[AC] Ghana en Mali completeren laatste acht

Ghana en Mali zijn als laatste landen doorgegaan naar de kwartfinale van de Afrika Cup. Ghana speelde woensdag met 1-1 gelijk tegen Guinee en won de poule met zeven punten uit drie duels. Mali won ondertussen met 2-1 van Botswana en klom daardoor over Guinee heen naar de tweede plaats. De Malinezen haalden zes punten uit drie wedstrijden. Guinee en Botswana zijn uitgeschakeld.

Ghana kwam in Franceville na iets minder dan een halfuur op voorsprong dankzij een prachtige treffer van Emmanuel Agyemang Badu en leek de wedstrijd onder controle te hebben. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Abdoul Rrazzagui Camara van het Franse Sochaux echter tegen. Na rust vond Ghana een remise wel voldoende, Guinee probeerde nog wel te winnen, maar kwam niet meer tot scoren.

In Libreville leek Botswana even Guinee naar de kwartfinale te helpen toen de Zebra's na vijftig minuten op 1-0 kwamen tegen Mali. Mogakolodi Ngele was daarvoor verantwoordelijk. Zes minuten later trok Garra Dembele de stand echter alweer gelijk en een kwartier voor tijd kwam de winnende treffer van Seydou Keita.

Mali speelt zondag opnieuw in Libreville. Dan is in de kwartfinale gastland Gabon de tegenstander. Later zondag speelt Ghana in Franceville tegen Tunesië.

Ghana en Mali completeren laatste acht Afrika Cup (Foto: Novum)