Turk slechts vader van halve tweeling

Een Turkse man wiens huwelijk toch al op knappen staat, heeft een bizarre ontdekking gedaan. Zijn bijna ex-vrouw heeft samen met de man een tweeling. Uit een DNA-test is echter gebleken dat de Turk slechts vader is van een van de twee jongens.

Het blijkt hier te gaan om een extreem zeldzaam natuurverschijnsel. De man uit de stad Istanboel, alleen bekend onder de initialen A.K., vermoedde al een tijdje dat zijn vrouw vreemdging. Omdat ook zijn twee zoons wel eens van de buurman, postbode of kebabbezorger zou kunnen zijn, besloot hij het DNA van de twee peuters tegen het licht te laten houden.

Uit dit onderzoek is gebleken dat zijn ene driejarige zoon voor de volle honderd procent van hem is. Bij die andere zoon is er slechts een kans van een tiende procent dat deze ook van hem is. Op verzoek van de echtscheidingsrechter moest door een ander laboratorium hetzelfde onderzoek nog eens worden overgedaan, met echter hetzelfde resultaat.

De vrouw bleek voor het gearrangeerde huwelijk met A.K. nog een relatie te hebben gehad met een andere man. Het wetenschappelijk fenomeen met een tweeling met verschillende vaders is een unicum onder mensen. Deze zogeheten 'superfecundatie' komt onder katten en honden wel vaker voor.

"Het komt voor wanneer een vrouw twee eitjes in één menstruatiecyclus produceert", verklaart professor Rusen Aytac, hoofd van het departement gynaecologie aan de Universiteit van Ankara. "Als deze vrouw seks had met twee verschillende mannen binnen een korte periode, kan dit resulteren in een dubbele zwangerschap waar elk bevrucht eitje ander genetisch materiaal bevat."

Het bizarre verhaal heeft helaas een triest einde. De Turk besloot zijn eigen zoon te houden terwijl hij de andere in een instelling heeft laten stoppen. De moeder wordt inmiddels met de dood bedreigd door zowel haar eigen ouders als haar bijna ex-schoonouders.