Joram Lürsen regisseert film over André Hazes

Joram Lürsen gaat de film over het leven van André Hazes regisseren. De regisseur heeft al urenlange gesprekken gevoerd met André's weduwe Rachel en jongere broer Theo. "Als filmmaker is het maken van een film over een volksheld als André Hazes aantrekkelijk", zegt hij woensdag in De Telegraaf.

Hazes, die in 2004 op 53-jarige leeftijd overleed, is volgens Lürsen een icoon. "Alleen al het feit dat elke Nederlander, van corpsbal tot doorsnee gezin uit Almere en koninklijk huis, liedjes van hem kan meezingen, maakt hem uniek."

Lürsen, die ook de film Alles Is Liefde regisseerde, wil er geen 'pikzwarte film' van maken. "Maar ik ga de heftigheid van André's bestaan niet uit de weg. Zijn jeugd was verschrikkelijk", vertelt de regisseur. "De armoede, het drankgebruik van zijn vader, die steeds tegen André riep dat hij waardeloos was en nooit iets zou bereiken."

Met acteurs voor de film is Lürsen nog niet bezig. "Als ik een Hazes zoek om daarmee terug te blikken, weet ik er al een. Michiel Romeyn zingt elke keer als hij opbelt Hazes-liedjes door de telefoon", zegt Lürsen. "Maar nee, eerst het script. Dan weet ik ook precies wat we nodig hebben."

Lürsen wil dat de film in september 2014, tien jaar na de sterfdatum van de volkszanger, in de bioscoop draait.