'Nick Cave met band op Pinkpop'

De rockband Nick Cave and the Bad Seeds zullen optreden op het Limburgse festival Pinkpop. Dat meldt Rockblog, nadat zij een tip kregen van een betrouwbare bron. Eerder meldde de site de komst van Wolfmother, die twee uur later bevestigd werd.

Nick Cave en zijn band stonden twintig jaar geleden, in 1990, voor het laatst op het podium in Landgraaf. Het optreden werd toen bekritiseerd door onder andere het slechte geluid.

Naast de Australiërs zijn er ook geruchten rond Faith No More en Florence + the Machine. Deze laatste werd bekendgemaakt door radio-dj Giel Beelen.

Jan Smeets, festivaldirecteur, bekende dat Paramore en Motörhead niet zullen optreden. Smeets is het niet gelukt om deze te boeken. Ook bekende de Limburger dat Weezer, Editors en Green Day een grote kans maken om geboekt te worden.

De officieel geboekte artiesten zijn tot nu toe P!nk, Rammstein, John Mayer, Kasabian en Wolfmother. De volledige line-up zal op 24 februari bekend worden gemaakt in Paradiso te Amsterdam tijdens de Pinkpop Persconferentie.

Een volledige lijst met geruchten staat hier.