Vader opgepakt voor prostitueren en misbruik dochters

Een 54-jarige Rotterdammer is op schiphol aangehouden op verdenking van het misbruiken en prostitueren van zijn drie dochters. De dochters van 23, 24 en 27 jaar werden jarenlang als prostituee aan het werk gezet en zouden daarmee honderdduizenden euro's voor hun vader hebben verdiend.

Ook zou hij zijn dochters jarenlang seksueel hebben misbruikt. De Rotterdammer werd vrijdag 13 januari door de marechaussee al aangehouden toen hij op Schiphol aankwam na een reis naar Suriname. In het belang van het onderzoek heeft de Koninklijke Marechaussee de aanhouding pas woensdag bekendgemaakt. 

Uit onderzoek van de Rotterdamse politie bleek dat de drie vrouwen op verschillende plaatsen in Nederland aan het werk werden gezet. Ze werden aangetroffen in bordelen in Rotterdam en in Noord-Brabant.

De bordelen trokken al in 2009 aan de bel met vermoedens over mensenhandel, maar de politie kon pas twee weken geleden na aangifte van de dochters ingrijpen. Het onderzoek loopt nog en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Vader prostitueert en misbruikt 3 dochters
Vader prostitueert en misbruikt 3 dochters (Foto: ANP)