negentig minuten duren vier wissels toegestaan. Tot slot staat het onderwerp van de hijab op de agenda. Mocht de kledingrichtlijn versoepeld worden dan kunnen Islamitische vrouwen tijdens wedstrijden een hoofddoek dragen.

Nintendo kondigt grootse WiFi-plannen aan

Nintendo of Europe kondigt een nieuwe samenwerking aan met free-hotspot.com, 's werelds grootste internationale netwerk van exclusieve gratis Wi-Fi Hotspots. 

Dankzij deze samenwerking krijgen Nintendo 3DS-bezitters toegang tot meer dan 5000 Wi-Fi hotspots in 21 Europese landen. Je Nintendo 3DS zal automatisch verbinding kunnen maken met het netwerk van free-hotspot.com in veel van de grootste fastfoodrestaurants en toonaangevende hotelketens, onder meer McDonald's, Burger King, KFC, Subway, Ibis Hotels en Etap Hotels.

Eenmaal verbonden met het internet, kun je via SpotPass automatisch content ontvangen op je Nintendo 3DS-systeem, zelfs wanneer je systeem in de slaapstand staat. De exclusieve content die je op deze manier ontvangt, bestaat bijvoorbeeld uit 3D-video's van de Nintendo Video-dienst, berichten, extra content voor je software en systeemupdates. Je ontvangt dit gratis, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Ook kun je de Nintendo eShop te bezoeken. In deze virtuele winkel van Nintendo kun je de nieuwste downloadable titels voor Nintendo 3DS en klassiekers voor Nintendo Virtual Console aanschaffen, downloaden en spelen.

Laurent Fischer, Managing Director of European Marketing & PR van Nintendo of Europe: "Gezien hun uitgebreide Europese netwerk van Wi-Fi-toegangspunten, was het een logische beslissing om samen te werken met free-hotspot.com. De toegangspunten bevinden zich voornamelijk in populaire restaurants en hotels, plaatsen die mogelijk regelmatig door Nintendo 3DS-bezitters worden bezocht. We adviseren alle Nintendo 3DS-bezitters om hun voordeel te doen met de nieuwste systeemupdate, die goed is voor een hele reeks nieuwe functies en verbeteringen, inclusief de mogelijkheid om 3D-filmpjes te maken."

Joseph Brunoli, Managing Director van Anacapa Holdings, Ltd., de beheerder van het free-hotspot.com netwerk, voegt daar aan toe: "Ons uitgebreide netwerk van Wi-Fi hotspots in Europa voorziet Nintendo 3DS-gebruikers van een snelle en betrouwbare internetdienst voor onderweg. Het is ons een groot genoegen om samen te werken met Nintendo en deze belangrijke samenwerking aan te mogen kondigen."

Wozniacki ontslaat trainer na twee maanden

Caroline Wozniacki heeft al na twee maanden afscheid genomen van haar Spaanse trainer Ricardo Sanchez. De 21-jarige Deense kreeg niet genoeg nieuwe impulsen van Sanchez, die in december was aangesteld. Dat zegt haar vader Piotr Wozniacki. Hij gaat zijn dochter nu zelf weer begeleiden.

Wozniacki staat sinds vorige week niet meer op nummer een op de wereldranglijst, nadat ze in de kwartfinale van de Australian Open werd uitgeschakeld door de Belgische Kim Clijsters. Wozniacki zakte naar de vierde plaats. Victoria Azarenka nam door haar zege in Melbourne de koppositie over.


Wozniacki ontslaat trainer na twee maanden (Foto: Novum)

Voetbalbond Zimbabwe schorst 80 spelers

De Zimbabwaanse voetbalbond heeft tachtig spelers, waaronder de kern van het nationale elftal geschorst. De geschorste spelers zouden betrokken zijn bij een omvangrijk gokschandaal dat speelde rond drie oefenduels die het nationale team in 2007 in Azië afwerkte.

"Elke speler die in het rapport wordt genoemd, is geschorst," zei de voorzitter van de voetbalbond van Zimbabwe. De schorsing heeft wel tot gevolg dat plaatsing voor de Afrika Cup van 2013 in gevaar komt voor het land. Dit jaar is het land ook niet bij.

Agent niet vervolgd voor doden Haagse messentrekker

Een agent wordt niet vervolgd voor een dodelijk knieschot dat hij loste op een man die zichzelf in Den Haag in zijn hals aan het steken was. De agent kon niet anders handelen zonder zichzelf in gevaar te brengen, concludeert het Openbaar Ministerie woensdag uit een onderzoek van de rijksrecherche.

De verwarde 34-jarige man uit Den Haag zwaaide op 22 september met een mes op de terrassen op de Grote Markt. Toen hij weigerde zich over te geven aan de toegesnelde agenten en ook niet reageerde op pepperspray, schoot een van de agenten hem in zijn been. Daarop stak de man zichzelf meerdere keren in zijn hals.

Om hem te stoppen schoot de agent in zijn knie. Een van de schoten veroorzaakte een slagaderlijke bloeding, waardoor de man overleed. Ook raakte een omstander gewond door een kogel die door het been van de verwarde man was gegaan.

Beide schoten zijn volgens het OM terecht gelost. Met het eerste schot wilde de agent een eind maken aan een dreigende situatie. Met het tweede schot wilde de agent voorkomen dat de man zichzelf om het leven bracht. De man benaderen was volgens het OM te gevaarlijk omdat hij nog agressief was en een mes had.


Agent niet vervolgd voor doden Haagse messentrekker (Foto: Novum)

Scholen hebben nog veel geld in kas

Hoewel scholen de laatste jaren meer uitgeven dan er binnenkomt, heeft een groot aantal nog veel geld in kas. Dat blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het geld dat de middelbare scholen in kas hadden groeide van ruim 2,7 miljard euro in 2006 naar een hoogtepunt van 3,1 miljard euro in 2009. In 2010 daalde dit bedrag naar ruim 2,9 miljard euro. Bij de basisscholen werd al in 2008 een hoogtepunt van 1,8 miljard bereikt. In 2010 hadden ze nog bijna 1,6 miljard euro in kas.

In 2006 was het saldo van de baten en lasten bij zowel basisscholen als middelbare scholen honderd miljoen euro in de plus. Dat zakte langzaam naar een negatief saldo in 2009. In 2010 verdriedubbele het negatieve saldo voor de basisscholen van ruim honderd miljoen euro negatief naar 350 miljoen euro negatief. De middelbare scholen hadden een saldo van bijna honderd miljoen euro negatief.

