Koster na drie nederlagen: "Vertrouwen is er"

Olga Kroeders

Club Brugge moet zich zien te herpakken. De club van trainer Adrie Koster vloog uit de beker door in het tweeluik met AA Gent tweemaal te verliezen en leed een nederlaag in de competitie tegen Racing Genk. Reden tot paniek is er niet bij Koster.

"Dit is de situatie: we liggen uit de beker en verloren één competitieduel. Iedereen weet wat ons nu te doen staat: reageren tegen Westerlo. Het enige wat telt, zijn de drie punten", aldus de trainer in het Belgische medium Sportwereld.

Maar de drie punten moeten worden behaald door middel van goed voetbal. "We hebben punten gepakt door goed voetbal te spelen. Dat blijven we zo doen. Als je goed speelt, dan krijg je kansen en dan kan je punten pakken.'

Koster was na afloop van de bekerwedstrijd met Gent overwegend positief. "Als je kijkt wat de jongens getoond hebben, dan vond ik het niet tegenvallen. De eerste helft in het heenduel tegen Gent was goed, de tweede was een zeperd."

Op de training proeft Koster dat er vertrouwen is en dat zijn groep er tegen Westerlo weer staat. "Het vertrouwen is er. We waren goed uit de winterstop gekomen, zonder aanwijzingen dat er een dipje zou komen. Het komt straks weer helemaal goed."