Pastoor spuwt gal over 'ongepaste' Huistra

Alex Pastoor ontving na afloop van Excelsior - FC Groningen (2-2) de felicitaties van Pieter Huistra. De trainer van de Kralingers vindt de actie ongepast.

"Ik vind dat wij hartstikke goed gevoetbald hebben en dan vind ik het ongepast dat ik door te tegenstander wordt gefeliciteerd met een punt. Ik vind het helemaal niet nodig om na zo'n wedstrijd uit de hoogte te doen. Dat vond ik jammer. Een punt was het minste dat we verdienden", aldus Pastoor. "Ik vind het ongepast."

De strafschop waaruit Excelsior de 2-1 maakte was omstreden. Roland Bergkamp maakte hands en werd vervolgens ligt aangetikt. Ook over dat incident waren Pastoor en Huistra het niet helemaal eens. "Het is hands, maar het is ook een strafschop", vond Pastoor in De Telegraaf.

"Het was hands, en daarna helemaal geen penalty. Hij laat zich gewoon vallen", counterde Groningen-trainer Huistra. "Maar de scheidsrechter zag wel meer niet vandaag." Vorige week lag Huistra ook al in de clinch met een collega-trainer. Gertjan Verbeek stapte op bij de persconferentie, nadat Huistra te lang op zich liet wachten.