De scholen zijn vooral meer kwijt aan personeelskosten. Die groeiden met 21 procent. Het aantal voltijdbanen nam met tweeënhalf procent toe en daarnaast kwamen veel leraren in hogere salarisschalen terecht. Daar kwam bij dat de cao-lonen met elf procent stegen.

Al in 2006 wees onder meer de Algemene Onderwijsbond erop dat scholen te veel geld op de bank hebben staan. Om voorbereid te zijn op bijvoorbeeld een plotselinge daling van het aantal leerlingen hebben scholen vaak een buffer, maar die buffer zou vaak veel groter zijn dan nodig.

Gebruik Vreemdelingenwet tegen kraker mag niet

De politie mag opgepakte krakers en demonstranten die zich niet identificeren niet opsluiten als ongewenst vreemdeling. Dat blijkt woensdag uit een uitspraak van de Raad van State over een demonstrant die een zaak tegen minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) had aangespannen.

Politie en justitie mogen iemand opsluiten als ze vermoeden dat die persoon een illegale vreemdeling is. Volgens de Raad van State, de hoogste bestuursrechter, wordt de wet in het geval van krakers misbruikt. De minister 'kan aan de Vreemdelingenwet geen bevoegdheid ontlenen om de demonstranten op te houden of in bewaring te stellen'.

Bij de in juli bij een ontruimingsactie in Amsterdam opgepakte vrouw waren geen aanwijzingen dat ze illegaal was. Ook waren er voor de ontruiming geen aanwijzingen dat er illegalen in het pand aan de Passeerdersgracht zaten. Omdat bovendien bekend is dat demonstranten zich af en toe weigeren te identificeren, was er geen reden de vrouw op te sluiten als vreemdeling.

Bij de ontruiming op 15 juli werden 150 mensen opgepakt. Van hen werden 52 arrestanten overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De opgepakte demonstrant stapte eerder naar de rechter, maar de rechtbank in Utrecht gaf haar ongelijk. Ze krijgt nu een schadevergoeding van 1500 euro.

Janmaat volgend seizoen naar Feyenoord

Daryl Janmaat speelt vanaf volgend seizoen voor Feyenoord. De 22-jarige rechtsback komt transfervrij over van sc Heerenveen. Hij tekent een contract voor drie jaar in Rotterdam. Janmaat speelde acht jaar in de jeugd van Feyenoord, maar brak in 2007 door bij ADO Den Haag in het betaalde voetbal.

De voormalige jeugdinternational werd al na één seizoen weggeplukt bij ADO door Heerenveen. Voor de Friezen speelde Janmaat in vier jaar 79 competitieduels, waarin hij vier keer scoorde.

"Ik ben hartstikke blij dat ik mijn loopbaan bij Feyenoord kan en mag voortzetten", laat Janmaat weten aan belangenbehartiger Sport Promotion. "Een prachtige club natuurlijk, met het imponerende stadion en het Legioen. Dat wordt straks kippenvel als ik uit die helikopter mag stappen, weet ik nu al."

Eerder tekenden Roda JC-middenvelder Ruud Vormer en John Goossens van N.E.C. een contract in de Kuip. Ook die spelers kosten Feyenoord niets, omdat hun verbintenissen komende zomer aflopen.

Sutil overweegt sabbatical

Adrian Sutil werd gisteren door de rechter in München veroordeeld tot achttien maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 200.000 euro voor het aanvallen van Genii Capital-medeoprichter Eric Lux. De Duitser overweegt om in beroep te gaan en ook om zijn carrière even te onderbreken.

Sutil racete de afgelopen jaren voor het Formule 1-team Force India, maar werd daar voor dit seizoen vervangen door Nico Hülkenberg. Daarom bezint hij zich nog op zijn F1-toekomst. "Ik ben vooral blij dat het allemaal achter de rug is en de lucht geklaard is tussen meneer Lux en mijzelf," zei Sutil tegen Auto Motor und Sport. De Duitser weet nog niet of hij in beroep zal gaan. "Daar moeten we nog rustig over nadenken," zei de rijder die in de rechtszaal volhield dat het een ongeluk was.

Sutil zal nu met zijn manager Manfred Zimmermann om tafel gaan om zijn toekomst te bespreken. "We moeten maar eens gaan overleggen over wat het beste is," zei de manager die ontkent dat Sutil door de veroordeling ook nog door autosportfederatie FIA gestraft kan worden. "De FIA vindt dat het een privé-aangelegenheid is. Op dat vlak zal het waarschijnlijk dus geen consequenties hebben."

[WTCC] Race in Argentinië geschrapt

De coureurs in het World Touring Car Championship zullen dit jaar Argentinië niet aan gaan doen. De race in Zuid-Amerika stond onder voorbehoud voor 8 juli op de kalender, maar zal nu vervangen gaan worden door een race die op 29 april in Europa verreden zal gaan worden.

Naar verluidt hebben de lange onderhandelingen met de regionale overheid in Argentinië de organisatie van het WTCC genoopt om de race voor dit jaar te schrappen. De bedoeling is om in 2013 wel te gaan rijden in het Zuid-Amerikaanse land. Door deze omzetting zullen zes van de twaalf raceweekenden in Europa worden gehouden.

Vroeger

De FOK!weblog bestaat alweer tien jaar! Een mooi moment om eens terug te kijken wat er tien jaar geleden wel en niet was. YouTube, Twitter, Hyves of Facebook waren er nog niet. Wel waren er 1337 flash animaties en ook kon je gewoon online opzoeken wanneer je stierf zonder een dure sms te sturen. Bill Gates was tien jaar geleden allang dood, Arie was geen  vrienden met Piet en als je je verveelde kon je jezelf hiermee uren vermaken. The Realdoll was toen een feit, al was dit (sfw) destijds de porn voor geeks. Ook was het gebruikelijk om elkaars creaties te beoordelen. Tot slot wordt het ook eens tijd om een jubileum van dit grapje te vieren wat nog steeds regelmatig voorbij komt in de submitbox.

Humble Bundle naar Android

De Humble Bundle, een kleine verzameling indie-games die zo duur zijn als je zelf wilt, komt ook naar Android. De games zijn dit keer Anomaly: Warzone Earth, Osmos en EDGE. Degene die meer uitgeeft dan het gemiddelde krijgt ook World of Goo.

