Ongevallen door winterweer

Op de A26 en de A15 hebben zich ongevallen voorgedaan door het aanhoudende winterweer. Er is sprake van meer ongevallen dan op een zaterdagavond met normale weersomstandigheden, meldt een woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst.

Rond Amsterdam en Utrecht sneeuwt het momenteel hevig. Op de A12 bij Bodegraven is een vrachtwagen tegen een vangrail tot stilstand gekomen, nadat de chauffeur moest uitwijken voor een ander ongeval. Hierbij waren vijf auto's betrokken.

Het KNMI meldt dat het in het hele land plaatselijk glad is door de sneeuwval. Noord-Holland en Flevoland kampen met een tekort aan strooizout. De provincie Noord-Holland liet weten alleen op de belangrijkste wegen te zullen strooien.

De Noordtunnel tussen Rotterdam en Gorinchem is nog steeds afgesloten. Rond 15.00 uur ging de tunnel dicht omdat Rijkswaterstaat ijspegels moest verwijderen die naar beneden dreigden te vallen. De ijspegels zijn inmiddels verwijderd, maar er is een storing opgetreden waardoor de tunnel dicht moet blijven.