[NFL] Overzicht playoffs

Matthias (Veritaz)

Afgelopen zondag werden in de National Football League (NFL) de laatste reguliere competitiewedstrijden gespeeld. Hier een overzicht van de teams die zich wisten te plaatsen voor de play-offs.

 

In de AFC waren de beide wild-card plaatsen nog onbeslist. De Denver Broncos en Baltimore Ravens hadden de plaatsen in handen, maar een groep van vijf teams, waaronder de Jets, Steelers en Texans, zaten hen op de hielen. Baltimore wist zijn plek vast te houden door vrij gemakkelijk te winnen van de Oakland Raiders. Denver wist dat echter niet te doen door te verliezen van de Kansas City Chiefs. De Broncos werden weggespeeld door de ploeg van Todd Haley en konden een plaats in de play-offs vergeten.

Daarentegen waren het de New York Jets die de laatste wild-card pakten. Het team van Rex Ryan verzekerde zichzelf al voor rust van een ticket door de al geplaatste Bengals een pak slaag te verkopen. De eindstand werd 37-0 en de Jets konden hun koffers inpakken voor een reis naar Cincinnati, want volgende week moeten ze wederom tegen de Bengals. Deze keer echter bij de Bengals thuis.

De Ravens gaan het opnemen tegen de New England Patriots, die op de laatste speeldag een gevoelige nederlaag opliepen. In Houston waren de Texans te sterk en verloren de Patriots nog iets belangrijks, namelijk receiver Wes Welker. Welker, die dit jaar de meeste receptions had in de NFL, kwam verkeerd terecht en scheurde zijn kniebanden af. De andere twee teams in de AFC zijn de Indianapolis Colts en de San Diego Chargers, die al geplaatst waren voor de play-offs en in de Divisional Playoffs zullen instromen.

NFC

In de NFC waren alle zes play-off teams al bekend. De New Orleans Saints waren de hoogstgeplaatsten en zij spelen de rest van de play-offs thuis. De Minnesota Vikings verzekerden zich van de tweede plaats in de NFC en hoeven dus tijdens wild-cardweekend niet in actie te komen.

Dat geld wel voor de andere vier teams in deze conferentie. Zowel de Cardinals en de Packers, als de Cowboys en de Eagles speelden in de laatste regulieren competitieronde tegen elkaar en kregen dus alvast een voorproefje van wat er te wachten staat. De Cowboys wisten een belangrijke overwinning te pakken op de Eagles, want nu mogen zij thuisspelen komend weekend. Voor de Cardinals stond weinig meer op het spel en zij speelden dus voor het grootste gedeelte ook met een reserveteam. Daardoor werd de wedstrijd een prooi voor de Packers, die met 33-7 wonnen.