Inbraak Voedselbank Amsterdam

Bij de Amsterdamse voedselbank hebben onbekenden afgelopen nacht ingebroken. Het is nog niet bekend of er voedselpakketten zijn meegenomen, maar alle vijf de computers van de Voedselbank zijn meegenomen, alsmede de sleutels van de auto's. Door de inbraak worden mogelijk honderden gezinnen gedupeerd. Dat laat Ellie Goemans van de Voedselbank Amsterdam vandaag weten.

Op de vijf gestolen computers stond onder andere de registratie van de voorraden en distributie van de pakketten. Omdat ook de sleutels van de auto's zijn verdwenen, is het niet mogelijk dat deze morgen rijden. Normaal rijdt de voedselbank drie keer per week met deze auto's rond. Naast de sleutels en computers zijn er ook strippenkaarten en 150 euro uit de kas van de Voedselbank gestolen.

Goemans laat weten dat de inbrekers de rolluiken van een loods aan de Oostenburgermiddenstraat hebben opengebroken. Zij hebben hierbij veel schade aangericht. De Voedselbank Amsterdam deelt eten uit aan ongeveer 2500 gezinnen in de regio Noord-Holland en Amsterdam.