Je kunt de games aanschaffen via de website waar je ook kunt aangeven of en welk deel naar de makers, het goede doel of de organisatie gaat. De games zijn overigens niet alleen geschikt voor je Android-toestel, je kunt ze ook op je pc of Mac spelen. Je krijgt dus eigenlijk twee keer dezelfde bundel.

De gemiddelde prijs die men betaald heeft staat op dit moment op $ 5,91 en wordt steeds hoger. Wil je dus relatief goedkoop die gratis versie van World of Goo, dan moet je snel zijn. 

Kaz Hirai wordt CEO bij Sony

Kaz Hirai is door Sony benoemd tot president-directeur van het bedrijf. De man die groot is geworden op de PlayStation-divisie, en bekend is van zijn Riiiiiiiidge Raaaaaaacer uitspraak tijdens de E3 in 2006, start per 1 april in zijn nieuwe functie.

Er gingen al een tijdje geruchten over de promotie van Hirai, maar nu zijn ze eindelijk bevestigd. Howard Stringer, de huidige baas bij Sony krijgt een plekje bij de Raad van Bestuur zodra Yotaro Kobayashi met pensioen gaat in juni. 

Hirai is door het dolle heen en ziet het als een uitdaging om Sony te besturen in deze economisch moeilijke tijden. Hij wil de drie core-bezigheden bij Sony, fotografie, mobiele telefonie en games, versterken en laten groeien. Daarnaast is het heropbouwen van een goede positie op de tv-markt een grote uitdaging die Sony aan moet gaan.

Assange zet strijd tegen uitlevering voort

Bij het Britse hooggerechtshof begint woensdag de behandeling van het beroep dat Wikileaks-oprichter Julian Assange heeft aangetekend tegen zijn uitlevering aan Zweden. Het is de laatste mogelijkheid van Assange om zijn uitlevering, waarmee twee lagere rechtbanken hebben ingestemd, te voorkomen.

Justitie in Zweden wil de 40-jarige Assange verhoren in verband met de beschuldiging dat hij tijdens een bezoek aan het land in 2010 twee vrouwen heeft verkracht. Assange is bang dat Zweden hem zal uitleveren aan de Verenigde Staten, waar vooral het Pentagon een appeltje met hem te schillen heeft. De publicatie van geheime Amerikaanse documenten door Wikileaks bracht het Amerikaanse corps diplomatique ernstig in verlegenheid.

Voor de behandeling van het beroep zijn twee dagen uitgetrokken. De uitspraak wordt over enkele weken verwacht.


Assange zet strijd tegen uitlevering voort (Foto: Novum)

Woningen ontruimd om brand in hennepkwekerij

De brandweer heeft woensdagnacht acht woningen in Rotterdam ontruimd nadat brand was ontstaan in een hennepkwekerij in een garagebox. Drie slachtoffers zijn met rookvergiftiging opgenomen in het Erasmus MC. Dat meldt de politie woensdag. Vier andere bewoners zijn opgevangen door de politie.

De brand ontstond rond 01.30 uur in de Coloniastraat in de wijk Delfshaven. De vlammen sloegen van de hennepkwekerij over naar bovengelegen woningen. De brandweer moest diverse sloopwerkzaamheden uitvoeren om het vuur te bereiken. Na twee uur was de brand onder controle.

De politie stelt een onderzoek in.

'Bestuur Vestia op zijspoor gezet'

Het bestuur van Vestia is aan de kant gezet. Dat meldt de NOS woensdag. De noodlijdende Rotterdamse woningcorporatie, de grootste van Nederland, was niet direct bereikbaar voor een reactie.

Ondertussen kan minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) geen kant op met Vestia. Dat schrijft het Financieele Dagblad. De woningcorporatie zit financieel aan de grond maar ondertoezichtstelling door de minister zou de situatie verergeren.

De banken zouden in dat geval direct hun geld kunnen opeisen. Volgens het FD opereert de minister daarom terughoudend en grijpt ze vooralsnog niet in. Kamerleden worden alleen vertrouwelijk geïnformeerd en zeggen niets over de situatie bij Vestia.

Vestia raakte in ernstige financiële problemen door beleggingen in financiële producten die de corporatie hadden moeten beschermen tegen lage rente, aldus de krant.

Het Rotterdamse Vestia wilde zich verzekeren tegen een hogere rente. In plaats van premie te betalen besloot Vestia het risico over te nemen, aldus de krant. Nu de rente de afgelopen jaren sterk is gedaald en al lange tijd historisch laag staat, blijkt de situatie voor Vestia onhoudbaar.

Eerder deze week kondigden andere woningcorporaties aan om eventueel bij te springen, waardoor Vestia toegang kreeg tot een nieuw krediet van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw.

Nederlandse wintertransfers gedaald

In Nederland is in de afgelopen transferperiode de overschrijving van 103 voetballers afgerond. Vorig jaar tekenden 130 spelers in de winterperiode een contract bij een nieuwe club. Dat meldt de KNVB woensdag. 39 spelers vonden pas in het laatste uur voor de deadline een nieuwe club.

De ploegen lieten gezamenlijk 21 spelers naar het buitenland vertrekken, terwijl veertig spelers de omgekeerde weg bewandelden. Het aantal binnenlandse transfers lag in januari op 42. Van de 103 overschrijvingen gaat het bij 36 spelers om een tijdelijke overstap.

Crewwijzigingen januari

Het eerste overzicht met crewwijzigingen voor 2012 is louter slecht nieuws. Er vertrokken in de maand januari maar liefst vijf crewleden, allemaal omdat ze helaas geen tijd meer hadden voor FOK!games.

Als eerste noemen we Nebo. Nebo was één van de veteranen in de crew en is een flinke tijd eindredacteur geweest. Hoogtepunt van Nebo was ongetwijfeld de E3 vorig jaar waar hij flink wat artikelen over schreef. Nebo, bedankt voor al je werk. Succes met je studie!

Mendelboaz heeft besloten om gamen een kleinere plek te geven in zijn leven en kiest voor zijn andere hobby: Freddy Krueger-handschoenen maken en verkopen. Mocht je interesse hebben, je kunt via PM contact met hem opnemen. Mendel, heel veel succes met je nieuwe hobby!

Naast alle gewone redacteuren namen we helaas ook afscheid van één van onze designers. Very heeft naast zijn werk te weinig tijd voor FOK!games. Hij maakte onder andere de headers en leaders voor de GOTY-awards. Very, onwijs bedankt voor de mooie stukken die je hebt gemaakt!

