Don Leo over Klassieker: "Sentiment moeten we zuinig op zijn"

De Klassieker staat zondag op het programma in De Kuip. Van oudsher een felle strijd om de koppositie, maar deze editie staat in het teken van aan- of afhaken. Technisch directeur van Feyenoord Leo Beenhakker en de teammanager van Ajax David Endt blikken vooruit op het duel vol sentimenten.

"Twee keer per jaar de wedstrijd van de eeuw spelen, dat is toch schitterend?", aldus Leo Beenhakker tegen het Algemeen Dagblad. Beenhakker beaamt dat het lang geleden is dat de ontmoeting tussen  Amsterdam en Rotterdam een duel was om de koppositie. "Zo is het hier al heel lang niet meer."

"Maar het sentiment, daar moeten we juist zuinig op zijn", vervolgt Don Leo, die zowel bij Feyenoord als Ajax verschillende posities bekleedde in het verleden. "Want daar gaat het allemaal om. En dan bedoel ik het gezonde sentiment dat bij dit soort wedstrijden hoort, niet de uitwassen. In Mexico heb ik América tegen Chivas meegemaakt. En in Spanje Real Madrid tegen Barcelona. Als pure liefhebber weet je op dat soort dagen: dit is het. Dit is de essentie van het Voetbal."

Ook de teammanager van Ajax David Endt laat weten dat emoties de boventoon voeren in de onderlinge ontmoetingen tussen beide aartsrivalen. "Dat voel je aan alles, ook nu. Jongens die bij ons uit de jeugd komen, wéten dat het een speciale wedstrijd is. In de opleiding is dat al zo, Feyenoorders en Ajacieden groeien er mee op. Die traditie gaat nooit verloren."