US F1 niet blij met vakantie in augustus

Peterselieman

Het nieuwe Formule 1-team US F1 is niet blij met de verplichte vakantie die de renstallen in augustus krijgen. De fabrieken van de teams worden enkele weken lang gesloten om kosten te besparen. De maatregel werd vorig jaar door de FOTA geïntroduceerd.

Volgens het team van Williams werden met de maatregel geen kosten bespaard, omdat de verloren tijd weer ingehaald moest gaan worden. US F1 is het met de Britse renstal eens. "Ik was verbaasd dat de jongens van McLaren zeiden dat het verspilde tijd was en dat de meeste teamleden de situatie frustrerend vonden, maar helaas stonden ze alleen," zei sportief directeur van US F1 Peter Windsor. "De meerderheid van de teams onder leiding van Red Bull Racing willen de zomersluiting overeind houden."

Dit past volgens Windsor totaal niet bij de Amerikaanse mentaliteit. "Augustus is voor de Amerikanen gewoon een werkmaand waarin sommige mensen twee weken vakantie opnemen." Hij heeft er ook een hekel aan dat de meeste bedrijven in Europa rond kerst en oud en nieuw twee weken dicht zijn, terwijl de Amerikanen slechts enkele dagen vrij hebben. "Dat zijn zestien waardevolle dagen die verloren worden in de korte Formule 1-winter."