Renault: "Nieuw reglement biedt kansen"

Jean Francois Caubet, de algemeen manager van Renault, denkt dat het nieuwe motorreglement voor 2013 kansen biedt aan zowel Renault als andere motorfabrikanten. Vanaf dat jaar wordt er met 1,6 viercilinder turbomotoren gereden en komt de nadruk te liggen op milieuvriendelijke innovaties.

"De regels die in 2013 ingaan effenen het speelveld en gooien de strijd weer helemaal open," zei Caubet tegenover Motorsport-Total. "Het dossier van de FIA spreekt voor zich. De regels voor de kosten, het materiaal, het vermogen en het aantal motoren dat je mag gebruiken zijn heel strikt, maar op technologisch gebied beginnen we met een blanco vel papier en hebben we veel vrijheid. Als we dus met iets innovatiefs op de proppen komen, mogen we het doorvoeren. Het is dus aan onszelf om er het beste van te maken."

Het reglement biedt volgens de Renault-topman andere motorbouwers om hun debuut of rentree in de sport te maken. "Voor BMW is het nog te vroeg om terug te keren en Volkswagen twijfelt nog, maar er zijn positieve geluiden vanuit Japan te horen. Op zich heeft de interesse vanuit Japan me wel verbaasd, al denk ik dat ze vooral vanwege het meer gunstige kostenplaatje weer wat positiever tegenover de sport staan."