Op FOK!games hebben we sinds een aantal maanden elke eerste dag van de maand een overzicht met daarin vijf gametips voor die maand. Dit idee komt van QuincydeKoster en hoewel hij stopt blijft zijn idee voortbestaan. Quincy heeft het de komende tijd te druk met school en stage en moest daarom FOK!games laten schieten. Succes met je stage!

Tot slot nemen we afscheid van KevWatch. Hij gaat ook beginnen aan een lange stage waardoor FOK!games helaas niet meer in zijn schema past. Wel is de planning dat KevWatch na zijn stage weer terugkomt, dus dit is enkel een tijdelijk tot ziens gelukkig. Succes met je stage, en tot snel!

Mocht je je afvragen of er niet heel veel crewleden gestopt zijn de afgelopen tijd, dat klopt. We starten zeer spoedig met een nieuwe sollicitatieronde, dus bereid je maar vast voor als je interesse hebt!

City huurt Pizarro van AS Roma

Manchester City is dun gezaaid in de spelers en daarom hebben ze kort voor het sluiten van de transfermarkt nog maar een speler gehuurd. Daniel Pizarro komt voor een half jaar over van AS Roma. Dit maakt Manchester City bekend op haar website.

Manchester City-trainer Roberto Mancini kent Pizarro nog van zijn tijd bij Inter Milan, waar ze in 2006 de landstitel wisten te winnen. Hij kwam niet meer voor in de plannen van AS Roma getuige de zeven duels die hij tot dusverre speelde dit seizoen. Dit bekent voor Nigel de Jong nog maar een concurrent.

Pizarro is al speler van AS Roma sinds 2006, waar hij in totaal 148 wedstrijden voor heeft gespeeld. Eerder kwam hij uit voor Inter Milan, Universidad de Chile, Udinese en Santiago Wanderers.

Zus van Nick en Aaron Carter overleden

Zangeres Leslie Carter, de zus van Nick en Aaron Carter, is dinsdag in New York overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van de familie aan het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood. Het is niet bekend wat de doodsoorzaak van de 25-jarige Carter is.

"Onze familie rouwt. Het is een privéaangelegenheid", laat de familie Carter weten in een verklaring. "We zijn diep getroffen door het verlies van onze lieve zus, dochter en kleindochter Leslie Carter."

Leslie tekende in 1999 een platencontract. Haar single Like Wow staat op de soundtrack van de film Shrek. De zus van Backstreet Boy Nick Carter was getrouwd met Mike en had een dochter van tien maanden oud.

Wolves huren Bassong van Tottenham

Wolverhampton Wanderers heeft zich ternauwernood weten te versterken met Sebastien Bassong. De verdediger wordt gehuurd van Tottenham Hotspur. De Kameroense international komt tot het eind van het seizoen over, zo meldt Wolverhampton via de officiële clubsite. Bassong kwam bij Tottenham op een zijspoor terecht, waarna trainer Harry Redknapp dinsdagavond al liet weten dat hij verwachtte dat de verdediger nog verhuurd zou worden.

De deal kwam gisteravond echter pas laat tot stand. Eerder wist Wolverhampton ook Emmanuel Frimpong op huurbasis over te nemen van Arsenal. De verdediger blijft net als Bassong tot het einde van het seizoen.

Redknapp hoopt overigens dat het vertrek van Bassong ruimte maakt voor de komst van Ryan Nelsen van Blackburn Rovers. De Nieuw-Zeelander is transfervrij en Redknapp liet weten al tijden gecharmeerd te zijn van de stopper.

[NBA] Nipte zege voor Memphis op Denver

Memphis Grizzlies heeft een kleine overwinning op Denver Nuggets in de NBA geboekt. De Grizzlies maakten door een 100-97 zege een einde aan een reeks van vier nederlagen. Ovinton J'Anthony Mayo maakte 35 seconden voor tijd de winnende driepunter. Rudy Gay en Marc Gasol waren met elk twintig punten topscorers.

Los Angeles Lakers was in eigen huis met 106-73 te sterk voor Charlotte Bobcats. Kobe Bryant nam zijn ploeg met 24 punten weer eens bij de hand. Andrew Bynum voegde daar twintig punten aan toe voor de Lakers. Voor Charlotte Bobcats was het al de negende nederlaag op rij.

Carmelo Anthony leidde de New York Knicks naar een 113-86 zege op Detroit Pistons. De van blessures teruggekeerde Anthony nam 25 punten voor zijn rekening. De Knicks gingen in hun laatste drie duels nog onderuit. Boston Celtics zette met 93-90 Cleveland Cavaliers aan de kant. Paul Pierce was met 20 punten topscorer bij de Celtics.

Overige uitslagen
Toronto Raptors - Atlanta Hawks 77-100
Indiana Pacers - New Jersey Nets 106-99
Golden State Warriors - Sacramento Kings 93-90


Nipte zege voor Memphis op Denver (Foto: Novum)

Linkdump Woensdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en  andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen  plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer:   

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, heb jij ook een tip? Drop jouw bijdrage maar in onze submit.

[Copa del Rey] Bilbao met een been in finale

Athletic Bilbao heeft dinsdag een stap gezet op weg naar de finale van de Copa del Rey. In de heenwedstrijd van de halve eindstrijd van het Spaanse bekertoernooi werd met 2-1 gewonnen van het nietige Mirandes. Fernando Llorente scoorde beide doelpunten van de bezoekers in de eerste helft. In blessuretijd zorgde Ander Lambarri voor de aansluitingstreffer. De return in Bilbao staat voor volgende week op het programma.

Mirandes, dat op weg naar de laatste vier Primera Divisiónploegen Villarreal, Racing Santander en Espanyol uitschakelde, had in het eerste halfuur weinig in te brengen. Llorente opende na zeventien minuten de score en verdubbelde de marge negen minuten later. Daarna haalde Athletic de voet van het gaspedaal.

Met name na rust kreeg Mirandes de kans om mee te gaan doen in de wedstrijd. Dat deed de thuisploeg vol overgave, maar het vergat daarbij niet om te verdedigen. Achterin hield Mirandes de deur dicht, maar ook voorin ging de bal er niet in. Pas in blessuretijd scoorde de thuisploeg nog. Lambarri schoot knap raak na een pass van Cesar Caneda.

