Sulejmani: "Sinds oktober niet 100% fit"

Miralem Sulejmani vertelt in Voetbal International dat hij al sinds oktober niet meer 100% fit op het voetbalveld staat. De Servische aanvaller denkt vaak terug aan de laatste bal die hij schiet tijdens de warming-up voor het thuisduel tegen Feyenoord.

Op dat moment schoot het in de lies van Sulejmani en een slechte wedstrijd volgde. Sindsdien heeft Sulejmani pijn aan de lies en daar kwam een aantal weken later ook pijn aan zijn enkel bij. In het duel met Excelsior incasseerde hij een forse tik van Excelsior-verdediger Samuel Scheimann. De winterstop werd vervolgens benut om operatief een botsplinter bij zijn enkel te verwijderen.

"Sinds oktober heb ik me nooit meer honderd procent fit gevoeld. Ik heb dat lange tijd verzwegen, want ik wilde niet opgeven en voelde me goed genoeg om van waarde te kunnen zijn voor Ajax. Soms speelde ik met pijnstillers, dat moet dan maar"
, geeft Sulejmani nu toe in VI.

De knieblessure die hij in het uitduel bij Feyenoord opliep, staan hier los van. Vooral zijn lies- en enkelklachten speelden steeds meer op tijdens wedstrijden die hij speelde. Thuis tegen ADO Den Haag was het zelfs zo erg dat ook het publiek er genoeg van had. Sulejmani raakte geïrriteerd en wist vervolgens zelfs te scoren. Ook tijdens het uit-duel bij AZ kreeg hij niet eens meer een bal van de grond.

De Ajacied hoopt na zijn uitleg op iets meer begrip: "Niemand weet hoeveel pijn ik soms heb. De supporters weten niet dat ik al maanden met die liesblessure rondloop en daarom dus tegen het eind van een wedstrijd soms terugval. Snelheid en explosiviteit zijn belangrijke wapens in mijn spel, die kon ik dan niet meer gebruiken. Ik verwijt de fans niet dat ze me uitfloten, zij kenden de situatie niet."