Sutil overweegt sabbatical

Adrian Sutil werd gisteren door de rechter in München veroordeeld tot achttien maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 200.000 euro voor het aanvallen van Genii Capital-medeoprichter Eric Lux. De Duitser overweegt om in beroep te gaan en ook om zijn carrière even te onderbreken.

Sutil racete de afgelopen jaren voor het Formule 1-team Force India, maar werd daar voor dit seizoen vervangen door Nico Hülkenberg. Daarom bezint hij zich nog op zijn F1-toekomst. "Ik ben vooral blij dat het allemaal achter de rug is en de lucht geklaard is tussen meneer Lux en mijzelf," zei Sutil tegen Auto Motor und Sport. De Duitser weet nog niet of hij in beroep zal gaan. "Daar moeten we nog rustig over nadenken," zei de rijder die in de rechtszaal volhield dat het een ongeluk was.

Sutil zal nu met zijn manager Manfred Zimmermann om tafel gaan om zijn toekomst te bespreken. "We moeten maar eens gaan overleggen over wat het beste is," zei de manager die ontkent dat Sutil door de veroordeling ook nog door autosportfederatie FIA gestraft kan worden. "De FIA vindt dat het een privé-aangelegenheid is. Op dat vlak zal het waarschijnlijk dus geen consequenties hebben."