Darwin Award 2009 naar BelgiŽ

Het kon ook niet veel anders of een Belg zou een keer een Darwin Award moeten winnen. De ludieke prijs is ditmaal toegekend aan twee Belgische bankovervallers die bij een poging een geldautomaat op te blazen alleen zichzelf om het leven brachten.

De Darwin Award  is een trofee die elk jaar in Australië postuum wordt uitgereikt aan degene die de mensheid een dienst heeft bewezen door zichzelf op ongelofelijk domme wijze om zeep te helpen. De twee Belgische overvallers wilden eind september vorig jaar een geldautomaat opblazen in Dinant. Helaas hadden ze iets te veel dynamiet gebruikt, waardoor het hele bankgebouw instortte en de Belgen werden bedolven onder het puin.

De zilveren Darwin Award was voor een dertigjarige man uit Florida. Terwijl hij vaststond in de file, verliet hij zijn auto om zijn blaas te legen. Hij sprong over een muurtje en belandde twintig meter onder hem hard op de grond. Hij kon het niet meer navertellen.

Het brons ging naar de vijftigjarige Rosanne Tippett. Met haar bromfiets was ze de politie te snel af, maar landde met de tweewieler in de rivier. Ondanks dat de agenten haar redden, ging ze terug om haar brommertje op te halen. Ditmaal werd ze echter niet gered, en zonk als een baksteen. Voor haar verdrinking stelde ze haar moeder echter nog gerust met de woorden: "Mijn bromfiets heeft twee rubberen wielen, mams, ik red het wel."