Uitslagen België speelronde 17

Waar Nederland dit weekend zich opmaakte voor de laatste speelronde voor de winterstop gaan onze Zuiderburen gewoon lekker door met voetballen. Deze speelronde werden er helaas ook een aantal wedstrijden uit het schema gehaald en één duel werd door de weersomstandigheden gestaakt. Anderlecht wist met zijn overwinning in de kraker tegen Club Brugge de koppositie in de Belgische Jupiler League te veroveren.

Lierse - Racing Genk

De wedstrijd  tegen Lierse SK eindigde in een 1-1 stand. Wesley Sonck bracht Lierse op voorsprong met een wereldgoal. Toen hij zo'n twintig meter van het doel afstond, lobte de oud-Ajacied de bal over de keeper van RC Genk heen. Diezelfde keeper, de 18-jarige Thibaut Courtois, hield zijn ploeg vlak voor rust in de wedstrijd. Hij redde op de keiharde inzet van Thomasz Raszinksi.

Na rust kwam Genk langszij via een penalty van Elyaniv Barda. Hierna kregen beide ploegen de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Genk werd een aantal keer gevaarlijk via Marvin Ogunjimi, terwijl bij Lierse Sonck voor meer gevaar zorgde.

KV Kortrijk - Standard

Gezien de eerste helft was de overwinning van Kortrijk verdiend. Het leek er op dat beide ploegen de rust in zouden gaan met een gelijkspel, maar daar bracht Mboyo vijf minuten voor tijd verandering in.  De aanvaller stond aan het einde van een aanval en zorgde zo voor de voorsprong van Kortrijk.

In de tweede helft was Kortrijk de betere, al kwam Standard wel beter uit de kleedkamer. In de slotfase van het duel besliste oud FC Utrecht-speler Guiseppe Rossini de wedstrijd. Standard-speler Axel Witsel deed in de absolute slotfase nog wat terug, maar dat mocht niet meer baten.

Door de overwinning blijft Kortrijk op de zevende plaats op de ranglijst. Standard bezet door de nederlaag nog altijd de vierde plaats.