[Afrika Cup] Uitslag troostfinale

Niels (DerMeister)

Nigeria is derde geworden tijdens de Afrika Cup. Het land won in de troostfinale met 1-0 van Algerije. Tien minuten na rust was Obinna de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd.

Uit het spel van Nigeria en Algerije voor rust was af te lezen dat beide landen weinig zin meer hadden om de wedstrijd om plaats drie te spelen. Er werd niet goed gevoetbald en dit leidde nauwelijks tot kansen. De enige grote kans voor rust kwam van de voet van Uche, maar hij besloot een breedtepass te geven in plaats van in kansrijke positie op doel te schieten.

Na rust drongen de Super Eagles aan en dit resulteerde na tien minuten al in een doelpunt. Nadat Obinna de lat raakte, wist hij even later met een droge knal zijn land op 1-0 te zetten. Algerije, dat in de halve finales verloor van aartsrivaal Egypte, drong nog aan in de slotfase, maar de gelijkmaker zat er niet in.

Door dit resultaat eindigt Nigeria, dat werd uitgeschakeld door Ghana, voor de zevende keer in de geschiedenis als derde. Het land won de Afrika Cup in 1980 en 1994. Morgen spelen Egypte en Ghana de finale.