Uitslag Espanyol - Barcelona

FC Barcelona heeft het jaar in stijl afgesloten in de Primera Division. In de Catalaanse derby werd stadsgenoot Espanyol met 5-1 aan de kant gezet. Door de zege sluit de ploeg van trainer Pep Guardiola het kalenderjaar af als koploper. Espanyol, dat de eerste thuisnederlaag van het seizoen leed, staat vierde met 28 punten.

Barcelona gaf nooit de indruk dat er wat te halen viel voor de thuisploeg. Na tien minuten verzuimde Lionel Messi nog om de score te openen, maar even later was Pedro wel trefzeker na een snelle counter van de bezoekers. Xavi verdubbelde vervolgens de score, maar groter werd de schade voor rust niet voor Espanyol.

Een kwartier na de rust was opnieuw Pedro trefzeker, waarna Daniel Osvaldo iets terug deed. Verder kwam Espanyol echter niet want door twee treffers van David Villa won Barcelona met ruime cijfers.

Villarreal was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Real Mallorca. Voor de thuisploeg waren Santiago Cazorla, Giuseppe Rossi en Nilmar trefzeker. Voor de bezoekers deed oud-Feyenoorder Jonathan de Guzman iets terug. Villarreal gaat als nummer drie de winterstop in met 33 punten. Mallorca blijft steken op de tiende plaats met 21 punten.

Espanyol - Barcelona 1-5

19' Pedro 0-1

30' Xavi 0-2

60' Pedro 0-3

63' Pablo Osvaldo 1-3

76' David Villa 1-4

84' David Villa 1-5