Rutten onderschat Vitesse niet

Sjors (Sj0rSz)

PSV verloor in de kwartfinales van de KNVB beker de kraker tegen Feyenoord dik: 0-3. Dit weekeinde staat de uitwedstrijd tegen Vitesse te wachten. Geen gemakkelijke pot, zo weet trainer Fred Rutten, die naar eigen zeggen slecht tegen zijn verlies kan.

De bekernederlaag tegen Feyenoord was pijnlijk, maar geen enkel excuus is mogelijk. "Ik geloof niet in theorieën als 'dit moest een keer gebeuren' of 'dit zat eraan te komen'. Wat dat betreft, ben ik een slechte verliezer. Natuurlijk hebben we een gevoelige tik opgelopen, maar daarop moeten wij als professionals reageren en gewoon weer dezelfde focus neerleggen", aldus Rutten.

Rutten zag hoe de aankomende tegenstander, Vitesse, vorige week bij Heracles Almelo wist te winnen. "Er zit veel voetbal en beweging in het elftal van Vitesse. Zeker in Arnhem zijn ze in staat om het grote ploegen heel lastig te maken."

De tweede seizoenshelft is amper begonnen of critici beweerden dat PSV minder goed was begonnen na de winterstop. "Lastige wedstrijden als tegen Feyenoord zitten er altijd tussen. Ook voor de winter hebben wij daarmee te maken gehad, bijvoorbeeld thuis tegen Vitesse. We willen de draad gewoon weer oppakken", zei de trainer tot slot in het Eindhovens Dagblad.