Pienaar keert tijdelijk terug bij Everton

Steven Pienaar keert tot het einde van het seizoen terug bij Everton. De 29-jarige middenvelder wordt voor een halfjaar gehuurd van Tottenham Hotspur. Pienaar verliet de ploeg van John Heitinga en Royston Drenthe een jaar geleden voor de Spurs, maar zijn periode in Londen werd tot dusverre geen succes.

Tottenham raakt naast de Zuid-Afrikaan ook Roman Pavlyuchenko kwijt. De Russische spits vertrekt naar Lokomotiv Moskou in zijn geboorteland. De 30-jarige Pavlyuchenko kwam in 3,5 jaar tot 78 competitieduels en 21 treffers voor de Spurs. De ploeg van trainer Harry Redknapp haalde met Louis Saha al een vervanger binnen.

Hockeysters treffen Nieuw-Zeeland in kwartfinale

De Nederlandse hockeysters nemen het donderdag in de kwartfinale van de Champions Trophy op tegen Nieuw Zeeland. De ploeg van bondscoach Max Caldas behaalde de eerste plaats in de poule, omdat Groot-Brittannië 'slechts' met 3-1 won van China. Oranje rekende eerder op dinsdag eenvoudig af met Japan: 4-1.

Voor Nederland waren Maartje Paumen en Kim Lammers elk twee keer trefzeker, waardoor Nieuw-Zeeland de volgende tegenstander is. Dat duel in het Argentijnse Rosario begint om 16.30 uur Nederlandse tijd.

Dodental Oekraïense kou boven 40

Het dodental door de extreme winterkou in Oekraïne is opgelopen tot 43. Zeker 28 mensen zijn op straat doodgevroren. Ziekenhuizen hebben sinds afgelopen vrijdag 723 mensen opgenomen met bevriezingsverschijnselen. Dat meldde het ministerie van Noodtoestanden in Kiev woensdag.

Dinsdag had Oekraïne 30 winterdoden geteld, een dag eerder was sprake van 18 sterfgevallen.

De temperaturen in Oekraïne zijn gezakt tot ver onder nul. In het westen van het land vriest het 30 graden.

Dodental Oekraïense kou boven 40
Dodental Oekraïense kou boven 40 (Foto: ANP)

Vader opgepakt voor prostitueren en misbruik dochters

Een 54-jarige Rotterdammer is op schiphol aangehouden op verdenking van het misbruiken en prostitueren van zijn drie dochters. De dochters van 23, 24 en 27 jaar werden jarenlang als prostituee aan het werk gezet en zouden daarmee honderdduizenden euro's voor hun vader hebben verdiend.

Ook zou hij zijn dochters jarenlang seksueel hebben misbruikt. De Rotterdammer werd vrijdag 13 januari door de marechaussee al aangehouden toen hij op Schiphol aankwam na een reis naar Suriname. In het belang van het onderzoek heeft de Koninklijke Marechaussee de aanhouding pas woensdag bekendgemaakt. 

Uit onderzoek van de Rotterdamse politie bleek dat de drie vrouwen op verschillende plaatsen in Nederland aan het werk werden gezet. Ze werden aangetroffen in bordelen in Rotterdam en in Noord-Brabant.

De bordelen trokken al in 2009 aan de bel met vermoedens over mensenhandel, maar de politie kon pas twee weken geleden na aangifte van de dochters ingrijpen. Het onderzoek loopt nog en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Vader prostitueert en misbruikt 3 dochters
Vader prostitueert en misbruikt 3 dochters (Foto: ANP)

Netanyahu opnieuw gekozen tot leider Likud

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag de strijd om het leiderschap van de Likud-partij gewonnen. Hij versloeg kolonistenleider Moshe Feiglin die het voor de vierde keer tegen Netanyahu opnam.

Volgens een woordvoerder van de Likud-partij kreeg Netanyahu ruim 75 procent van de stemmen. In zijn overwinningstoespraak zei Netanyahu dat Likud Israël op verantwoordelijke wijze blijft leiden. "We staan voor grote problemen, problemen waar geen ander land ter wereld voor staat en ik geloof dat we deze kunnen overwinnen op de manier van Likud", aldus de premier.

Van tevoren werd al verwacht dat Netanyahu de strijd in zijn voordeel zou weten te beslissen. Toch is het relatief goede resultaat van Feiglin een teken dat veel Likud-leden van mening zijn dat de premier zich te soft opstelt als het gaat om het sluiten van vrede met de Palestijnen.

Toen hij in 2009 premier werd stemde Netanyahu in met het idee van een onafhankelijke Palestijnse staat. Hij joeg hiermee de hardliners binnen de Likud-partij tegen zich in het harnas. De hardliners menen dat Israël de Westelijke Jordaanoever niet moet opgeven. Om de hardliners tegemoet te komen kwam de Israëlische regering dinsdag met financiële prikkels om het wonen in joodse nederzettingen aantrekkelijker te maken.

Veel blessures door schaatsen

Schaatsen is een sport met een grote kans op blessures. Jaarlijks melden zich gemiddeld 6900 geblesseerde schaatsers op een afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis.

480 van hen worden in het ziekenhuis opgenomen. Dat blijkt uit onderzoek van www.voorkomblessures.nl die Consument en Veiligheid woensdag heeft gepubliceerd.

De helft van de behandelde schaatsers loopt een fractuur op. Een derde van de schaatsblessures is een polsbreuk. 4 procent van de geblesseerden wordt behandeld voor hersenletsel.

Veel blessures door schaatsen
Veel blessures door schaatsen (Foto: ANP)

Dode man op straat in Arnhem

Op de Dr. Willem Dreessingel in Arnhem is dinsdagavond laat een dode man aangetroffen. Dat heeft een woordvoerster van de politie gezegd. De politie sluit niet uit dat de man, die rond 21.45 uur op de Willem Dreessingel werd gevonden, door een misdrijf is omgekomen.

In een woning aan de Klaproosstraat in Arnhem, zo'n tien minuten rijden daarvandaan, had de politie kort daarvoor een gewonde vrouw aangetroffen. Volgens de woordvoerster zijn haar verwondingen ernstig en houdt de politie er rekening mee dat zij is mishandeld. De vrouw ligt in het ziekenhuis. 

Een politiewoordvoerder zei dat de politie een melding over de gewonde vrouw had gekregen maar kan nog niet zeggen of de zaken met elkaar te maken hebben.

