Mysterie UFO Groesbeek opgehelderd

Groesbeek was gisteren even wereldnieuws. Er was namelijk een UFO boven het dorp gespot. Toen door de inwoners werd verteld dat het ding leek op een sportvliegtuigje met koplampen, stond menig ongelovige FOK!ker direct al klaar met het oordeel: "Dan zal het wel een sportvliegtuigje met koplampen zijn geweest", voorzien van de welbekende -smilie. Nu is gebleken dat het mysterieuze voorwerp inderdaad een vliegtuig was.

Het vliegtuig was echter geen simpel sportvliegtuigje. Nee, de Gelderlanders hebben een KDC 10 aangezien voor een ruimtevaartuig. Het grootste tank- en transportvliegtuig van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht was namelijk bezig met een oefening boven Nijmegen.

Tijdens deze naderingsvlucht op luchtmachtbasis Volkel is alle buitenverlichting ingeschakeld. Honderden ooggetuigen zagen het vijftig meter lange toestel aan voor een UFO, omdat het gevaarte door de lage vlieghoogte zich maar zeer langzaam leek voort te bewegen.

Onze luchtmacht beschikt over twee van deze toestellen, die zijn gemaakt om grote hoeveelheden vracht en mensen snel te vervoeren over een lange afstand. De KDC 10 die boven Nijmegen hing, de Jan Scheffer, is net terug uit Haïti. Het vliegtuig heeft een reddingsteam getransporteerd en adoptiekinderen afgeleverd in Nederland.


Geen aliens maar de luchtmacht. Nijmegen e.o. kan weer lekker slapen...