[KNVB beker] Uitslag AZ - GVVV

AZ heeft de halve finales van het KNVB-bekertoernooi weten te bereiken. In eigen huis won de ploeg van trainer Gertjan Verbeek met veel moeite van de amateurs van GVVV. De Blauwen kwamen zeer verrassend op 0-1, maar AZ wist uiteindelijk met 2-1 te winnen. Hieronder het verslag en de karakteristieken.

GVVV, dat eerder in het toernooi al wist af te rekenen met Excelsior en Sparta, liet zich in de beginfase van zijn beste kant zien. De ploeg, die werd gesteund door maar liefst 2.500 supporters, kwam na negen minuten op voorsprong door een prachtige treffer van Van Meegdenburg. Zijn voorzet ging uiteindelijk op prachtige wijze in de kruising.

AZ drong aan, maar stuitte telkens op de uitblinkende keeper Jansen. Na twintig minuten tastte de doelman echter mis bij een indraaiende voorzet van Martens. De bal van de Belg verdween in de lange hoek. GVVV kreeg in het vervolg van de wedstrijd kansen op 2-1, maar het doelpunt viel uiteindelijk toch aan de andere kant. Een een-twee tussen Maher en Martens werd door laatstgenoemde prachtig binnengeschoten.