Joram Lürsen regisseert film over André Hazes

Joram Lürsen gaat de film over het leven van André Hazes regisseren. De regisseur heeft al urenlange gesprekken gevoerd met André's weduwe Rachel en jongere broer Theo. "Als filmmaker is het maken van een film over een volksheld als André Hazes aantrekkelijk", zegt hij woensdag in De Telegraaf.

Hazes, die in 2004 op 53-jarige leeftijd overleed, is volgens Lürsen een icoon. "Alleen al het feit dat elke Nederlander, van corpsbal tot doorsnee gezin uit Almere en koninklijk huis, liedjes van hem kan meezingen, maakt hem uniek."

Lürsen, die ook de film Alles Is Liefde regisseerde, wil er geen 'pikzwarte film' van maken. "Maar ik ga de heftigheid van André's bestaan niet uit de weg. Zijn jeugd was verschrikkelijk", vertelt de regisseur. "De armoede, het drankgebruik van zijn vader, die steeds tegen André riep dat hij waardeloos was en nooit iets zou bereiken."

Met acteurs voor de film is Lürsen nog niet bezig. "Als ik een Hazes zoek om daarmee terug te blikken, weet ik er al een. Michiel Romeyn zingt elke keer als hij opbelt Hazes-liedjes door de telefoon", zegt Lürsen. "Maar nee, eerst het script. Dan weet ik ook precies wat we nodig hebben."

Lürsen wil dat de film in september 2014, tien jaar na de sterfdatum van de volkszanger, in de bioscoop draait.

Man in Afghaans uniform doodt NAVO-militair

Een man in een uniform van het Afghaanse leger heeft dinsdag een militair van de NAVO-vredesmacht ISAF doodgeschoten. Dat heeft de ISAF woensdag laten weten.

Het incident had plaats in het zuiden van Afghanistan. De nationaliteit van het slachtoffer is niet bekendgemaakt.

Ruim anderhalve week geleden schoot een Afghaanse militair vier ongewapende Franse militairen dood. De Franse president Nicolas Sarkozy legde de Franse militaire activiteiten in Afghanistan daarna enkele dagen stil.

Man in Afghaans uniform doodt NAVO-militair
Man in Afghaans uniform doodt NAVO-militair (Foto: ANP)

'Minder letten op Grieks tekort'

Griekenland moet zich sterker richten op de structurele hervorming van de economie en minder op het terugdringen van het overheidstekort. Dat zei het hoofd van de IMF-missie in het land, Poul Thomsen, woensdag in de Griekse krant Kathimerini.

"We zullen wat rustiger aan moeten doen met bezuinigingen en moeten de invoering van hervormingen aanzienlijk versnellen", zei Poulsen over de eisen die door de internationale geldschieters aan Griekenland worden gesteld. De Griekse economie zit al jarenlang in een diepe recessie, waarvan het einde door alle forse bezuinigingen nauwelijks in zicht is.

Het IMF onderzoekt momenteel samen met de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Unie of Griekenland genoeg vorderingen maakt om in aanmerking te komen voor het volgende deel van de al beloofde noodkredieten. Poulsen verwacht dat de 'trojka' zijn onderzoek "binnen enkele dagen" kan afronden.

'Minder letten op Grieks tekort'
'Minder letten op Grieks tekort' (Foto: ANP)

Greenpeace verlaat blokkade vissersschip IJmuiden

Greenpeace heeft een actie waarbij een groot vissersschip in de haven van IJmuiden werd geblokkeerd dinsdagnacht beëindigd. Het schip had dinsdag om 18.00 uur moeten vertrekken en dat is voorkomen, meldt Greenpeace. De actievoerders zijn vertrokken, maar het schip zit nog wel met een staalkabel aan de kade verankerd.

De milieuorganisatie vindt dat staatssecretaris van Visserij Henk Bleker (CDA) nu aan zet is. "Hij moet kiezen voor een duurzame hervorming van het Europese Visserijbeleid", stelt campagneleider oceanen bij Greenpeace Pavel Klinckhamers.

Actievoerders ketenden de Maartje Theadora dinsdag aan de kade vast. Zij wilden zo voorkomen dat het schip 'de wereldzeeën plundert'. Het schip zou met gemak tweehonderd ton vis per dag vangen

"Er zijn simpelweg te veel van dit soort enorme schepen voor te weinig vis", stelde Klinckhamers dinsdag al. De supertrawlers verplaatsen zich volgens Greenpeace steeds verder naar andere regio's omdat er steeds minder vis in de zeeën rondom Europa is. "Wij blijven actie voeren tegen dit soort monstertrawlers totdat de politiek haar verantwoordelijkheid neemt."

Romney neemt voorsprong op Gingrich in Florida

Door de Republikeinse voorverkiezingen in Florida te winnen heeft Mitt Romney dinsdag een belangrijke voorsprong gekregen in de strijd om de Democratische president Barack Obama uit te dagen. Romney was zijn voorsprong kwijtgeraakt toen Newt Gingrich de voorverkiezingen in South Carolina won. Florida is echter veruit de grootste van de eerste vier staten waar voorverkiezingen werden gehouden.

Toen 98 procent van de districten de stemmen had geteld, stond Romney op 46 procent en Gingrich op 32 procent. Gingrich heeft de strijd nog niet opgegeven. Hij is al twee keer teruggekomen nadat zijn kansen verkeken leken. Een herstel van de nederlaag van dinsdag kan echter behoorlijk moeilijk worden.

Romney heeft veel meer geld te besteden en een betere organisatie. Ook worden deze maand voorverkiezingen in Michigan en Nevada gehouden, waar Romney een stuk populairder is.

'15 miljard aan bezuinigingen in kaart gebracht'

Het kabinet heeft voor vijftien miljard aan bezuinigingen in kaart gebracht. Structurele hervormingen in de zorg, de sociale zekerheid en de woningmarkt zijn onvermijdelijk geworden, staat volgens De Telegraaf in een vertrouwelijke ambtelijke notitie.

Onder de opties die ambtenaren hebben geïnventariseerd is het beperken van de hypotheekrenteaftrek. Ook het verhogen van de pensioenleeftijd in 2025 naar 68 jaar wordt als een mogelijkheid gezien. Het gaat om een 'keuzemenu'. Begin volgende maand gaan VVD, CDA en gedoogpartner PVV onderhandelen over welke opties uit de lijst moeten worden gekozen.

