Gremio wil Ronaldinho terughalen naar Brazilië

De interesse voor Ronaldinho uit zijn vaderland Brazilië neemt toe. Na Palmeiras en Flamengo wil ook zijn oude club Gremio de 30-jarige middenvelder overnemen van AC Milan.

Gremio-president Paulo Odone vertelde Radio Gaucha dat de club samen met particuliere ondernemingen bezig is een sponsorplan samen te stellen om de transfer van 88-voudig international te bekostigen.

Roberto de Assis Moreira, broer en zaakwaarnemer van Ronaldinho, zei dat hij 'blij was met de mogelijkheid voor Ronaldinho om terug naar huis te keren'. Hij voegde daaraan toe dat de voormalig wereldvoetballer van het jaar 'ooit weer het shirt van Gremio zal dragen'.

Ronaldinho debuteerde in 1998 op 18-jarige leeftijd bij Gremio. In de zomer van 2001 toog hij naar Europa en ging hij bij Paris Saint-Germain aan de slag. Na twee seizoenen in Parijs nam Barcelona hem over. In Camp Nou kende hij onder Frank Rijkaard zijn beste periode uit zijn carrière met het winnen van het landskampioenschap en de Champions League.

Inmiddels is Ronaldinho alweer bezig aan zijn derde seizoen bij AC Milan. Dit seizoen kwam hij zestien keer in actie voor de club uit Milaan. Daarin scoorde hij slechts eenmaal.