'D-day voor ov-chipkaart studenten'

Veel van de 650.000 studenten in Nederland reizen vandaag voor het eerst met hun nieuwe ov-chipkaart. Studenten die de kaart nog niet binnenhebben hoeven niet te wanhopen: de oude papieren ov-kaart en de niet-geactiveerde chipkaart worden door alle vervoerbedrijven tot 1 februari gedoogd.

De betrokken partijen hebben met het oog op de verwachte drukte de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Zo is de bemanning van de telefonische klantenservice van Studenten OV-chipkaart vandaag verdrievoudigd. Toch kunnen daar lange wachttijden ontstaan.

OV-Chipkaart BV heeft bijna driehonderd extra oplaadpunten laten plaatsen. Voorzitter Gerard Oosterwijk van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb): "Maandag is het D-day. Ik ben heel benieuwd hoe het uitpakt."

Onder studenten heerst nog veel onduidelijkheid over het activeren van de kaart en het in- en uitchecken, waarschuwde de LSVb. Bovendien is het door de verwachte drukte mogelijk dat de automaat waar de kaart moet worden geactiveerd 'tijdelijk niet beschikbaar' is, stelde een woordvoerder van Studenten OV-chipkaart. Studenten moeten het dan op een later tijdstip nogmaals proberen.

Voor meer informatie kun je ook terecht in een speciaal topic op het forum!