Het ontkoppelen van uitkeringen van de lonen zou over een langere periode 16,3 miljard euro in het laatje brengen. Verder worden ingrepen in de huurtoeslagen overwogen. Het inkorten van de ww-duur van 38 maanden naar een jaar en het versoepelen van het ontslagrecht moet 2,85 miljard euro opbrengen. Een spitsheffing zou 3,3 miljard euro moeten opbrengen.

Een ander voorstel is de werkgevers op te laten draaien voor het eerste halfjaar van de ww-uitkering. Ze zouden mensen die ze ontslaan dan actiever helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Ook het verlagen van de ww-uitkering van 75 naar 70 procent van het laatstverdiende loon wordt genoemd.

Het verlagen van de belastingvrije reiskostenvergoeding naar twaalf cent is al eerder genoemd, maar ook het volledig afschaffen van die vergoeding zou een optie zijn. Door de bijdrage aan ontwikkelingssamenwerking te verlagen is volgens de ambtenaren 3,7 miljard euro te besparen.

De budgetten voor ouderenparticipatie en scholing worden ook op de korrel genomen. Bij de zorg wordt onder meer het verhogen van het eigen risico en een eigen bijdrage van 2,50 euro voor medicijnen overwogen.

NRC Handelsblad becijferde vorige maand dat volgend jaar zeker zeven miljard euro extra moet worden bezuinigd. Nederland moet dan volgens Europese afspraken het begrotingstekort hebben teruggebracht tot drie procent. Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) zei toen dat het afhangt van de cijfers waar het Centraal Planbureau (CPB) binnenkort mee komt. Zodra die er zijn, gaan VVD, CDA en PVV onderhandelen.

Grand Slam Tennis 2 laat Roland Garros zien

EA Sports heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor Grand Slam Tennis 2. In de video laten de makers de gravelbanen zien van de prestigieuze Tennis Club de Paris. Naast de huidige sterren zoals Nadal en Federer zien we ook legendarische tennishelden in de onder andere Martina Navratilova en Björn Borg.

Grand Slam Tennis 2 komt 10 februari uit op Xbox 360 en PlayStation 3.

Pc-release Prototype 2 uitgesteld

Radical Entertainment heeft via een bericht op Facebook aangekondigd dat de pc-versie van Prototype 2 is uitgesteld. Pc-gamers zullen tot 24 juli moeten wachten voordat zij de avonturen van James Heller kunnen beleven. Er is geen reden gegeven voor het uitstel, maar Radical Entertainment heeft meer nieuws beloofd in de komende tijd. 

De nieuwe datum ligt na de eerder aangekondigde RadNet-edition van het spel. Voor pc is deze versie niet aangekondigd. Het is dan ook mogelijk dat de pc-versie van het spel deze contentupdates meegeleverd krijgt.

Prototype 2 komt 24 april uit op Xbox 360 en PlayStation 3.

'Afghaans leger werkt met Taliban'

Afghaanse politiemensen en militairen werken samen met de Taliban. Dat staat in een geheim rapport van de NAVO, waarover de BBC woensdag bericht.

Volgens het rapport groeit de invloed van de Taliban in regio's wanneer daar militairen van de NAVO-vredesmacht ISAF vertrekken. Afghaanse veiligheidstroepen leggen de Taliban vaak niets in de weg. In een aantal gevallen krijgen de Taliban de actieve steun van het Afghaanse leger en de politie, aldus het rapport.

Verder blijkt uit het document dat er vanuit de Afghaanse bevolking steun voor de Taliban blijft. "Vaak geven Afghaanse burgers de voorkeur aan de Taliban boven de regering. Doorgaans komt dat door corruptie binnen de regering."

In het geheime NAVO-rapport is ook aandacht voor de steun van de Pakistaanse geheime dienst (ISI) aan de Taliban. De ISI zou de Taliban direct steunen en op de hoogte zijn van de verblijfplaats van belangrijke leiders van de opstandige beweging.

Het rapport is gebaseerd op 27.000 ondervragingen van onder meer 4000 opgepakte leden van de Taliban en het terreurnetwerk al-Qaeda.

Aisha Gadhafi wil broer Seif helpen

Aisha Gadhafi, dochter van wijlen de Libische leider Moammar Gadhafi, heeft dinsdag een verzoek ingediend bij het Internationale Strafhof (ICC) om de rechters van informatie te voorzien. Die informatie kan de rechters volgens Aisha helpen hun volgende stap te bepalen in de zaak tegen haar broer Seif al-Islam. Ze wil naar eigen zeggen de belangen van Seif beschermen.

Het ICC heeft Seif (42) aangeklaagd voor misdaden tegen de menselijkheid vanwege zijn betrokkenheid bij het gewelddadige optreden tegen antiregeringsdemonstranten die in opstand kwamen tegen het bewind van zijn vader. Maar Seif wordt nog altijd in Libië vastgehouden sinds hij in november in het zuiden werd gearresteerd en heeft geen contact met de buitenwereld.

De nieuwe leiders in Libië willen Seif berechten, maar eerst moeten ze de rechters in Den Haag ervan overtuigen dat hij een eerlijk proces krijgt op basis van dezelfde aanklachten als die in de zaak van het ICC.

Aisha Gadhafi heeft haar twijfels over een eerlijk verloop van de berechting van Seif en wil de rechters details geven van pogingen die ze heeft ondernomen om met hem in contact te komen alsmede van twee telefoongesprekken met de Libische openbaar aanklager. "Uit deze telefoongesprekken kan worden afgeleid dat de Libische autoriteiten die beweren het onderzoek naar Seif al-Islam Gadhafi te leiden, weigeren met internationale juridische raadgevers te spreken", aldus het verzoek.


Aisha Gadhafi wil broer Seif helpen (Foto: Novum)

Iran begint Spaanstalige tv-zender

Iran heeft dinsdag een Spaanstalige televisiezender gelanceerd. President Mahmoud Ahmadinejad zei met zoveel woorden dat de zender, Hispan TV, is bedoeld om tegenwicht te bieden aan de dominantie van het Westen.

Iran haalt de banden met landen in Latijns-Amerika de laatste tijd aan. Deze maand bezocht Ahmadinejad Cuba, Venezuela, Nicaragua en Ecuador. Op de 24-uurszender zullen nieuwsuitzendingen, documentaires en speelfilms te zien zijn. Hispan TV verzorgde al sinds oktober proefuitzendingen.

