Burgemeester Jacobs terug in Helmond

Steven (raistlin6)

Burgemeester Fons Jacobs (CDA) is terug in Helmond en gaat op beperkte schaal weer aan de slag. Dat heeft de gemeente Helmond zondag bekendgemaakt. Jacobs en zijn echtgenote zaten sinds begin december op een geheim adres buiten Helmond vanwege een ernstige bedreiging. Waar zij zaten, is niet bekend.

Voorlopig blijft de persoonsbeveiliging van de burgemeester van kracht en blijft de bemande bewakingspost van de politie bij Jacobs' woning staan.

Volgens de gemeente hervat Jacobs een klein deel van zijn werkzaamheden en zal hij de komende tijd weinig in het openbaar verschijnen. Locoburgemeester Frans Stienen zal het grootste deel van de taken voor zijn rekening blijven nemen.

De bedreiging aan het adres van Jacobs heeft waarschijnlijk te maken met het verlenen van een vergunning voor een tweede coffeeshop in de stad, Carpe Diem. Ook daar kwamen bedreigingen binnen. De coffeeshop is daarom vanaf 1 december voor zeker vier maanden gesloten. Dit jaar vonden ook al twee aanslagen op de coffeeshop plaats.