Sutil haalt uit naar Hamilton

Formule 1-coureur Adrian Sutil werd gisteren door de rechter in München veroordeeld tot anderhalf jaar voorwaardelijk en het betalen van een boete van 200.000 euro voor het aanvallen van Eric Lux. Lewis Hamilton had in de zaak moeten getuigen, maar gaf aan andere verplichtingen te hebben. "Hij is een lafaard," zo wist Bild uit de mond van Sutil op te tekenen.

De zaak draaide om een incident in een nachtclub in Shanghai waar Lotus Renault GP na afloop van de Grand Prix van China aan het feestvieren was. Hamilton en Sutil waren ook in de club, maar laatstgenoemde zou zich vervelend gedragen hebben, waarna Genii Capital-medeoprichter Lux Sutil verzocht te vertrekken. Deze wilde de Luxemburger met champagne overgieten, maar raakte hem in de hals, waarna Lux met verwondingen naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

Sutil was er dan ook niet over te spreken dat Hamilton geen duidelijkheid over de zaak wilde geven. "Hij is geen kerel. Zijn vader stuurde me wel een sms om me geluk te wensen in het proces, maar van Lewis hoorde ik niets. Met iemand zoals hij wil ik niet bevriend zijn," zei de Duitser.

Hamilton werd vandaag bij de presentatie van de nieuwe McLaren gevraagd een reactie te geven op de woorden van Sutil. "Volgende vraag," zei een woordvoerder van McLaren. Hamilton sloot zich hierbij aan. "Ik doe wat hij zegt," zei hij lachend.