Sap kost GroenLinks voorlopig een zetel

bennootje

GroenLinks zakt een zetel in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond en zou nu twaalf zetels scoren. De peiling werd grotendeels gehouden nadat bekend werd dat Femke Halsema plaatsmaakt voor Jolande Sap. Haar imago moet echter nog uitkristalliseren, stelt De Hond.

De PvdA stijgt deze week met met een zeteltje naar negentien en ook de SP en het CDA tonen een stijgende lijn, allebei naar achttien. De VVD daalt een zetel naar 34, maar staat nog steeds ruim voor op nummer twee in de peilingen, de PVV met een constante 27. De ChristenUnie blijft maar schuiven van vijf naar zes zetels en weer terug, nu weer naar vijf.

En ook De Hond heeft rondgevraagd wie er de politicus van het jaar is en hij komt op goud voor premier Mark Rutte (VVD), zilver voor Geert Wilders (PVV) en verdienstelijk brons voor Emile Roemer (SP).

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef van ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Sap kost GroenLinks voorlopig een zetel
Sap kost GroenLinks voorlopig een zetel (foto: ANP)