De Leeuw: Geen show door kijkcijferterreur

Paul de Leeuw zal komende oudejaarsavond geen grote tv-show presenteren omdat de VARA-presentator bang is voor concurrentie van Linda de Mol. In eerste instantie zou er wel een oudejaarsshow komen met De Leeuw, maar hij zag daar uiteindelijk toch van af.

'Weinig zin'
"Ondanks herhaalde verzoeken geen eindejaarsshow voor deze dikke bolleboos. Omdat ik weinig zin heb om op 1 januari al weer achter de computer te wachten op kijkcijfers. Alle meningen weer te lezen of te moeten aanhoren", zegt De Leeuw in zijn column in de VARAgids.

Het wordt een rustige jaarwisseling voor de presentator: "Ik ga gewoon mijn hart vullen met de kerstmeuk van Sky Radio, legpuzzelen en niet werken." De Leeuw kijkt terug op een onsuccesvol 2010. Hij nam na jaren afscheid van zijn weekendprogramma's, die lang zeer goed gescoord hebben, behalve de afgelopen paar seizoenen.

MaDiWoDoVrijdagshow
De Leeuws nieuwe project, de dagelijkse MaDiWoDoVrijdagshow, was evenmin een succes. Hij hoopte rond deze tijd aan de 800.000 tot één miljoen kijkers te zitten met zijn nieuwe programma, maar bleef de afgelopen week steken op slechts 278.400 kijkers gemiddeld.

Ook verschillende projecten van De Leeuws eigen productiebedrijf EVA Media faalden jammerlijk, zoals de 'De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau' die op SBS 6 uitgezonden werd. De show werd bijna direct van de buis gehaald door tegenvallende kijkcijfers. Hopelijk wordt 2011 een beter jaar voor de jolige VARA-presentator.


Paul de Leeuw: Geen oudejaarsshow vanwege kijkcijferterreur (Foto: Novum)