Ajax gaat strenger controleren bij thuisduels

Ajax zal naar aanleiding van het incident rondom het bekerduel tegen AZ de toegangscontrole in het stadion flink verscherpen. Het doel van deze controle is het weren van personen met een stadionverbod. Tijdens het bekerduel tegen AZ wist een supporter met stadionverbod op het veld te komen en AZ-keeper Esteban aan te vallen.

Vanaf de aankomende thuiswedstrijd, komende zondag tegen FC Utrecht, zal bij alle ingangen strenger gecontroleerd worden op het bezit van een geldig legitimatiebewijs voor personen vanaf veertien jaar. Mocht er geen legitimatiebewijs getoond kunnen worden, dan kan de toegang tot het stadion worden geweigerd. Daarmee volgt Ajax artikel 3.1 op van de KNVB Standaardvoorwaarden.

Deze strenge controle kan er wel toe leiden dat de wachttijden om het stadion langer kunnen worden. Daarom adviseert Ajax de supporters om op tijd naar de Amsterdam ArenA te komen.

De KNVB tuchtcommissie heeft naar aanleiding van het incident bij Ajax-AZ een boete en een voorwaardelijke straf opgelegd aan de Amsterdamse ploeg. Mochten er binnen twee jaar opnieuw wanordelijkheden zijn, dan riskeert Ajax een thuiswedstrijd zonder publiek. Ajax roept supporters dan ook op om er samen voor te zorgen dat dit niet zal gebeuren.