[AO] Uitslag finale S. Williams - Henin

Serena Williams is de winnares geworden van de Australian Open bij de vrouwen. In een enigszins tegenvallende finale wist ze de Belgische Justine Henin in drie sets te verslaan. Het werd 6-4, 3-6 en 6-2. Het was de vijfde titel ‘down under’ voor de Amerikaanse.

Het begin van de eerste set beloofde veel goeds voor de finale. Na 22 minuten stond er pas een 2-1 stand op het scherm voor Williams, die al diverse breekkansen moest wegwerken. Voor Williams zelf was het daarna op het eerste breekpunt wel raak en nam een 4-1 voorsprong. Henin, die begin deze maand haar rentree maakte op het tenniscircuit, wist de breek achterstand weg te werken en terug te komen tot 4-4. Op 5-4 kreeg ze echter een breek- en setpunt tegen, die mede door een beroerde tweede service werd benut door Williams.

Williams leek in het begin van de tweede set opnieuw op weg naar een breek voorsprong. Bij 1-0 en 15-40 kreeg ze twee kansen, maar die werden weggewerkt door de Waalse. Henin leek de klap van het verlies van de eerste set te boven, want de game erop brak ze Williams op love. Het bleef echter vrouwentennis, waardoor Williams de game erop alweer terug kon breken.

Nadat Henin op 3-2 nog een breekpunt weg wist te werken, maakte ze drie games op rij en nam een 3-5 voorsprong, waardoor een derde set dichtbij leek te komen. Die kwam er ook want zevenvoudig grandslam winnaar Henin wist de Amerikaanse weer te breken en pakte de set met 3-6.

Ook in het begin van de derde set kreeg Henin twee breekkansen. Deze werden echter door het powertennis van Williams weggewerkt. Williams zelf lukte het wel om te breken, maar kreeg gelijk weer de rebreak om haar oren. Hierna lukte het de Amerikaanse wel om door te zetten. Ze ging twee keer op rij door de service heen van Henin en kon op 5-2 serveren voor de titel.

Mede door twee aces kwam ze op 40-0 en kreeg daarmee na twee uur en zes minuten haar eerste matchpoint. De eerste werd nog weggewerkt door Henin, maar op de tweede was het wel raak. Hierdoor pakte Williams haar vijfde titel in Australië, een record. Eerder won ze ook al het dubbeltoernooi met haar zus Venus.