Uitslag Club Brugge - Anderlecht

In de Belgische Jupiler League is de topper tussen Club Brugge en Anderlecht geëindigd in een 0-2 overwinning voor Anderlecht. De club uit Brussel, dat Lukaku en Boussoufa zag scoren, nam daarmee de leiding weer over van Racing Genk.

Club Brugge nam in het begin van de wedstrijd het intiatief, wat leidde tot een kans voor Geraerts.Na zeven minuten werd de wedstrijd al stilgelegd. Legear en Boussoufa werden met sneeuwballen bekogeld toen ze een corner wilden trappen. Nadat scheidsrechter De Bleeckere ermee gedreigd had de topper definitief te staken, kon er verder gespeeld worden.

Meteen na de onderbreking was Club weer de betere ploeg, maar Anderlecht hervond al snel de grip op de thuisploeg. Lukaku was in een duel sterker van Van Gijseghem, Stijnen redde de eerste kans van Anderlecht.

In een aangename topper kreeg Geraerts de beste kans van de eerste helft. Proto pakte de uitstekende kopbal van Geraerts. Bij de rust was de gelijke stand terecht, alleen goals ontbraken in de leuke en open topper.

Anderlecht kwam na rust sterk uit de kleedkamer. Lukaku kreeg drie kansen en de derde keer was het raak: met een laag schot klopte hij Stijnen. Brugge was daarna direct dichtbij de gelijkmaker, maar de kopbal van Kouemaha werd door de Pool Wasilewski gered van de doellijn. De Bruggenaren konden echter niet doordrukken en gaf steeds meer ruimte weg aan Anderlecht.

Club bleek niet bij machte om een slotoffensief op te zetten en speelde zelfs met vuur. Het verloor de strijd op het middenveld, maar Anderlecht miste precisie om het af te maken op de tegenaanval. Even voor het eindsignaal maakte de landskampioen het toch af. Boussoufa rondde een mooie aanval goed af: 0-2.