Hamilton stelde Button voor als teamgenoot

Sjors (Sj0rSz)

McLaren heeft de komst van Jenson Butten te danken aan Lewis Hamilton. De eerstgenoemde coureur was namelijk verantwoordelijk voor het feit dat de onderhandelingen met de wereldkampioen van 2009 werden opgestart.

"Ik heb Martin Whitmarsh gebeld om hem te vragen of Jenson geen goede keus voor het team zou zijn," liet Hamilton gisteren, tijdens de presentatie van de MP4-25, weten. "In de pers las ik namelijk allemaal verhalen over coureurs die naar het team zouden komen en ik wilde weten wat er nou aan de hand was."

Button had zelf ook wel oren naar een zitje bij McLaren. "In Brazilië en Abu Dhabi vroeg ik Lewis al wat dingen over McLaren, maar hij had geen idee waarom ik dat deed," aldus de wereldkampioen. "Ik deed het gewoon uit interesse, om te weten hoe zijn ervaring bij het team was. Eerlijk gezegd dacht ik voor Brazilië nog niet dat ik van team zou veranderen."

De ontstane situatie bij McLaren is overigens uniek in de Formule 1. Het kwam nog niet eerder voor de twee kampioenen van de laatste twee jaar bij één team werkzaam zijn.