Ahmadinejad noemde de zender bij de lancering 'een middel om de betrekkingen tussen de volken en regeringen van Iran en Spaanssprekende landen te verbeteren'. Iran heeft ook een Engelstalige en een Arabische televisiezender.

XS4ALL op zwart uit protest tegen blokkade-eis

Internetprovider XS4ALL heeft aangekondigd zijn website woensdag op zwart te zetten. Op deze wijze wil de provider protesteren tegen de eis om The Pirate Bay te blokkeren, die het bedrijf door de rechter opgelegd heeft gekregen.

Net als Ziggo moet XS4ALL vanaf woensdag torrentsite The Pirate Bay blokkeren voor al haar klanten. Dit heeft de rechtbank van Den Haag bepaald, in een zaak die aangespannen is door Stichting Brein. Beide providers hebben aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

In een opiniestuk in het Financieele Dagblad kondigden advocaten van XS4ALL dinsdag al aan dat de website op zwart gaat. Volgens de advocaten wordt door het vonnis ook rechtmatige content gecensureerd. Ook het feit dat Brein de lijst met domeinen en ip-adressen die geblokkeerd moeten worden steeds mag uitbreiden, is de advocaten een doorn in het oog.

Andere providers, waaronder UPC, KPN en T-Mobile, zijn door Brein ook verzocht om The Pirate Bay te blokkeren. Deze providers hebben unaniem aangegeven geen gehoor te geven aan deze oproep.

De blokkade van The Pirate Bay is overigens makkelijk te omzeilen. Dit blijkt ook uit een proef die FOK! gedaan heeft.

XS4ALL op zwart
Website XS4ALL op zwart

Kerk afgebrand in Macedonië

Een orthodox-christelijke kerk is maandag in Macedonië deels door brand verwoest op een moment dat de etnische spanningen tussen christenen en moslims in het Balkanland hoog oplopen. Dat hebben de Macedonische autoriteiten dinsdag gezegd.

De uitdossingen waarin deelnemers aan het jaarlijkse Vevcani-festival op 13 januari de straat opgingen, schoten veel moslims in het verkeerde keelgat. Het festival, dat naar verluidt al zo'n veertienhonderd jaar gevierd wordt, trekt duizenden mensen, die zich doorgaans hullen in uitbundige kostuums en vreemde maskers.

Dit jaar gingen sommige mannen verkleed als vrouwen in boerka, terwijl ze de spot dreven met de Koran. Zij wekten hiermee de woede van de moslimgemeenschap. Zaterdag kwam het her en der al tot kleine schermutselingen, waarbij ook een kerk in het dorp Labunista het moest ontgelden.

FOK!filmtips van de dag: The Fountain

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

The Last Legion

Vandaag is het weer een fijne filmavond op de televisie. RTL7 is de zender van de avond. Om 20.30 uur is op die zender de film The Last Legion (2007) te zien. In de film zien we de belevenissen van een groep Romeinse soldaten die in het Verenigd Koninkrijk op zoek moeten naar de ontvoerde keizerlijke troonopvolger Romulus Augustulus. Regisseur Doug Lefler maakte eerder naam als regisseur van tv-series zoals Hercules: The Legendary Journeys en Xena: Warrior Princess.

The Fountain 01

Om 22.30 uur is op RTL7 de FOK!filmtip van de dag. The Fountain is een film die je eigenlijk niet goed uitleggen kan zonder een spoiler weg te geven. The Fountain bestaat namelijk uit een drietal verhalen die elk in een ander tijdstip afspelen en die elk een andere visie geven op het einde van een leven. Deze film is als een sprookje voor volwassenen. Een rolprent die nog dagenlang in je hoofd kan blijven rondspoken. Voor de enkeling die nog twijfelt: deze film is van Darren Aronofsky, die ook de cultklassieker Pi, The Wrestler, Black Swan en het sublieme Requiem For A Dream heeft geregisseerd. En dan noem ik nog niet eens de prachtrollen van onder meer Hugh Jackman, Rachel Weisz en Ellen Burstyn.

The Fountain 02

Voor de nachtbrakers en langslapers is er tenslotte om 01.10 uur op BBC1 de film Man on the Moon met onder meer Jim Carrey, Danny DeVito en Courtney Love. De film gaat over het, best wel treurige, leven van de acteur Andy Kaufman. Kaufman begon zijn leven als standup komediant maar heeft daar maar weinig succes mee. Dat verandert als hij zich gaat richten op het imiteren van Elvis Presley. Kaufman breekt door bij het grote publiek als Latka Gravas in de serie Taxi. Nadat zijn televisiecarrière in het slop is geraakt probeert Kaufman een nieuwe start als professioneel worstelaar. Man on the Moon is een film die bewijst dat Carrey ook ontzettend goed serieuze rollen kan spelen.

Man On The Moon

Veel film kijkplezier.

WikiLeaks lekt nog steeds ondanks geldgebrek

Klokkenluiderssite WikiLeaks is nog steeds actief, ondanks een bankenblokkade en de arrestatie van voorman Julian Assange, die woensdag voor het Britse Hooggerechtshof verschijnt. Het hof buigt zich over de mogelijke uitlevering van Assange aan Zweden.

De zaak leidt de aandacht af waar het Wikileaks eigenlijk om begonnen was; het publiceren van allerhande overheidsdocumenten. De laatste campagne ging in december van start en heet The Spy Files. Ze is erop gericht om het gebruik van online surveillancetechnieken door technologiebedrijven, politiediensten en regeringen te onthullen. WikiLeaks wil dat burgers weten wie ze in de gaten houdt, en hoe dat gebeurt. Enkele honderden documenten verschenen al op het internet.

De organisatie publiceerde eerder onder enorme mediabelangstelling honderdduizenden vertrouwelijke documenten van Amerikaanse diplomaten, maar kreeg het kort daarna steeds moeilijker. Op de website houdt WikiLeaks bij met welke problemen ze kampt. Banken blokkeren al 423 dagen donaties aan WikiLeaks, voorman Assange zit al 420 dagen in de gevangenis, informant Bradley Manning zit al 617 dagen in zijn Amerikaanse cel te wachten op zijn proces.

Dat zijn niet alleen organisatorische problemen, ze leiden ook de aandacht af van waar WikiLeaks om begonnen is. Media richten zich inmiddels vooral op Assange en de zaak-Manning, en niet langer op de documenten die WikiLeaks nog altijd lekt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.