EFF helpt gebruikers Megaupload

Gebruikers van filesharingwebsite Megaupload hoeven voorlopig niet bang te zijn dat hun persoonlijke bestanden verdwijnen. Non-profitorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF) is de gebruikers woensdag te elfder ure te hulp geschoten.

Vorige maand hebben Amerikaanse aanklagers Megaupload uit de lucht gehaald en zeven personen aangeklaagd. De aanklagers beweren dat Megaupload het downloaden van films, muziek en ander auteursrechtelijk beschermd materiaal heeft gefaciliteerd.

Vrijdag werd duidelijk dat twee Amerikaanse hostingproviders donderdag mogelijk een begin zouden maken met het verwijderen van de bestanden van de servers die Megaupload huurde. Megaupload werd echter niet alleen gebruikt voor het uitwisselen van illegale kopieën van films en muziek, maar ook om bijvoorbeeld familiefoto's en persoonlijke documenten te delen.

De EFF kondigde woensdag aan dat zij samenwerkt met de hostingbedrijven Carpathia en Cogent Communications Group om de website www.megaretrieval.com op te zetten. De website moet Amerikaanse gebruikers in staat stellen hun bestanden terug te krijgen.


Filmpje uit vervlogen tijden...